Pastís de peres delfí

Dissabte vam anar a sopar a casa d'uns amics, i per postres de sopar vaig portar aquest pastís. En un principi, no portava cap idea clara de què fer. Però refullejant el llibre "Cuinar és senzill" de la Montserrat Seguí, vaig veure aquest pastís que vaig pensar que agradaria a tothom. I així va ser!! Va agradar moltíssim!! :) Amb la crema i la fruita, entrava d'allò més! ;)


Ingredients:

- Per al pa de pessic:
  • 4 ous
  • 125 g de sucre
  • 125 g de farina
  • 1 cullerada petita de llevat en pols (tipus Royal)
- Per a la crema:
  • 400 mL de llet sencera
  • 2 rovells d'ou
  • 40 g de midó
  • 75 g de sucre
  • pell d'una llimona
  • una branca de canyella
- Per les peres en almívar:
  • 2 peres (madures)
  • 250 mL d'aigua mineral
  • 125 g de sucre
Preparació:

Primer es prepara el pa de pessic. Si el feu el dia abans millor.
En un bol, es baten els quatre ous juntament amb el sucre, fins que quedi una massa blanquinosa i espessa. A continuació, s'afegeix poc a poc, la farina tamisada i el llevat, tot barrejant-ho amb cura per tal que no es desmuntin. S'aboca en un motlle untat amb mantega. Es cou al forn a 180ºC durant uns 40 minuts.
Per altra banda, es pelen les peres, es freguen amb llimona, es parteixen per la meitat i se'ls hi treu el cor. En un cassó, es prepara un almívar amb 250 mL d'aigua mineral i 125 g de sucre. I es deixa bullir 5 minuts. A continuació, s'hi afegeixen les peres (no cal que quedin cobertes). Es tapa i es deixa coure a poc a poc uns 15 minuts. I es deixen refredar dins el mateix almívar.
Es prepara la crema pastissera i es deixa refredar.
Per muntar el pastís, es talla una rodona en el pa de pessic, deixant 1 cm de vora al voltant, i es buida fins la meitat. S'empapa el pa de pessic amb l'almívar de les peres. S'hi aboca la crema a dins i es col·loquen les peres escorregudes al damunt. Es pinta la vora del pastís i les peres, amb una mica de melmelada d'albercoc.

Bon profit!

13 comentaris:

Gemma ha dit...

Uau, ha de ser boníssim! Una manera original de combinar tres postres delicioses: el pa de pessic, la crema catalana i la fruita en almívar... deliciós! No m'estranya que entrés tan bé... no en devia quedar ni una engruna :)

Maria ha dit...

Sí, el conec de les classes de cuina que feien les seguidores de la Seguí.. Però no a tots ens surt aquest pa de pessic tan esplèndid com a tu per fer aquesta recepta.
Petons..

Eva Flores ha dit...

Et felicitos! quin pastís! i la combinació de pa de pessic, crema i peres... ummm boníssim!
pt!

El cullerot Festuc ha dit...

Mercè, que bo que ha d'estar aquest pastís! M'encanten les postres amb crema...I per anar més ràpid, es pdoria fer amb préssec o pera en almibar, no?
Petunets,
Eva.

Margarida ha dit...

Pa de pessic i crema pastissera, èxit assegurat! I si a més a més porta fruita ... mmmmm! Sa, bo i sobretot molt ben presentat, amb aquest guarniment que li has fet en forma de flor!

Marta Padenous ha dit...

Quina pinta...i sencill no? El pa de pessic amb la crema, i jo conviaria les peres...pomes? Ja t'ho explicaré!
Ptnts

Francesc ha dit...

Nena, quin pastís!!! Boníssim!!!

Reme y Núria ha dit...

Delicioso, y las croquetas de queso ya ni te cuento, las hago ya.
Besos.

Mercè ha dit...

Gemma, és deliciós! A més, a la recepta no ho posava, però la idea d'empapar el pa de pessic amb l'almívar, li va donar un toc sublim! ;)

Maria, jeje... és qüestió de batre bé els ous, que quedin ben escumosos! Petons.

Eva, gràcies! :) Petons.

Eva, si que es podrien fer amb présses o pera en almívar, però l'almívar de pot no es pot comparar amb el fet a casa! ;) Petons!

Margarida, quan el feia no les tenia totes, però va resultar ser un èxit total! Fins i tot, l'Alfred m'ha dit que el marqui amb una estrelleta perquè el torni a repetir! ;)

Marta, jo no n'he fet mai de pomes en almívar. Tot i que la recepta no ho posa, crec que el toc d'empapar el pa de pessic amb l'almívar va ser genial! Petons.

Francesc, i tant! Deliciós! :)

Menu, jeje... les croquetes són molt molt bones! De fet, jo vull provar les de salmó fumat que de segur que també han de ser divines! :)

La cuina vermella ha dit...

Mercè fa molt de goig el teu pastís, i per la recepta ha de ser boníssim, d'aquells de pecat capital, oi? Noia, cada dia et superes més.

Mercè ha dit...

Txell, si si... era una delícia! A més, mal m'està el dir-ho, però aquesta vegada la crema va sortir al punt... boníssima!!! I la combinació, impressionant! :) Petons!

OLLES I SOMRIURES ha dit...

A partir d'ara, quan vingui algu a sopar a casa meva els hi diré que portin postres, a veure si s'ho curren com tu. Salut!!!!

Mercè ha dit...

Olles, jajaja... molt bona! :D Sempre els hi pots donar algunes adreces de blogs perquè així no tinguin excusa! ;)