Sopa de menta

Aquesta és una recepta ideal per aquesta època: és baratíssima, senzilla i molt ràpida de preparar! Saludable i molt bona!! ;)


Ingredients: (per a 2 persones)
  • 3/4 de baguette o pa sec
  • oli d'oliva
  • 1 L d'aigua
  • sal
  • 1 ramet de menta fresca
  • (opcional: 1 rovell d'ou)
Preparació:

En un cassó, es posen les llesques de pa sec a bullir amb un raig d'oli i unes branques de menta fresca. Quan bulli, s'abaixa el foc per a què vagi bullint a un ritme suau durant 15-20 minuts. (Corregir de sal).
Passat aquest temps, es passa tot pel túrmix fins obtenir una crema ben fina. (Si no us hi agrada tant el gust de menta, podeu retirar les branques de menta abans de triturar-ho.)
I pels que vulguin enriquir-la un xic més, s'hi pot barrejar un rovell d'ou una vegada triturat i quan encara és calenta!

Bon profit!

20 comentaris:

Margarida ha dit...

Això deu ser una mena de farinetes mentolades, oi? Fins i tot es podria fer amb llet.
A mi les farinetes m'encanten. Quan els nens eren petits i en menjaven, jo me'n feia també un bol per esmorzar.Encara recordo l'olor!

Maria ha dit...

Hola guapa.. m'animaré olorant aquesta sopeta. Ja ho dic jo, la menta fresca dona molt de joc..;))
Petons

No tot són postres ha dit...

Això és una variant de la nostra sopa de farigola. Perfecta!
PTNTS
Dplça

ANNAFS ha dit...

S' assembla a la sopa de farigola que tinc pendent de fer...
Menta, en tinc al jardí. L' hauré de provar.
ptns.

Gemma ha dit...

No havia llegit mai una recepta de sopa de menta i trobo que ha de ser ben bona. Jo també tinc menta al balcó, de manera que deixo assecar una mica de pa i la provo aquesta mateixa setmana! Serà perfecta per quan tornem d'escalar i ens ve de gust una sopeta calenta...

xaro ha dit...

Que bones aquestes sopetes de menta, farigola...
No he tingut gaire temps per anr deixant comentaris, però et segueixo igual...
Ptnts

Mesilda ha dit...

La sopa muy buena y saludable......pero yo me voy a ver los pastissets de llimona que estan ¡pa robarlos¡
Un beset.

Mercè ha dit...

Margarida, sí podríem dir que sí. Imagino que sí que es podria fer amb llet, però ja queda molt cremosa. Bé tot depèn de la quantitat de pa que s'hi posa. ;)

Maria, jeje... mentre escrivia la recepta vaig pensar amb tu! I de fet vaig preguntar-me, no la té aquesta recepta la Maria al seu blog? I vaig veure que no!
Petons!

Dolça, crec que cada zona deu tenir la seva variant! Diria que amb la menta a les comarques gironines es fa o es feia molt! De fet, em va venir al cap fullejant un Descobrir cuina on hi havia una recepta similar. Però aquesta és tal com la feia la meva mare! ;)
Petons!

Anna, per això dic que és baratíssima! Perquè normalment la menta és una herba que o bé al jardí o al balcó, no sol faltar! ;)
Petons!

Gemma, prova-la i ja em diràs què tal!! A casa la meva mare ens la feia sovint de petites. I fins que no vam ser grans no ens va dir això del rovell d'ou!! A ella li fa molt fàstic l'ou cru, però hi dóna un toc boníssim!!

Xaro, totes les sopes són bones eh!! :)
Petons!

Mesilda, jajaja... els pastissets criden més que la sopa, oi? :D Em sembla que a qualsevol! ;)
Petons!

La Llibreta Viatgera ha dit...

Una sopeta d'aquelles fàcils de fer, pero com diria l' Arguiñano "con fundamento", la trobo ideal per sopar...

Un petó!
Beth

dolorss ha dit...

Oh!!! Mai havia sentit parlar de sopa de menta, original i ...sana!!!

Carles ha dit...

Ep!

M'ha agradat molt trobar la recepta que feia l'àvia (a casa, amb l'avi, cada vespre sense excepció es menjava sopa, i la de menta era una habitual de l'estiu).

Salut i dirhams.

Aquí, tallers de cuina amateurs a Tànger :)

Mercè ha dit...

Carles, benvingut i gràcies pel comentari. :) Me n'alegro que t'hagi agradat trobar-la. Aquesta és una recepta que a casa també fèiem molt. ;)

Anònim ha dit...

M'encanta aquesta recepta, tinc menta ben fresca i queda boníssima, també podeu provar fent sopa de menta "escaldada" feu bollir la menta amb l'aigua i sal(10'), tallar llesques ben primes de pa sec(abans de tallar cada llesca rasqueu a la barreta de pa sec un xic d'all)i repartiu les llesques en plats, quan la menta ja sigui ben bollida tireu la sopa a sobre del pa (jo trituro la menta amb l'aigua)bon profit! Mª Josep

Mercè ha dit...

Mª Josep, gràcies per la recepta de la teva versió! :)

Anna ha dit...

la meva iaia la feia molt li quedava com una crema i estava tant bona aquella olor quins records

Anna ha dit...

mmm em venen molts records amb aquesta recepta la feia la meva iaia i li quedava com una crema estaba bonissima aquella oloreta quins records ara k tinc la recepta la fare segur

Dolors ha dit...

La sopa de menta es molt saludable, i molt bona

Anònim ha dit...

M´encanta aquesta sopa.És molt digestiva i econòmica.
Jo l'havia menjat de petita però no savia com es feia.
Moltes gracies

Carles ha dit...

Salut. La recepta s'ajusta a la que s'ha usat sempre a casa, a l'Alt Empordà. De temps del meu avi, per sopar cada dia una sopa diferent, i aquesta era un clàssic. Encara la fem.
Només volia comentar que 1) es pot fer amb menta seca. La teníem així a casa, tot l'any. i 2) tocava fer-la quan s'acumulava el pa sec, com més crustó millor.
Una bona manera d'aprofitar el menjar ja descartat. I baratu!

Enric ha dit...

Hola, avui he pensat fer sopa de menta i el senyor google m'ha portat fins el teu bloc. Com que feia molts anys que no en menjava he buscat la recepta per assegurar-me que era tal i com la recordava i, efectivament, exactament com ens la feia la meva (meu) mare (ah, també sóc de Girona i a casa dels pares la veig en la foto que tens en la teva web ;)). Suposo que és d'aquelles receptes que han decaigut doncs per molts ens recorda temps de certes dificultats econòmiques de poc després de la postguerra. El que sí recordo és que, a casa, -suposo que pensant amb l'hivern- hi posaven menta prèviament assecada i així se n'asseguraven de tenir-ne tot l'any. També es pot fer amb un caldo vegetal (aprofitaré que la meva dona en fa per seguir el seu règim). Gràcies per oferir-la.