Milfulls de llimona

Com que de la crema de llimona en va sortir moltíssima per a 2 persones, ;) vaig pensar que la podia "aprofitar" per fer unes altres postres. I com ja tenia al cap fer un milfulls com el que havia vist al blog de la María José, Pasen y degusten, doncs vaig canviar la idea de fer-lo amb la crema de taronja de la Mireia Carbó, per aquesta crema de llimona. I va resultar ser una delícia total!! Amb un èxit aclaparador!! :)



Ingredients: (per a 4 persones)
  • 1 làmina de pasta de full
  • 1/2 L de crema de llimona
  • 1/2 clara d'ou
  • 100 g de sucre glaç
Preparació:

Es preescalfa el forn a 220ºC (425ºF).
Sobre una superfície enfarinada, s'estén la làmina de pasta de full amb l'ajuda del corró.
Amb l'ajuda del talla pizzes, es talla formant tires d'uns 30 cm de llarg per 10 cm d'ample. (Us podeu ajudar d'un regle o cartolina).
Es col·loquen les tires de pasta de full al damunt de paper de forn, prèviament untat. I es punxa la pasta de full amb una forquilla per evitar que creixi. Es col·loca una altra làmina de paper de forn untat al damunt. I una segona safata al damunt. D'aquesta manera la pasta de full queda premsada.
S'enforna durant uns 15 minuts (fins que quedi rossa). Es deixa refredar a temperatura ambient i es reserva.
Es prepara la crema de llimona, seguint la preparació d'aquí. Però en aquest cas, per tal que quedi més espessa, s'hi afegeix més Maizena (20 g més per 1 L de crema). Es deixa refredar a temperatura ambient i es reserva.
Per preparar la glaça, s'agafa un bol on s'hi bat mitja clara d'ou (una mica, sense que quedi muntada). I mica en mica, es va incorporant el sucre llustre tot batent. Al final ha de quedar una glaça blanca, densa i espessa.
Amb l'ajuda d'un pinzell, es reparteix la glaça pel damunt d'una tira de pasta de full (que serà la que servirà de "tapa" del milfulls).
Pel muntatge, s'agafa una tira de pasta de full que es col·loca a la base. Al damunt, s'hi escampa la meitat de la crema de llimona. I com si es tractés d'un sandwitx, es col·loca una segona tira de pasta de full amb la resta de la crema al damunt. I finalment, la tira decorada amb la glaça.

Bon profit!

20 comentaris:

Eva Flores ha dit...

Quina pinta que té el milfulls!!!! El trobo perfecte com a cloenda d'un bon àpat, ha de ser deliciós.
pt!

Reme y Núria ha dit...

Mercé t'a quedat de pel-licula, que bo, ja que fas bé enaprofitar tot que nos es pot tirar res, ja ja ja .
Petons.

Gemma ha dit...

Sensacional! Aquesta recepta és un exemple de com una recepta senzilla i adaptada als ingredients que tens a casa pot resultar espectacular. L'acabat amb la glaça blanca m'encanta, fa que el milfulls resulti encara més vistós :)

La cuina vermella ha dit...

quan vaig veure la recepta a la Maria José, ja vaig pensar que li havia quedat molt vistosa i apetitosa. Ara amb la teva adaptació amb la glaça, m'ho has tornat a confirmar. Petons.

La Llibreta Viatgera ha dit...

Quina presència i com sempre diem la cuina d' aprofitament sempre dona grans troballes, aquest milfulls amb la crema de llimona, n' és un bon exemple!!

Un petó!
Beth

Cuinagenerosa ha dit...

mercè, aquesta és de les meves (si no haig de fer la pasta de full). a vegades faig servir aquestes bases de pasta de full cuites sense deixar-les pujar per tallar-les en rectangles individuals que em serveixen com a base de canapès salts i tenia pendent fer-ne també un dolç. havia pensat posar-hi nata i maduixes però amb aquesta crema de llimona ha de quedar boníssima.

Mar Calpena ha dit...

Sóc una altra devota de la pasta de full. A casa mai no en manca un rotllo (o si no, de pasta brisa). Aquesta recepta cau segur!

dolorss ha dit...

Aspecte deliciós...de pastisseria.
Petons

sol ha dit...

Me ha encantado tu crema de limón, tanto en los pastelitos que tienen una pinta maravillosa como en este milhojas...
¡Además que estamos en plena temporada de cítricos!
Un beso

ARA ha dit...

T'ha quedat preciòs aquest milfulls. Felicitats.

María José ha dit...

Te ha quedado fantástico. La verdad es que se puede rellenar con lo que se quiera y es más fácil de lo que parece ¿ verdad ?.
Ahora a ver quien se come el yogurt desnatado que tengo yo de postre....
un abrazo,
María José.

El cullerot Festuc ha dit...

Ja vag veure la recepta de la Mª José i deia una pinta...la teva genial com sempre!!! I amb la crema de llimona ha de ser molt refrescant...
Petunets,
Eva.

ANNAFS ha dit...

Molt ben aprofitada la crema de llimona.A mi m' agrada molt fer receptes amb pasta de full, l' unic problema que tinc és que per tallar el pastís... se m' espatlla una mica. Aquest fins i tot fa pena menjar-se'l.
ptns

Mesilda ha dit...

Hay que aprovechar todo y esta combinacion de la crema con el hojaldre es deliciosa,te ha quedado como de pasteleria.
Un beset.

La Taula d'en Bernat ha dit...

No sé per què però diria que aquest blog té un new look, m'equivoco? Sigui com sigui trobo que la capçalera té uns colors encisadors.

Molt bona pinta aquest milfull i les tartaletes de maduixa que hi ha més avall tenen una pinta fabulosa.

Continuaré llegint els posts que m'he perdut quan tingui una altra estona...

Petons!

Marta Padenous ha dit...

...ara ja m'ho poses més complicat...aquesta és boníssima....ja em fa canviar ordre de receptes a fer...
Mmmmmmmmmmmm!
Ptnts

Mª Jesús ha dit...

uummmmmm .... de limón no sabría por cual decidirme, tengo excedente de limones y me unas cuantas ideas.

gracias

Mª Jesús ha dit...

las palabras que me he dejado es "me has dado" mi cabeza va más rápida que yo escribiendo jajjaja

Mercè ha dit...

Hola a tots!!!!!!! :)
Moltes gràcies pels vostres comentaris!!!
Aquest milfulls té molt de joc perquè es pot fer amb moltes fruites i sabors. Però amb la crema de llimona va sortir molt refrescant i deliciós!!! ;)
Petons!

Ivana ha dit...

Que bona!! i la llimona, guau!!!
petonets