Ous de Pasqua

Un dels elements decoratius més importants de les mones de Pasqua a casa nostra són els ous. Malauradament, aquí a California només es troben ous de xocolata petits de la mida dels de guatlla, però no els ous ofenosos que es poden veure a moltes pastisseries de Catalunya. :(
Aquí la tradició mana "caçar els ous" (egg hunting). Un joc que es fa per la mainada i on s'amaguen els ous decorats, que tant poden ser de plàstic com ous reals durs i pintats, en diferents indrets (bé a l'interior o a l'exterior). I després de la caça, es reparteix el premi al guanyador amb més ous caçats.
Pel que fa al pastís de Pasqua, doncs ja he comentat en d'altres ocasions que aquí tenen una veneració especial pels conills. Així doncs, aquest animaló de xocolata és el que regna els pastissos de Pasqua. I en aquest cas és fàcil trobar-ne de totes les mides.
Per tant, veient la dificultat de trobar ous de Pasqua més grans, vaig decidir provar de fer-los jo mateixa. I aquí en teniu el resultat. Com és la primera vegada que treballo amb la xocolata i faig els ous de Pasqua, no han quedat del tot perfilats, però crec que ja fan el seu efecte.


Per fer-los, em vaig inspirar en aquest vídeo que us recomano que us el mireu si encara no l'heu vist. Hi aprendreu moltes coses! Des de fer la mona, fins a diferents idees per decorar-la. Especialment a partir del minut 11 expliquen com temperar la xocolata i així poder-la treballar.

Ingredients: (per a 2 ous de 8 cm -3 in- de llarg)
  • 200 g de xocolata negra de cobertura
Preparació:

Es desfà la xocolata al bany Maria fins que arribi a una temperatura de 45ºC (113ºF).
Es retiren 2/3 parts de la xocolata i es treballa la xocolata sobre el marbre. Quan arribi a 30ºC (86ºF), es barreja amb l'altre terç que hem deixat al bany Maria, de forma que la mescla final tingui una temperatura de 31ºC (88ºF) (pel cas de la xocolata negra).
S'aboca la xocolata dins un motlle de silicona o de plàstic i donant-li la volta, procurant que les parets interiors quedin completament recobertes. (Si veiéssiu que amb una capa queda massa prim, s'hi pot fer una segona capa). Es deixa solidificar, i quan ja sigui freda, s'enretira el motlle amb cura. Es col·loca una mica de xocolata fosa dins una màniga pastissera amb la punta ben fina o un cornet fet de paper de forn, i es ressegueix tota la vora per enganxar dues meitats. Es deixa assecar i ja està llest!
I si els voleu decorar, llavors només es tracta de posar-hi imaginació! ;)

Bon profit!

19 comentaris:

Gemma ha dit...

Aquests ous els has fet tu???????
T'han quedat perfectes, de pastisseria!!!!!
Felcitats, aquests americans no saben el que es perden, ara ja els ho podràs ensenyar ;)

Mercè ha dit...

Gemma, doncs sí, els he fet jo. Gràcies! :) De fet, aquesta foto és d'abans d'acabar-los de perfilar. Perquè ara mateix acabo de resseguir la junta per amagar les imperfeccions de la xocolata que enganxa les dues meitats.

Ivana ha dit...

Que bons!!!
la veritat es que la xocolata no es fàcil treballar-la, per tant felicitats!
petons

Unknown ha dit...

Wow! Ara ja podem montar la paradeta! Segur que els nens americans volen cac,ar aquests ous ... comparats amb els de plastic que es veuen aqui a tots els supers!!

El cullerot Festuc ha dit...

Mercè, t'han quedat perfectes!!!! La xoco és super difícil de treballar, pq a part de temerar-la s'ha de treballar a una certa temperaura, oi??
A casa amb les peques també fem lo de caçar els ous...jejeje!!!
Petunets pastissera!!!
Eva.

La Llibreta Viatgera ha dit...

Mercè, quina passada, t' han quedat perfectes, la veritat és q no ho provaré, treballar amb la xocolata és força difícil, així que et felicito, pq ja tenen mèrit aquesta ous de Pasqua tan xulos que has fet!!

Un petó!
Beth

Eva Flores ha dit...

T'han quedat molt bonics!!!
pt!

la vella carmanyola ha dit...

Noooo! són de mentida?? ens has enganyat!!

Els has fet tuuuuu?? que fort!! Colen perfectament!!

Tons

La cuina vermella ha dit...

Avui ens has tornat a deixar morts! Però morts de bon rotllo, eh?! Quina xulada més dolça, Mercè ets una craka (es que craka m'agrada més que crak)!

OLLES I SOMRIURES ha dit...

Molt bonics, encara que entretingut, mereix la pena, ja que lo millor de tot és que ho has fet tu. Salut!!!!!

Marta Padenous ha dit...

Quina passada!! Ous de xocolata fets a casa!!!
Molt bé, molt bé...ai que n'he d'apendre encara!!!
Ptnts

dolçosdesdecasa ha dit...

Mercè, no hi ha res que se't resisteixi!!! quin parell d'ous !!!
Alguna vegada n'he fet, però sencers, omplint de xocolata closques d'ou, que prèviament he buidat fent un foradet en un extrem, quan s'ha refredat els peles i et queden uns ous massissos! pel xocoadictes com nosaltres...
salutacions!

ANNAFS ha dit...

Quins ous més macos...Si els ous són així, Com serà la mona! I gràcies per posar l' enllaç al reportatge de les mones. Dóna moltes idees. Que ja es va acostant el dia...
ptns.

RUBEN ha dit...

Ostres quins ous!!! jejejeje!!! Més d'una vegada m'he pregunta com s'ho fan els pastissers per fer els ous i donar forma a les mones... Vés per on ara tú m'ho has ensenyat!! Molt bé Mercé!

Margot ha dit...

Ostres!
Estaba pensant...
El traductó parla catalá desde California? ja aja ja.
He vist que fas cosas de en Tartallette m'encanta el se blog.
Encantada.
Petons.
Margot

PILAR ha dit...

Hola Mercè. He quedat de pedra amb aquesta recepta... quina xul.lada! He donat una volteta per el teu blog i estic marevellada de los coses tan bones que fas. Només començà ja he vist un parell de receptes que he de fer. Els brioxets tenen una pinta que ara mateix mossegaría la pantalla. Vindre molt sovint.
Petons

Mercè ha dit...

Moltes gràcies pels vostres comentaris!! :)

Fer la carcassa dels ous amb xocolata va ser tot un repte i per ser la primera vegada, n'estic molt satisfeta del resultat! ;)

Eva, si que sou americans a casa vostra, fent caçar els ous a les nebodetes!! ;)

Teresa, aquesta era l'altra idea que tenia, fer-los massissos. Però com els volia fer grossos, llavors hauria necessitat una pila de xocolata! I llavors l'hauríem acabat avorrint. ;)

Margot, :) doncs sí, una catalana a Califòrnia. ;)

Pilar, gràcies per la visita a la meva cuina i pel teu comentari! :) Doncs aquí estaré per intentar sorprendre't. ;)

Petons a tots/es!!!

Laura ha dit...

Hola Mercé! La veritat que els teus ous t'han quedat genials! Quin motlle has fet servir?? jo vaig decidir-me per l'altre tipus de mona perquè no tenia que buscar cap motlle!
Lo dit perfectes i amb ganes de menjar-se'ls!
Petonets!

Mercè ha dit...

Laura, doncs el motlle que vaig fer servir és aquest. Gràcies!! :) La teva mona és impressionant!!
Petons!