Papillota de pagre amb trencadís

Aquí us proposo una recepta ràpida i deliciosa! I com no, del llibre "La cuina més fàcil i moderna amb Carme Ruscalleda". La recepta original és amb llucet, però jo l'he fet amb pagre vermell que aquí anomenen red snapper.
I un cop cuit, quan obres la papillota i olores, la concentració d'olors... impressionant!


Ingredients: (per a 2 persones)
  • 2 llucets (demaneu que us els netegin i us treguin els filets)
  • 1 poma
  • 1 carbassó petit
  • 25 g de panses
  • oli d'oliva
  • sal i pebre blanc
Preparació:

Es renta el carbassó i es talla a daus molt petits. Es pela la poma i també es talla a dauets. Es tallen les panses a quarts.
En un bol, es barregen tots els ingredients tallats: carbassó, poma i panses. S'amaneix amb oli, sal i pebre blanc (i pebre rosa). L'aspecte és d'un trencadís.
Es salen els filets i es reparteix el trencadís per sobre. S'amaneix amb un rajolí d'oli. S'emboliquen de dos en dos amb paper de plata, tot fent un paquet ben tancat (amb les vores doblegades), com un sobre hermètic.
Es col·loca dins una safata i es cou al forn a 200ºC (400ºF) durant 20 minuts. (La recepta diu 5 minuts, però al meu forn no estaven fets encara).

Bon profit!

10 comentaris:

Anònim ha dit...

El que més m'agrada de fer papillota, a part de lo bona que està, es que no embrutes estris de cuina... En quan als 5 minuts, jo penso que el meu forn en necessitarà bastan més ja que sino quedaría massa crua la verdura.Bon cap de setmana...

Margarida ha dit...

Això sí és menjar sa, ràpid i net!
Jo també crec que amb 5 minuts no hi ha ni per escalfar el paper de plata!
I et va quedar cuit el carbassó? Perquè la poma no fa res si està mig crua, però el carbassó... no sé si se'l menjarien a casa!
Petonets!

Núria ha dit...

Quin plat més bó i sà!! Per cert, m'agrada molt la nova capçalera del blog.

Petons
Núria

Maria ha dit...

Quins colors més bonics te aquest plat...I que sa que és .. A cuidar-se toca, que ve l'estiu..

El cullerot Festuc ha dit...

M'encanta el peix al forn...i al vapor encara més...tinc l'estoig de fer al vapor...així que aquesta recepta caurà ben aviat!
Petunets,
Eva.

Mercè ha dit...

Teresa, tota la raó... és una forma de cuinar neta i molt ràpida! Jo també quan vaig veure 5 minuts... vaig dir, ui això impossible al meu forn! Petons!

Margarida, amb 20 minuts el carbassó i el peix em van quedar cuits. 5 minuts, no n'hi havia ni per escalfar res! ;) Petons!

Núria, gràcies! :) Doncs la capçalera me l'ha fet l'Anna, una amiga molt artista i que li encanta tot això de disseny! I va ser una bona sorpresa! :) Petons!

Maria, aquesta recepta és ideal per intercalar-la amb els teus foies, tortells i demés! ;) Petons!

Eva, doncs a mi m'encanta perquè a banda que queda boníssim, és ràpid i no embrut! ;) Petons!

OLLES I SOMRIURES ha dit...

Aquesta recpeta és saludable total. Salut!!!!!

La Llibreta Viatgera ha dit...

Simplement genial, d' aquelles de fer i no preocupar-se'n, m' encanta!!

Un petó!
Beth

Anònim ha dit...

Hola Mercè,
fa dies que "miro" el teu blog però encara no havia deixat cap missatge:-) Ahir vaig fer lluç seguint aquesta recepta (bé, amb una variació... vaig fer servir el microones perquè tenia poc temps...)
boníssima la barreja de sabors
FELICITATS PEL BLOG
María

Mercè ha dit...

Hola María! Moltes gràcies per visitar la meva cuina! :)
Me n'alegro que t'agradés! Justament la Carme ho esmenta que si es té molta pressa es pot fer al microones però que els gustos no seran ben bé els mateixos. Però vaja... Molt bé! :)