Cireres amb quallada de iogurt

Dissabte passat vam trobar cireres al mercat per primera vegada aquesta temporada. :) Una de les meves fruites preferides! :)
I com eren molt bones, volia fer una recepta en què el seu gust ressaltés i no quedés difuminat. Així doncs aquesta recepta de la Carme Ruscalleda em va semblar perfecta. I realment ho va ser! Unes postres ben refrescants i boníssimes!! :)
La quallada de iogurt amb el toc de llimona és molt refrescant, i queda amb una textura molt delicada i fina. Una delícia!!


Ingredients (per a 4 persones)
  • 1/2 kg de cireres
  • 75 mL d'aigua mineral
  • 35 mL de kirsch
  • 35 g de sucre
  • 2 iogurts naturals
  • 175 mL de nata líquida
  • 2 fulles de gelatina
  • ratlladura i suc de 1/2 llimona
Preparació:

Per preparar la quallada de iogurt, es posen els iogurts en un bol i es barregen bé. Tot seguit, s'hi afegeix la ratlladura de llimona i es reserva.
En un bol amb aigua freda, s'hidraten les fulles de gelatina. Un cop hidratades, s'escorren i es desfan en un cassó a foc suau o al microones durant 15 segons. I quan ja està dissolta, s'afegeix a la barreja dels iogurts.
Per altra banda, es munta la nata líquida i s'afegeix poc a poc a la mescla anterior, tot remenant amb cura.
S'aboca la mescla final en una safata o recipients i es deixa quallar a la nevera.

Per altra banda, es netegen les cireres, es tallen per la meitat i es treuen els pinyols. Es reserven amb aigua freda i el suc de llimona.
En un cassó, s'hi posa l'aigua juntament amb el kirsch i el sucre i es remena. Quan la mescla comenci a arrencar el bull, s'hi incorporen la meitat de les cireres tallades i escorregudes i es deixen coure durant 30 segons. Es retiren del foc i es deixen refredar.

Per muntar el plat, s'escorren les cireres. Després en un plat es distribueixen les cireres fresques amb les cuites i s'hi posa una mica de quallada de iogurt.

Bon profit!

17 comentaris:

Anna ha dit...

Muy rico, me encanta, pienso que debe quedar delicioso. Besos

Marta Padenous ha dit...

Ara cireres, l'altre dia nespres...les cireres només m'agraden quan les cullo de l'arbre..però ara amb una qualladeta de iogurt, també me la menjaria!
Ptnts

La Llibreta Viatgera ha dit...

Mercè, com disfruto amb les fruites d' estiu, la resta de l' any no en menjo.

A la que ja veig les primeres maduixes i cireres ja em frego les mans!

Un postre deliciós!

Un petó! Beth

ARA ha dit...

Ohhhhhhhhhh, aquesta cuallada crec que deu estar bonissima, la probaré. El plat t'ha quedat molt xulo.

PILAR ha dit...

Molt bona, original i fresqueta ara que ja comença a vindre la calor. Que bé que ja trobem fruites d´estiu. Encara que a vegades també n´hi ha al mercat no es el mateix que quant són de temporada!
Petons

MAR ha dit...

Siiiiiiiii aqui també n'he vist ja de cireres ... a mi m'encanten sobretot les grosses i fosques que tenen un punt amarg i la pulpa forta. .. són com olives començes i no pots parar ....
La quallada de iogurt deu estar boissima super suau ..

Petonets i bon cap de setmana
mar

dolçosdesdecasa ha dit...

Amb la varietat de fruita que tenim aquesta temporada i les aplicacions que hi podem donar, no pararem... haurem de vigilar amb els quilets. Aquesta quallada, però, s'ha de provar!
petons;)des de comacasa-res!

bajoqueta ha dit...

Jo ahir ne vaig vore també i ja estic pensant en coses per fer. Sembla bo això eh? :)

Per cert, tu saps on trobar kirsch aquí. Fa molt de temps que en busco i no en trobo.

Gemma ha dit...

M'encanten les cireres, aquí ja fa dies que en veig però estan a un preu prohibitiu :(
La recepta és fabulosa, molt refrescant i la combinació de cireres cuites i crues deu quedar sorprenent. El toc del kirsh és perfecte, je je je...

Margarida ha dit...

Jo avui pensava comprar cireres però al final no m'he decidit, perquè pel preu que tenien (6'5 euros el kilo) les he trobat una mica toves. Però aquestes postres semblen boníssimes. A veure si la setmana que ve tinc més sort amb les cireres!

Glòria ha dit...

Les cireres també són una de les meves fruites preferides. Aquí n'hi comencen a haver al mercat, però encara són les primeres i a uns preus...

Una recepta per teni en compte i a més, de la Carme Ruscalleda, garantia segura!

El cullerot Festuc ha dit...

És que les fuites d'estiu son taaan bones i vistoses!!! T'ha quedat perfecte!!!
Petunets,
Eva.

Laura ha dit...

Quina bona pinta!! Aquesta me l'haig d'apuntar.
Petonets!

la vella carmanyola ha dit...

Oooohh que bo Mercè!!

Feia dies que no passava per aquí i lo que me perdut.

Recors

Mesilda ha dit...

Bon dia Mercè
Gemma i tu heu coincidit amb el color dels postres, però cada una li dóna un sabor diferent, així que provarem els dos, ja que els dos es veuen igual de frescos i exquisits.
El pastís de mousse és massa impressió per a estes hores del matí que,encara no estic ben desperta.Estudiaré a fons la preparació de la cobertura, perquè mai he aconseguit fer-la tan llisa i brillant.Gràcies per la informació.
Bessets.

lourdes ha dit...

Mercè, només volia dir-te que avui he fet Vichyssoise de poma, i ara no recordo, d'on la vaig treu-re, però segur, que si no es teva, es d'alguna de les pàgines que entras tu.
Bè, nomès per dir que es bonìssima.
Bona nit des de Girona "Temps de Flors".

dolorss ha dit...

Estic esperant les cireres amb candeletes , espero anar-ne a comprar demà sens falta, també es la meva fruita preferida.
Que bones!!!
Un petó