Pastís de formatge i carbassa

Ahir vam celebrar Halloween amb tota la colla. Vam fer un sopar tipus potluck (cadascú porta algun plat cuinat de casa) i el requisit indispensable, evidentment, era anar disfressat. I nosaltres, a banda dels fantasmes, vam portar aquest pastís de formatge i carbassa que era la primera vegada que el feia (un experiment :p)... i la sorpresa va ser que es poden distingir perfectament els dos gustos: el formatge i la carbassa! I va quedar una textura finíssima. Molt bo!! :)


Ingredients: (per 6-8 persones)

Per la base de galetes:
  • 120 g de galetes Maria
  • 80 g de mantega fosa
  • 1 cullerada gran de sucre
Pel farcit de formatge i carbassa:
  • 200 g (1 cup) de carbassa cuita i feta puré
  • 567 g (1.25 lb) de formatge per untar (cream cheese)
  • 200 mL (1/2 cup) de nata líquida
  • 4 ous grans
  • 100 g (1/2 cup) de sucre normal
  • 100 g (1/2 cup) de sucre morè
  • 1 cullerada gran de farina de blat de moro (Maizena)
  • 1 cullerada petita de vainilla líquida
  • 1 cullerada petita de barreja d'espècies triturades (canyella, nou moscada, gingebre, claus)
  • un pols de sal

Preparació:

Primer es prepara una base de galetes. Es trituren les galetes i es barregen amb la mantega fosa i el sucre. Quan està ben amalgamada, es distribueix pel fons del motlle, prèviament untat amb mantega. Es cou al forn a 180ºC (350ºF) durant 10 minuts. I es deixa refredar.
Es preescalfa el forn a 160ºC (325ºF).
Per altra banda, es prepara el farcit. En un bol, es bat el formatge fins que quedi ben cremós. S'hi afegeixen els sucres i es bat fins que la mescla sigui ben fina. S'hi aboca el puré de carbassa, la farina de blat de moro i es barreja fins que sigui ben homogeni.
S'afegeixen els ous, d'un en un, tot barrejant fins que s'hagi incorporat completament a la mescla. I finalment, s'afegeixen la resta d'ingredients i es barreja de nou.
Per acabar, s'aboca la mescla sobre la base de galetes. Es cobreix el motlle amb paper d'alumini i es cou al bany Maria durant uns 90-100 minuts. (El centre del pastís queda una mica fluix). Passat el temps de cocció, es retira el paper d'alumini i es passa la punta d'un ganivet per la vora per evitar que s'esquerdi mentre es refreda. I es reserva a la nevera fins al moment de servir. (Com era pel sopar de Halloween, el vaig decorar amb una mica de melmelada de carbassa -pumpkin butter- pel damunt i la silueta d'un fantasmet amb coco ratllat :p).

Bon profit!

P.D.: I és millor fer-lo 1 o 2 dies abans, així queda més quallat i el gust més definit.

7 comentaris:

Núria ha dit...

Mercé, sou tots un llaminers incurables...jaja. Em teniu boja amb el dolç, vinga pastissos i pastissos...aquest t'ha quedat molt xulo i adiente per l'epoca.

Núria

Glòria ha dit...

Aquesta sí que deu ser una recepta típicament americana, oi?. Això de la melmelada de carbassa no crec que es trobi aquí!.

Molt divertida la decoració!.

Fins aviat

Mercè ha dit...

Núria, i qui és que no és llaminer??!!

Glòria, si, aquesta recepta és americana perquè està extreta de les receptes que incorporen als paquets dels productes, en aquest cas del cream cheese i jo vaig fer l'experiment d'afegir-hi la carbassa. De totes maneres, es pot fer igualment sense la melmelada de carbassa! Jo la vaig posar perquè el coco s'enganxés millor.

Dolors ha dit...

Ja t'ho vaig dir, però hi torno: ÉS BONÍSSIM!!!!!

Mercè ha dit...

Dolo, gràcies! Doncs és ben senzill de fer. ;) Els teus dits i carbassetes, també eren boníssims!

Dolors ha dit...

Ei nena que el vaig fer pel finde passat!! Boníssim!! Al final seré una experta dels Pastissos de formatge. :-)

Mercè ha dit...

Dolors, jeje... doncs me n'alegro que sortís tan bé i tingués tant d'èxit! :) Al final qui em passarà receptes de pastissos de formatge seràs tu! ;)
Petons!