Marbré de xocolata i vainilla

Aquesta és d'aquelles receptes que m'agraden... no molt dolces, però amb la dolçor suficient per un bon esmorzar o berenar. L'he extreta del llibre del qual ja n'he parlat unes quantes vegades titulat "Les meves 100 receptes de xocolata" d'en Christophe Felder. Una recepta ben senzilla per fer una espècie de madalena. Això sí, els amants de la xocolata no espereu notar-hi el cacau, almenys amb les quantitats que he posat. ;)


Ingredients:
  • 190 g de sucre
  • 90 g de mantega
  • 1 cullerada petita de vainilla líquida
  • 120 mL de nata líquida
  • 140 g de farina tamisada
  • 1 ou gran
  • 1 cullerada gran de llevat en pols (tipus Royal o baking powder)
  • 1 cullerada gran de cacau 100% en pols
Preparació:

Es preescalfa el forn a 180ºC (350ºF).
Es deixa la mantega a temperatura ambient durant una estona abans per tal que no sigui freda i es mescli millor.
En un bol, s'hi posen tots els ingredients excepte el cacau. Es barreja bé amb el túrmix fins obtenir una mescla força líquida i ben homogènia. Es divideix la massa en dues, i a una se li afegeix el cacau i es mescla bé fins que sigui uniforme.
S'agafa un motlle de plum-cake i s'unta amb mantega. I es van fent capes de les dues masses: primer una capa de la massa amb el cacau i a sobre una de vainilla i així anar fent.
Es cou al forn durant 40-50 minuts (fins que l'escuradents surti net). Es deixa refredar amb el forn apagat i la porta entreoberta i quan s'hagi refredat una mica, es retira del motlle i s'acaba de deixar refredar sobre una reixeta.

Bon profit!

P.D.: El motlle que vaig fer servir fa 19 cm x 10 cm (la base). A la pròxima doblaré quantitats, així quedarà més pujat! ;)

6 comentaris:

Maria ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Maria ha dit...

Els pastissos de marbre són sempre molt vistosos. Per on estas, la gent cuina com nosaltres, amb xup xup i fent pastisseria o estiren més de preparats?

La cuina vermella ha dit...

No saps les ganes que tinc de fer un marbre... i mira per on tu ens regales les receptes. Feliç dia d'acció de gràcies, és avui, no?

OLLES I SOMRIURES ha dit...

No pares, quina marxa més bona, quin pastís més rebó.
Salud!!!!

Mercè ha dit...

Maria, com a tot arreu hi ha de tot... però si m'haig de posar a fer una generalització diria que la majoria compren menjar fet i els que "cuinen" compren aquestes barreges que només cal afegir-hi els ous i poc més i ja ho tenen llest! ;)

Parella vermella, doncs ha sortit molt bo! M'ha agradat molt! Això sí, la pròxima vegada el faré doblant les quantitats pel motlle que he fet servir. Ah, i el dia d'Acció de gràcies és demà dijous! Gràcies de totes maneres! :)

Núria ha dit...

Es de les meves coces preferides!! Sense cap dubte...