Flam de ratafia

I avui us proposo una recepta ben senzilla de preparar amb un resultat deliciós!! :) Aquesta recepta possiblement l'hàgiu vist ja en d'altres blogs, però com porta la ratafia, un producte molt de la nostra terra, he decidit posar-la. És una recepta de les Cuineres de Sils publicada al Descobrir cuina del passat mes de març.
Quan la meva mare el va fer, ja em va dir que era una delícia i que l'havia de provar. I efectivament!! De fet, ja l'he fet dues vegades!! :p jejeje
Queda un flam que té una ressemblança al tradicional d'ou, però amb un toc finíssim de la ratafia. Tasteu-lo i ja m'ho direu!! ;)



Ingredients:
  • 500 mL de llet sencera
  • 5 ous
  • 80 g de sucre
  • 200 mL de ratafia
  • sucre per al caramel
Preparació:

En un cassó, s'escalfa la ratafia fins que es redueixi a la meitat.
Amb quatre cullerades de sucre, es prepara el caramel tot desfent-lo dins un cassó, fins que sigui ben ros. Es reparteix al fons d'un motlle tipus plum-cake.
En el mateix cassó, s'hi afegeix la meitat de la llet i els 80 g de sucre. I s'escalfa fins que el sucre s'hagi dissolt completament.
En un bol, es barregen els ous amb la llet restant, la ratafia i la llet amb el sucre. Es barreja amb l'ajuda de les varetes elèctriques.
Es cola i s'aboca dins el motlle on heu posat el caramel.
Es cou al bany Maria dins el forn a 200ºC (400ºF) durant uns 45 minuts.
Es deixa refredar i es reserva a la nevera fins al moment de servir.

Bon profit!

9 comentaris:

OLLES I SOMRIURES ha dit...

Molt bo aquest flam. Especial per un dia com avui. Salut!!!!

enric ha dit...

Des que el vaig veure al bloc de la Gemma, ja l'he fet dues vegades, perquè ens va agradar moltíssim, però moltíssim. A la segona, però, no vaig deixar reduir tanta estona la ratafia com ho vaig fer a la primera, i el resultat ens va agradar molt més.

És un gran encert, tal com ja vaig dir a la Gemma i tant la teva mare com tu també ho ratifiqueu, el toc de la ratafia al flam d'ou.

ANNAFS ha dit...

Donçs l' altra dia vaig veure una recepta de galetes de ratafia.
Aquest flam el provaré, no crec que es noti un gust massa fort de ratafia...
ptns

Dolors ha dit...

Mmmmmmmmmmmmm que bo!!!! Nena com es nota que la gent "de l'altra banda" està de vacances....els comentaris a les receptes baixen. :-) Aix qui en pogués fer.

Mercè ha dit...

Olles, el recomano de totes totes!! Ens ha agradat moltíiiiissim!!! :)
Petons!

Enric, jeje doncs mira, jo vaig fer el mateix. La primera vegada la vaig reduir bastant, i a la segona la vaig deixar menys estona i també ens va agradar molt més! :)
Petons!

Anna, doncs seguint la recepta el gust de la ratafia és moooolt suau. I a la segona vegada la vaig reduir menys estona perquè s'hi notés més. :p
Petons!

Dolo, jeje... hauries de veure la tendència de les visites diàries. ;) La diferència entre dilluns i avui, abismal!! Si noia... no tan sols fer vacances sinó no haver d'anar a dormir a les tantes escrivint papers, ja m'aniria bé. :S
Petons!

Anna ha dit...

Molt bo aquest flam.Ptns

PILAR ha dit...

Ha de ser molt bo! Jo també el vaig veure i el tinc pendent de fer. Aquest t´ha quedat de pel.licula.
Salutacions.

Cuinagenerosa ha dit...

mercè, ja l'havia vist com bé dius i encara no l'he fet, però amb tan bones recomanacions caurà deprés de la mona.

Unknown ha dit...

oh! finalment t'has unit al flam ratafia ;)
Que n'és de bo, oi?
El vull tornar a fer i faré com vosaltres, reduir menys la ratafia.
petons!