Tarta soufflé de xocolata i gerds

Aquesta és una altra recepta del llibre que em va regalar la meva germana, "Les meves 100 receptes de xocolata" d'en Christophe Felder. Aquesta és una recepta dedicada als amants de la xocolata! ;) Tot i que porta una mica de feina, el resultat és boníssim :p... i la combinació del dolç de la xocolata amb l'acidesa dels gerds és ideal!


Ingredients: (per 8 persones)

- Per la massa sablée de xocolata:
  • 130 g de mantega
  • 80 g de sucre llustre
  • un pols de sal
  • 1 cullerada petita de vainilla líquida
  • 25 g d'ametlles mòltes
  • 1 ou
  • 200 g de farina
  • 10 g de cacau amarg en pols
- Pel farcit de xocolata:
  • 130 g de xocolata negra
  • 135 g de nata líquida
  • 2 ous
  • 5 rovells d'ou
  • 50 g de sucre
  • gerds
Preparació:

- Massa sablée de xocolata:

Es barreja la mantega, el sucre llustre, la sal i la vainilla fins obtenir una massa homogènia. S'afegeixen les ametlles mòltes, l'ou i la farina tamisada juntament amb el cacau. Es treballa fins obtenir una massa ben llisa i es deixa reposar a la nevera durant 2 hores.

Es preescalfa el forn a 180ºC (350ºF).
Passat el temps de repòs, es forre un motlle de tarta de 24 cm de diàmetre amb la massa sablée. S'enforna durant 20 minuts.

- Farcit de xocolata:

Es talla la xocolata ben petita. Es bull la nata. S'aboca la nata calenta sobre la xocolata amb 3 vegades, sense deixar de remoure. D'aquesta manera s'obté una emulsió.

En un bol, es blanquegen els ous, els rovells i el sucre amb un batedor elèctric durant 10 minuts. S'incorpora aquesta massa esponjosa a l'emulsió de xocolata, de mica en mica. (Sense treballar-la).
S'aboca aquesta mescla esponjosa sobre la base sablée i s'hi reparteixen els gerds pel damunt. Finalment, es cou al forn a 210ºC (410ºF) durant 10-15 minuts.

Bon profit!

P.D.: Si es desitja també es pot fer una capa de melmelada de gerds sobre la base sablée i abocar-hi el farcit de xocolata al damunt.

14 comentaris:

Gemma ha dit...

Deliciosa... un vici! I la recomanació de posar una capa de melmelada entre la sablee i la xocolata la trobo genial :)
Per què es diu souflle? S'ha de menjar calenta?

La Taula d'en Bernat ha dit...

Jo, que sóc amant incondicional de la xocolata, em rendeixo davant d'unes postres així...
M'anoto el nom del llibre com a possible regal de Reis!

El cullerot Festuc ha dit...

Bueno Mercè...el teu ritme és imparable!!! Llàstima que no estiguis més aprop, pq vindria a fer-te una visita...sóc xocoadicte...així que et pots imaginar com m'agrada aquest pastís!!! ;)
Petunets,
Eva.

Maria ha dit...

Jo, com l'Eva, si estiguessis més a prop, a berenar sovint a casa teva... Et demanaria de formar part dels provadors oficials.
Petons

OLLES I SOMRIURES ha dit...

Estic mirant-me una bicicleta estàtica. No pot ser tanta reposteria. No pot ser tanta llaminadura.
Sóc xocoadicta, i no ho puc aguantar, la tentació em refereixo. Que bona recepta.
Salut!!!!!

Anna ha dit...

m'agrada molt aquest pastís, la combinació de gustos i textures molt bona.

Glòria ha dit...

Nosaltres no donem a l'abast de llegir tantes i tantes receptes dolcetes i bones, però i vosaltres, com us ho feu per menjar-vos tot això tant bo que prepares?.

Dolors ha dit...

OOOOOOOOOOOooooooo!!!!! És boníssim!!!!! Tant bó és el farcit de xocolata com la massa sablée. Que be que et tinguem aquí Mercè!

Mercè ha dit...

Gemma, i tant que és deliciosa!! Doncs a la recepta no diu que s'hagi de menjar calenta, però haig de confessar que no vaig poder resistir-me i la vaig provar encara calenta i em va fer mig mal. Pel meu gust, m'ha agradat més freda. El farcit queda com una espècie de mousse... i de fet quan la talles fa el sorollet aquest shhh... ;)

Anna, aquesta tarta, si t'agrada la xocolata, és impressionant!! ;)

Eva, doncs prova-la! És...ultra-mmmmmmmm!! Porta una mica de feina, però sempre la pots fer en dos dies. ;)

Maria, jajaja... llavors hauries de fer com alguns dels meus amics que ara s'han posat a fer exercici físic per contrarestar l'efecte ;)

Olles i somriures, realment aquesta recepta té un resultat impressionant!! Ja em va cridar l'atenció la foto... però és que el gust que té... sublim!

Anna, doncs hi ha moltes textures... des del cruixent de la galeta sablée, la suavitat i cremositat del farcit i finalment, els gerds! I la combinació és perfecte!

Glòria, doncs totes aquestes receptes les acabo repartint entre els amics o portant-les al laboratori. :)

Mercè ha dit...

Dolo, me n'alegro que us hagi agradat! :) L'Alfred així que l'ha provat... gairebé se l'acaba tota! ;)

Unknown ha dit...

Es bonissima!! Com la Dolo diu ... sort tenim els pocs que estem per aqui i tenim el gust de poder tastar alguna de les seves receptes!!
La veritat es que aquesta tarta es d'un gust delicios!!

Mercè ha dit...

Anna, me n'alegro que us agradés. :) De fet, quan la vaig tastar calenta (i em va fer una mica de mal) no em va semblar tan impressionant. Però l'endemà, freda... la vaig tornar a provar i em va agradar moltíssim!! I va ser quan vaig decidir donar-vos-en un tros perquè la tastéssiu. ;)

Anna ha dit...

Esta tarta se vé deliciosa, la verdad es que es una exquisitez de tarta.Que bona recepta.La veritat es que aquesta tarta es d'un gust delicios!!Petons.

Mercè ha dit...

Ana, bienvenida a mi blog!! :) La verdad es que todos los que la han probado les ha encantado!! És suuuuuper bona!! Petons!