Pans


7 comentaris:

meritxell ha dit...

Una pregunta d'una inexperta: Per fer qualsevol pa o briox, on compro la farina de força i la farina fresca? Al forn?
Gràcies i felicitats pel teu blog, és fantàstic!

Mercè ha dit...

Hola Meritxell!
Imagino que et refereixes a la farina de força i la farina fluixa. La farina fluixa és la farina corrent que podem trobar a qualsevol supermercat. La farina de força també la podem trobar en alguns supermercats com a "farina de força" o també a les fleques i farineres. La farina de força és una farina amb un contingut més elevat de gluten que permet retenir millor l'aire que es forma durant la fermentació. Per això és important que per fer pans s'utilitzi farina de força.

Mireia ha dit...

Bon dia Mercè,

Una pregunta a veure si tu ho saps, jo fa mig any aproximadament que m'he aficionat a fer pa integral ecològic, sobretot. Ara estic interessada a fer la meva pròpia massa mare (llevat natural), que vaig treure de la teva recepta de pa. El fet és que m'està costant molt trobar farina de força ecològica. Saps si la puc fer jo mateixa a casa? Per exemple per fer-ne 1 kg, posar 800 gr de farina blanca normal i afegir-li 200 gr de gluten de blat, i fer el mateix amb farina integral? Saps si així s'aconsegueix la farina de força?

Moltes gràcies.

Mireia

Mercè ha dit...

Hola Mireia,
Doncs em sap greu dir-te que ni idea!! Això potser pots trucar a una farinera i t'explicaran com ho fan ells.

Meritxell ha dit...

Hola Mercè!

Perdona, em referia a la farina de força i al llevat fresc! Crec que al mercadona venen aquest llevat... Però no és millor comprar-ho al forn? Segurament serà de millor qualitat, no?

Mercè ha dit...

Mireia, jo sempre compro una pastilla d'1kg de llevat fresc (de París) al forner. Aquest del mercadona no l´he provat.

Mireia ha dit...

Mercè, moltes gràcies, al final vaig trobar farina de força ecològica a un forn ecològic que me la van vendre. Ja t'explicaré com em queda la massa mare (llevat natural) ecològic, seguint les pautes de l'enllaç que vas penjar. En principi el dijous ja el tindré llest!