Púding de taronja

Els púdings són ideals per reaprofitar pa de pessic sec, o magdalenes o brioixos secs. I com que del pastís de peres delfí em va quedar el pa de pessic del buidatge, vaig decidir fer-ne un púding. I com ara és època de taronges, doncs la combinació perfecte! Així que vaig estar buscant i vaig trobar-ne una recepta de l'Eva Arguiñano a la web de Karlosnet. Vaig introduir algunes modificacions, com ara afegir-hi més ous, més llet i menys sucre. I ha sortit, un púding deliciós!!! :)


Ingredients:
  • 3 ous
  • 100 g de sucre
  • 300 mL de llet
  • 200 mL de suc de taronja
  • 250g de pa de pessic sec
  • 50 g de melmelada de taronja
  • 50 mL de Brandy
  • Pell ratllada d’una taronja
  • sucre pel caramel
Preparació:

Es fa el caramel amb el sucre i es reparteix pel fons del motlle.
S'escalfa la llet fins que sigui calenta. S'esmicola el pa de pessic i es deixa estovar en remull amb la llet. S'afegeixen els ous batuts, la pell de taronja, el sucre, la melmelada i el Brandy. Es passa pel túrmix fins que quedi una barreja homogènia.
S'aboca la preparació al damunt del caramel. Es cou al bany Maria dins el forn a 180ºC (350ºF) durant 50 minuts (o fins que surti l'escuradents net).
Es deixa refredar i es reserva a la nevera.
A part, es poden fer unes rodanxes de taronja confitades que serviran per decorar. Per això, en una paella s'hi posen 150 mL d'aigua i 100 g de sucre, juntament amb les rodanxes de taronja (ben fines). Es couen a foc lent durant 2 hores.
Per servir-lo, es col·loquen les rodanxes de taronja confitades al damunt.

Bon profit!

14 comentaris:

La Llibreta Viatgera ha dit...

Caram Mercè, quina bona pinta té aquest púding, ha de ser refrescant amb el gustet de la taronja, i fàcil de fer.

Una abraçada!

Beth

El cullerot Festuc ha dit...

mmmmmm...que bo!!! Els flans i els puddings m'encanten, tant per la textura que no atipen massa com per ser fresquets de la nevera. Aquest amb la taronja ha de ser ben bo!!!
Petunets,
Eva.

Eva Flores ha dit...

M'encanten els púdings, i aquest de taronja fa una cara.... ha d'estar boníssim i de ben segur que es ben refrescant per després d'un àpat.
pt!

La cuina vermella ha dit...

Mercè, el dia hauria de tenir 34h per poder seguir tota la feina que fas. Els púdings són ideals per aquesta crisi que ens envolta, eh? a mi sempre em satisfan molt aquestes receptes d'aprofitament. Vist com t'ha quedat el teu púdding ningú ho diria que està fet amb les restes del Delfi!!!
enhorabona guapa!

cocina con sabor ha dit...

Boníssim aquest puding de taronja!!!

Petons

Gemma ha dit...

Quina bona idea per aprofitar les sobres del pa de pessic. No sé pas què prefereixo, si el pastís de peres o aquest púding d'aprofitament :) I és que els pudings seran per aprofitar, però la veritat és que són boníssims! I aquest amb taronja i brandy... mmmm...

Margarida ha dit...

Hi ha qui de les sobres en fa meravelles, perquè te'l mires i te'l remires i sembla tot nou de trinca!
A més deu ser molt lleuger, oi?
Fantàstica recepta, Mercè!

Anònim ha dit...

Que bo!! Púding, ben tovet i de taronja!! Una recepta perfecte per aprofitar la melmelada de taronja que encara em queda!!

Anònim ha dit...

Noia, no sé que passa que ultimament pengeu receptes que m'agraden totes, aquest puding ha d'estar deliciós ben fresquet i tant suau, i es ben veritat que no hi ha com aprofitar el que tenim per casa...
Petons

Maria ha dit...

Mercè, quines coses més bones fas.. Aquest puding sembla molt bo i com que sempre sobren restos... ideal per aprofitar-los.
Petons..

josep ha dit...

Mercè,

Renoi quin puding, i a més de taronja!
Ja veig que les de Cassà teniu imaginació, i milloreu (segur) la recepta original. Les taronges californianes son més gustoses o dolces que les valencianes?
Una abraçada

Mercè ha dit...

Beth, amb el gust de taronja entra divinament! ;)

Eva, a nosaltres també! :) Aquest amb la combinació brandy-taronja, deliciós!!! Petons!

Eva, tota la raó!! :) Petons!

Txell, no home no! Si amb el que arribem a menjar, hauria de publicar encara més!! ;) Gràcies! :) Petons!

Carme, sens dubte!! :)

Gemma, jeje les dues coses eren delicioses!!! ;)

Margarida, d'això es tracta... d'aprofitar-ho tot!! Que en els temps que estem no es pot tirar res de res! :)

Nuni, doncs sí. Una recepta senzilla i un resultat ben bo!! :)

Teresa, així tens més per triar, segons el que et vingui de gust! ;) Petons!

Maria, els púdings són ideals per reaprofitar... i ningú diria que està fet a partir d'un pa de pessic sec! ;) Melós i tendre... mmmm! Petooons!

Josep, :) doncs les taronges de Califòrnia són molt bones! Tant o més que les de València! (Hi ha molt bona fruita! :)) I pel que fa a les mandarines, les clementines (de València) sí que arriben fins aquí!! Records!

la divina ha dit...

Oh, fa una cara fantàstica!

Anna ha dit...

molt refrescant amb el gustet de taronja...i amb una mica de nata per acompanyar...ai no, millor unes birutes de oco...bé les dues coses¨!!!