Ous sobre llit de puré de patata i sobrassada

Aquesta setmana, tot repassant l'última recepta que va publicar l'Anna del blog de La Taula d'en Bernat, vaig seguir un dels seus enllaços cap a la recepta que us presento avui. I és que va ser allò de veure-la i dir: aquest vespre la faig! ;) I dit i fet!
És d'aquelles receptes que no es poden fer gaire sovint perquè el colesterol pujaria al màxim, però just ens acabava d'arribar un paquet amb sobrassada, així que li vaig trobar una sortida ben ràpidament! ;)


Aquesta combinació és brutal!! I com no tenia oli trufat vaig fer servir oli d'oliva verge extra, però imagino que han de quedar amb un toc fantàstic!

Ingredients: (per a 4 persones)
  • 2 patates grans
  • 1oo mL de nata líquida
  • una cullerada petita de mantega
  • un polsim de sal
  • sobrassada
  • 4 ous grans
  • oli d'oliva verge extra
Preparació:

Per fer el puré de patata, es bullen les patates, amb pela inclosa, fins que siguin cuites (o també es poden fer al microones durant 9 minuts a màxima potència).
Es pelen i es trossegen.
En el recipient del túrmix, es barregen els trossos de patata amb un pols de sal, la nata líquida i la mantega. I es tritura fins que quedi puré. Reserveu.
En un cassó, es posa aigua a bullir.
Per fer els ous, primer cal preparar els farcellets. Per això s'agafa un tros de paper film dins una tassa, s'hi tira l'ou, un pols de sal i un raig d'oli. I tot seguit es lliga amb fil de cosir.
Quan l'aigua ja bulli, s'hi tiren els farcellets dels ous i es bullen a foc viu durant 3 -4 minuts (fins que siguin cuits al vostre gust).
Quan ja siguin cuits, es retiren del foc i es retira el paper film.
Per preparar la sobrassada, en una paella amb un rajolí d'oli, s'hi passa la sobrassada (uns segons per cada costat).
Finalment, es munta el plat posant el puré de patata com a base, al damunt la sobrassada i finalment l'ou a sobre de tot.

Bon profit!

P.D.: Si algú no li ha quedat clar com fer els farcellets, us recomano que us mireu el fantàstic vídeo que va preparar l'Anna.

17 comentaris:

Ester ha dit...

Quina salivera, bon profit!
Ester

Francesc ha dit...

Això ha de ser boníssim. Ara, molt potent, com tu dius. Salutacions

Núria ha dit...

Buf absolutament genial!!m'ha encantat la recepta...i molt original lo dels farcellets...que bé que us cuideu a casa...jeje

Petonets
Núria

El cullerot Festuc ha dit...

Visca el colestarol!!! :)
Si veu el Riqui aquest plat...me'l fa fer avui per sopar...jejeje!
Petunets,
Eva.

OLLES I SOMRIURES ha dit...

Olé. Que bona aquesta recepta. Això dels farcellets ho havia vist fer i tinc la curiositat de fer-ho. M'animaré, perquè la recepta m'ha encantat. Salut!!!!!

Maria ha dit...

Mercè, estic tan acostumada a veure't postres que he tingut que llegir el títol dos cops per saber que parlaves d'un plat salat..Veia vermell i creia que eren maduixes.. Serà perquè és l'època i hi ha un munt de receptes amb aquesta fruita.. Que bonets t'han quedat..

josep ha dit...

Qué bó!, i de tant en tant, una miqueta de colesterol tampo fa mal.
Felicitats i una abraçada

ANNAFS ha dit...

A les meves filles els encanten els ous fregits amb sobrasada. D' aquesta manera han de quedar molt vistosos. I aixó dels farcellets no ho he provat mai. Aquesta setmana segur que ho provaré per sopar.
ptns.

Margarida ha dit...

Noia, això ha d'estar boníssim! Ja havia vist fer els ous d'aquesta manera, però no amb una apresentació tan maca com la que has fet tu. Aquesta recepta me l'apunto per fer-me-la un dia d'aquests. Serà un petit plaer, perquè a la resta de la família no els agrada aquest embotit.
Una abraçada

Vanesuky ha dit...

Ohhhh, quina delicia per la vista i dedueixo que pel gust!!Te quedat increible!!Ingredients assequibles,bons i fàcil de fer!!Artista!!

Petons maca.

La cuina vermella ha dit...

Hola guapa! quina il·lusió quan reps paquets from catalonia, no? Es com si vinguessin els reis cada vegada!!! Al·lucinant aquesta recepta. Muac.

marilu perez ha dit...

Que buena idea! Hace un par de dias vi un reportaje sobre la sobrasada. Me pareció super interesante!
Besos!

ARA ha dit...

Mmmmmmmmmmmmmmmmmm, fas poques coses salades pero que les fas ets surts, tinc sobrasada a la nevera aixi que.......

Cuinagenerosa ha dit...

una base de puré o crema de patata, un ou fregit o escumat i oli de tòfona, un trio fantàstic, si a més hi posem sobrassada, o uns ceps, o foie si anem forts, ja no cal més per ser feliç.
t'ha quedat molt bé, és com un dels teus pastissos dolços, però en salat :)

Mercè ha dit...

Moltes gràcies a tots/es pels vostres comentaris!! :)

Tal com vaig dir no és un plat que es pugui fer massa sovint, però tan de bo!! ;) jeje

Petons!

MAR ha dit...

ohhh quina pinta més bona ... però potent potent al meu marit li encantarà ... a veure si li faig un regalet com aquest el cap de setmana

la foto ha quedat molt xula també
Felicitats i petonets
mar

María ha dit...

No dudo de que la combinación es brutal. La presentación también lo es. Chapó.

Un beso.