Truita d'espàrrecs de marge

Fa més o menys cosa d'un parell de mesos, la Bajoqueta va engegar un nou portal: Todos cocinamos sin gluten per recopilar receptes aptes per a celíacs. I aquest mes, les protagonistes són les truites.

D'aquesta manera, aprofito per aportar aquesta recepta i participar en aquesta iniciativa. :)


Ingredients: ( per a 2-3 persones)
  • un manat d'espàrrecs de marge
  • 1 ceba
  • 4 ous
  • sal
  • oli d'oliva verge extra
Preparació:

Es renten els espàrrecs i es tallen a trossets petits tot elimininant-ne la base.
Es pela la ceba i es talla ben fina.
En una paella amb un raig d'oli, es sofregeix la ceba. I quan està feta, s'hi incorporen els espàrrecs. Es saltegen fins que estiguin cuits al vostre gust.
En un bol, es baten els ous (si voleu hi podeu afegir un rajolí de llet per fer la truita més esponjosa). S'hi afegeixen els espàrrecs i es corregeix de sal. Es remena i s'aboca la mescla a la paella. I es cou a foc baix. Quan veieu que la base ja està cuita, se li dóna mitja volta amb l'ajuda d'un plat, i es continua la cocció fins que la segona meitat estigui cuita.

Bon profit!

12 comentaris:

Maria ha dit...

La truita,molt bona però els espàrrecs... que hi ha marges per on estas ?? Vols dir que allí els conèixen? Aquest són enviats des de casa teva.. Petons matiners..

Anna ha dit...

Me encanta tu tortilla de esparragos, conociendo ya el sabor, puedo confirmar que está deliciosa.
Que tengas un buen fin de semana.

la vella carmanyola ha dit...

ooooooohhhh! es que les truites son tant bonessss, m'encanta mmmmm!! jejeje

A mi m'agrada la truita d'esparrecs el que passa es que no tinc gaire trasa a buscar-los. No se passo i passo pel costat i no els vec!

Records

Francesc ha dit...

Els espàrrecs de marge són boníssims. De petit, en buscàvem pels bancals de Tavernes mon pare i jo. Segur que t'ha eixit una truita boníssima. Salutacions

Mesilda ha dit...

La tortilla me gusta,pero cuando me paso por aqui y veo tantas recetas nuevas..... me voy al dulce que tienes un brioix que lo tengo que estudiar.....Besos.

Margarida ha dit...

És molt bona la truita d'espàrrecs. Jo la faig semblant, però enlloc de ceba li poso alls tendres.
D'on els treus el espàrrecs de marge? N'hi ha també per allà on vius?
Petonets!

Glòria ha dit...

Mercè,

Ara que és temporada d'espàrrecs, un bon suggeriment. El cap de setmana que vam anar al'Empordà vam anar a Monells i allà n'hi havia d'espàrrecs de marge.

Fins aviat

Sílvia A. ha dit...

Hola: quan he vist la recepta m'ha fet pensar que aqui a Menorca quan arriba la temporada tots, petits i grans anem pel camp a agafar espàrrecs per fer truites, sopes pastissos... el camp semblen les Rambles de Barcelona. Molt bona la truita.

Laura ha dit...

UMM!! quina bona pinta. Però com diu tothom el millor d'aquesta recepta és (si pot ser) anar a buscar primer els espàrrecs, és un bon exercici i ajuda a tenir gana!!
Petons! i una idea genial això de les receptes per celiacs!

ANNAFS ha dit...

A mi les truites m' agraden amb tot. Sobretot amb verdures. Jo també la faig amb esparrecs de marge, però també hi poso carbassó.
ptns.

bajoqueta ha dit...

Gràcies per participar!

Una truita molt típica per Semana Santa. A la meua terra almenys és típic anar a buscar-ne llavors i fer unes bones truites.

I també és típic anar a buscar frígola (farígola), i altres herbes remeies i de la cuina, per renovar les de l'any passat.

Mercè ha dit...

Moltes gràcies pels vostres comentaris!! :)

Maria i Margarida, no hi ha marges, però si que vam "descobrir" els espàrrecs de marge enmig de les flors en unes jardineres on viuen uns amics!! :) jeje

Petons!