Coca farcida de crema

Al final, m'he decidit a crear el meu blog de receptes de cuina!
D'aquesta manera espero poder-me estalviar haver d'enviar receptes amunt i avall.


Aquí us deixo la recepta de la coca farcida de crema que vaig fer per la barbacoa de diumenge passat on vam celebrar l'aniversari de l'Anna, la Sophia i el meu!

Ingredients:

Per la massa:
  • 300 g de farina
  • 100 g de farina d'ametlla
  • 14 g de llevat sec (active dry yeast)
  • 60 g de sucre
  • 75 mL de llet
  • 50 g de mantega
  • 3 ous
  • una culleradeta de sal
  • pela de llimona ratllada

Per la crema pastissera:
  • 1 L de llet
  • una tira de pela de llimona
  • una branca de canyella
  • 2 ous i un rovell d'ou
  • 200 g de sucre
  • 4 culleradetes de Maizena

Preparació:

Primer es dissol el llevat amb la llet tèbia. En un bol a part es baten els ous juntament amb el sucre fins que quedi una massa blanca i esponjosa. S'afegeix la sal, la pela de llimona ratllada i la mantega a temperatura ambient (que tingui una consistència de pomada). I es barregen molt bé tots els ingredients. A continuació, s'afegeix el llevat dissolt amb la llet, la farina d'ametlla, i a poc a poc, la farina tamisada perquè no es formin grumolls. La farina s'ha d'anar incorporant fins que la massa no s'enganxi als dits. Una vegada obtinguda una massa homogènia, es forma una bola i es deixa reposar durant 15 minuts en un bol, tapada amb un drap. Mentrestant, s'unta amb mantega una safata de forn. Un cop reposada, s'estira amb el corró i se li dóna la forma desitjada. De nou, es deixa reposar la massa durant 45 minuts tapada amb un drap humit. Passat aquest temps, es pinta la coca amb un ou batut i es decora al gust. Com en aquest país , de moment, m'ha estat impossible trobar fruita confitada, vaig fer servir sucre i pinyons per decorar. Es col·loca al forn, prèviament escalfat, a una temperatura d'entre 160-170
°C (320-340°F) i es deixa coure fins que estigui ben dauradeta.

Mentrestant, es prepara la crema amb la que es farceix la coca. Es posa a bullir la llet amb la pela de la llimona i una branca de canyella, a foc baix perquè es vagi aromatitzant. Un cop arribi a ebullició, es retira del foc i es deixa refredar fins a temperatura ambient. Per altra banda, es baten els ous amb el sucre, la Maizena i una mica de llet aromatitzada. I s'afegeix a la resta de la llet. Es torna a posar de nou al foc fins que espessi. Es retira del foc i es deixa refredar tapada amb un film transparent per tal d'evitar que es formi un tel.

Finalment, es talla la coca per la meitat i es farceix amb la crema.

Bon profit!

11 comentaris:

Unknown ha dit...

Uo! que be que tindrem un blog tan llaminer, jeje. Ens lleparem els dits!

:)

Mercè ha dit...

Ja veus Anna... al final em vaig decidir ;)

Patricia Puentes ha dit...

Ei, quina bona idea això del blog per a llaminers. Jo m'hi abono segur!

Dolors ha dit...

Ostres que bé!!! Ara només faltarà provar algun dels teus secrets.

Unknown ha dit...

mmmmmmmmmmm

Unknown ha dit...

mmmmmmmmmmm

Unknown ha dit...

Si, si provar algun dels secrets i tastar-los, jiji. Aquesta ultima part es la millor.
Merce, q tenim per la proxima BBQ?? jejeje

Mone ha dit...

Abans de res felicitar-te pel blog, m´encanta!!!
Vaig intentar fer la coca farcida i no em va sortir. El primer problema va ser que amb els 300 grs de farina la masa s´enganxava a les mans i vaig començar a afegir-hi més, després la massa va creixer, però quan li vaig donar la forma i la vaig deixar reposar el 45 minuts no va creixer més, tot i així la vaig possar al forn però com ja sospitava va sortir més dura...
Moltes gracies.
Mone

Mercè ha dit...

Mone, gràcies pel teu comentari i benvinguda a la meva cuina!! :)
Pel que fa a aquesta coca, i amb aquestes masses amb llevat, s'ha de tenir paciència i s'han d'amassar moolt bé. Per tant, et diria que si la tornes a provar de fer, l'amassis durant més estona. Pel que dius que després de donar-li forma ja no va llevar, diria que és per falta d'amassar.
Estic d'acord que a vegades per la temperatura i la humitat les quantiats varien una mica, però en tot cas si en falta no n'hauries d'afegir massa més.
Espero que et serveixi d'ajuda!! :)

Mone ha dit...

Moltes gracies per la teva resposta tan rapida. Ho intentaré altre cop i segur que seguint les teves instrucciones sortira bé.

Moltes gracies

Mone

Anònim ha dit...

Me vais a perdonar, pero como soy aragonesa no os entiendo, y la página lo traduce un poco raro