Tarta Sacher

Tal com vaig explicar ahir, dimecres va ser l'aniversari de la Dolors. Un ocellet em va dir que el pastís preferit de la Dolo és la Tarta Sacher. I heus aquí que n'hi vaig fer una. :)
Aquest post a més, el penjo amb la intenció que tots aquells que es passegen per aquí m'ajudin a fer-la encara millor. :p I és que sempre que l'he feta, la cobertura de xocolata no m'acaba de sortir del tot... i quan dic del tot, em refereixo a què per més receptes i més instruccions que segueixi mai em surt aquella capa llisa de pastisseria. Algú sap el truc secret? Si el sabeu i sou tan amables de deixar-m'ho explicat en un comentari us ho agrairia moltíssim!! Gràcies per avançat! :)
Ingredients:
(per 8 persones)

- Per la tarta:
  • 6 ous grans
  • 120 g de sucre
  • 110 g de mantega
  • 150 g de xocolata negra fondant
  • 100 g de farina
  • 6 g de llevat en pols (tipus Royal o baking powder)
  • confitura d'albercoc
- Per la cobertura:
  • 200 g de xocolata fondant
  • 30 g de sucre
  • 150 g de nata líquida
  • 20 g de glucosa
Preparació:

- Tarta:

Es preescalfa el forn a 180ºC (350ºF).

Es separen els rovells de les clares. Es reparteix el sucre, la meitat amb els rovells i l'altra meitat amb les clares. Es baten els rovells amb el sucre fins que quedi una mescla espumosa. Es fon la xocolata juntament amb la mantega. I s'afegeix als rovells. S'incorpora la farina i el llevat en pols tamisats a la mescla anterior. Es baten les clares a punt de neu juntament amb el sucre. I es barregen amb la resta procurant que no es demuntin. S'aboca en un motlle prèviament untat (en aquest cas vaig fer servir un motlle de 24 cm de diàmetre). Es cou al forn a 180ºC (350ºF). Quan està cuita, es deixa refredar i s'obre per la meitat i es farceix amb melmelada d'albercoc tèbia (d'aquesta manera és més fàcil repartir-la).


- Cobertura de xocolata:


En un cassó, es bull la nata amb el sucre i la glucosa. S'incorpora la xocolata tallada a trossets fins que es desfaci i quedi ben cremosa. Es reparteix pel damunt de la tarta.

Bon profit!

36 comentaris:

Núria ha dit...

Mercé, segur que estava bonísssima...es de les meves tartes favorites...però no sé quina es la manera de que quedía ben lliseta la capa de xocolata..a mi a vegades em queda, d'altres no...i no sabría dir perqué...

El cullerot Festuc ha dit...

Mercè, el meu pastís preferit!!! M'encanta i el faig tot sovintpels aniversaris...i és que a tothom agrada!!! ;)
A mi la cobertura sempre em queda llisa i com un mirall, el secret és no tocar mai la cobertura, el tires per sobre del bescuit xo mai l'allisis amb una ganiveto similar.
Jo poso en un cassó 90 cc d'aigua, 30 gr nata i 25 gr de sucre. Quan bulli afegeixo 175 gr de xocolata, remenar fins que quedi fosa. Deixar refredar i napar el bescuit.
Amb aquesta formula queda sempre perfecte!!!
Petunets,
Eva.

Núria ha dit...

Eva, m'apunto aquesta fòrmula, que em sembla molt bona per fé la capa de xocolata!!

Núria

Glòria ha dit...

Quina productivitat!!!!. Aquesta tarta és genial, a mi també m'agrada molt!.

Pel que fa a la cobertura, jo complemento l'explicació de l'Eva: fas la cobertura i per abocar-la a sobre del pastís, poses la safata del forn, a sobre la reixeta del forn i a sobre el pastís, i aboques la xocolata directament a sobre del pastís, sense tocar-la amb res. Mous una mica la reixeta, perquè la xocolata vagi regalimant,
s'escampi bé i la que vagi sobrant caigui a la safata del forn. Així la cobertura queda ben llisa.

A veure com et va la propera vegada!.

Fins aviat

El cullerot Festuc ha dit...

Sisisi...la Glòria t'ho ha explicat genial...jo tb ho faig així, xo poso paper parafinat a sota la reixeta, així la xoco que cau la puc recuperar!!! ;)

Núria ha dit...

Eva, jo tambè ho feia amb la reixeta pero no li possava el paper parafinat...peró está molt bén pensat perque d'aquesta manera podem fer servir aquesta xocolata, per fer fideus, o donarli alguna forma especial per decorar.

Núria

Maria ha dit...

Mercè,et passo la recepta que ens va donar en David Lienas, de l'escola Bell-Art, a una classe de cuina:
-100 gr. de xocolata negra, amb un mínim de 75 % de cacao.
-2 cullerades d'aigua
-20 grams de mantega
Trenca la xocolata dins un bol i afegeix-hi l'aigua i la mantega i al micro, uns 2-3 minuts. Ell sí que ho allisava amb un espàtula metàlica o ganivet pla.

Gemma ha dit...

Ostres, aquest cop he après més llegint els comentaris que la recepta je je je...
La tarta sacher és un dels meus grans pendents, porta tanta feina que sempre acabo triant una altra recepta... però tard o d'hora m'hi hauré de posar :)
M'apunto les receptes de l'Eva i de la Maria, sempre va bé tenir noves receptes de cobertures.
I els consells de la Glporia, com sempre, genials ;)

Mercè ha dit...

Sou genials!!! Moltíiiiissimes gràcies per totes les receptes, trucs i explicacions!! Quan la torni a repetir, ja us diré què tal ha sortit! :)

Núria, bona sí que ho era, però sempre em frustra la cobertura. :(

Eva, moooooltes gràcies per la recepta, l'explicació i molt bona la idea del paper parafinat!! :) Per cert, si no és molt preguntar... quina xocolata fas servir? (Jo vaig fer servir la Lindt Postres). Petonets!

Glòria, fantàstica l'explicació!! :) Gairebé o millor que alguns d'aquests cursos de cuina que assistiu!! ;)

Maria, moooltes gràcies per la recepta!! :) Ara serà qüestió d'anar-les provant i a veure quina queda millor! ;)

Gemma, no sé què dir-te quina porta més feina si aquesta o la Tarta soufflé de l'altre dia... I d'això es tracta! Que bé sigui a través del post o dels comentaris tots/es puguem anar aprenent! ;)

El cullerot Festuc ha dit...

Mercè, jo la compro a granel a l'escola de cuina que vaig...xo si la compro al super faig servir de la marca Valor.
Però segur que aquí a EEUU hi ha molts més tipus de xoco de cobertura que no pas quí...que costa molt de trobar-ne!
Petunets,
Eva.

Mercè ha dit...

Eva, moltes gracies! Ai, si ho sabessis... en aquest pais, la xocolata no es el seu fort. :( Aixi que la xocolata sempre me l'emporto de Catalunya. ;)

Anna ha dit...

a nosaltres també ens agrada molt aquest pastís...de fet, m'heu donat una bona idea, ja que al desembre és el cumple del la meva parella i li faré un sacher seguint les vostres indicacions per la cobertura, etc. gràcies!!! T'ha quedat molt bé!

xaro ha dit...

Quina lliçò de cobertura!!!
A mi em passa com la Gemma, m'agrada molt però encara no le fet mai, però amb tots aquest consells crec que aviat m'animaré.

Ptnts

Cuinagenerosa ha dit...

mercè, em sembla que aquest pastís és el preferit de molta gent.
jo també barrejo la xocolata amb nata o, millor, mantega, perquè queda més lluent, i després amb la barreja d'aigua i sucre, que serveix perquè la xocolata no quedi massa dura i no costi de partir. perquè quedi llis, com diuen l'eva i la glòria, poso el pastís sobre la reixeta del forn o, millor encara, sobre aquella reixa amb cames que porten els microones per acostar els plats al grill, i s'hi aboca la xocolata quan ja no està gaire calenta perquè no s'escoli tota, sinó que llisqui molt suament.

Mercè ha dit...

Manel, moltes gràcies pels teus consells! :) A veure si a la propera surt com deu mana!

Anònim ha dit...

El secret és la mantega!
Cassola al fos i si aboca la nata, quan arrenca el bull es retira del foc i si afegeix la mantega i la xocolata i no es para de remenar!!! Important que la xocolata no es cremi perquè si no l'oli de la mantega es separa de la cubertura.
S'aboca al damunt del pastís quan està tèbia i es deixa refredar.
Abans de servir es treu una estona abans de la nevera perquè si no pastís i cobertura queden massa durs. Bon Profit!

Mercè ha dit...

Anònim, gràcies per les indicacions!! :)

Dolors ha dit...

Ei nena que me'l vaig fer pel cumple!!!!! Reboníssim!!!! I quina cobertura, la gent em va preguntar com l'havia fet!! I la resposta: Cuina per llaminers i endevina... :-)

Mercè ha dit...

Dolors, jeje me n'alegro que us agrades!! :) Al final quina cobertura vas fer? :)
Petons!

Dolors ha dit...

Doncs mira la de l'Eva del Cullerot Festuc, i tan be que em van preguntar si l'havia fet jo ;-)

Eugènia ha dit...

Hola Mercè,
una consulta:
tu emborratxes el bescuit amb almívar perquè quedi més humidet?
Gràcies

Mercè ha dit...

Eugènia, la primera vegada que el vaig fer no ho vaig fer i va quedar massa eixut pel meu gust. Però jo de tu, s'hi que ho faria. Fes un xarop amb 100 ml d'aigua + 100 g de sucre i ho poses al foc i ho deixes fins que arribi a bullir i el sucre s'hagi dissolt. Llavors, remulles cada capa, i quedarà més melós. ;)
A veure si t'agrada!

Eugènia ha dit...

Així ho fáré.
Ja et diré com m'ha anat.
Des de Menorca, rep una abraçada
i gràcies.

Cuinagenerosa ha dit...

mercè, avui hem fet la lara i jo la sacher seguin la teva recepta, i tant la base com la cobertura han quedat fantàstics, com totes les teves receptes, que sempre surten, l'altre dia m'ho deia la mai i és veritat.
estic segur que l'aleix estarà més que content amb el seu pastís d'aniversari.
moltes gràcies!

Mercè ha dit...

Manel, per molts anys a l'Aleix!! I me n'alegro que tu i la Lara hàgiu fet un Sacher fantàstic. :) Segur que l'Aleix estarà encantat. :)
Petons!

SENDES ha dit...

Hola Mercè! Fa un cert temps que conec el teu bloc i és una passada. Són un "nouvingut" en això dels fogons i m'estic començant a aficionar-me'n, sobretot a fer pastissos i portar-los en els soparets que fem amb els amics. La primera recepta ha estat el Sacher i ha triomfat allà on ha anat. Gràcies per l'esforç que suposa mantenir un espai com aquest,que és molt interessant. I per cert: moltes felicitats pel sant!

MARIELE ha dit...

antes de poner la cobertura pinta el bizcocho con mermelada de albaricoque y deja secar un poco. el resultado es parecido al que comi en Viena.


MARIELE

Anònim ha dit...

Una pregunta només, quanta estona ha d'estar al forn? més o menys?

Mercè ha dit...

Anònim, doncs et diria que uns 25-30 minuts. Jo el que faig és punxar-lo amb un escuradents i quan surt net vol dir que ja està cuit.

Anònim ha dit...

Una altra pregunta, on puc comprar glucosa? Si no en poso, no queda tan bé ? i de mantega no en poses oi per la cobertura? mersi!!

Mercè ha dit...

Anònim, la glucosa la pots trobar en botigues especialitzades com Solé i Graells o Gadgets&cuina. I no es pot eliminar!! Ja que dóna elasticitat a la fórmula.
Per a la cobertura, si vols pots fer la glaça d'aquí que dóna millor resultat: http://www.cuinaperllaminers.com/2009/03/mona-de-pasqua-i.html

Anònim ha dit...

moltes gràcies per l'últim comentari, una última pregunta, puc fer la tarta sacher el dissabte i tenir-la a la nevera fins diumenge? Estarà igual de bona, oi?

mersi

Mercè ha dit...

Anònim, jo et diria que ho pots fer tot fins el farcit (excepte recobrir-la amb la glaça). La guardes a la nevera (pastís i glaça per separat) i el mateix dia la recobreixes.

Laura Albert ha dit...

Sóc una fan del teu bloc. És increïble la quantitat de receptes q has anat acumulant! Enhorabona!
Jo tinc un dubte sobre l'elaboració d'aquest pastís... L'he fet un parell de cops i em passa una cosa curiosa: quan afegeixo la farina, tot plegat queda extremadament espès. Tant, que no hi pic acabar de tirar tota la farina xq les barilles de la batedora diuen prou!
No sé què faig malament...

Mercè ha dit...

Laura, me n'alegro que t'agradi el blog!
Quan hi afegeixis la farina, abans prova d'afegir un xic de les clares muntades a la mescla dels rovells i la xocolata. I sobretot, quan afegeixis la farina barreja amb una espàtula amb moviments suaus per tal de no eliminar tot l'aire incorporat quan les muntes. A veure si et surt bé.

Unknown ha dit...

M' ha quedat espectacular! Moltes gràcies per totes les súper receptes que publiques, TOT el que he fet m´ha quedat boníssim, quan haig de cuinar vaig directe al teu blog, ets una crack! Felicitats!