Pastís de poma

En el laboratori tenim la tradició de celebrar els aniversaris amb un bon pastís. :p Aquesta vegada em tocava portar-lo a mi, i heus aquí que vaig pensar de fer aquest pastís de poma que em va passar la Dolors. :) És un pastís ben fàcil i deliciós!! I la prova és que no n'ha quedat ni una engruna!!

Aquesta és la recepta tal qual me la va passar ella i tal com l'he feta jo.

Ingredients: (per 6 persones)
  • 1 kg de pomes golden
  • 2 ous
  • 180 g (1 cup) de sucre
  • 130 g (1 cup) de farina
  • 100 g de mantega
  • 250 g (1 cup) de llet
  • 250 g de pasta de full
  • confitura d'albercoc per adornar
Preparació:

Es pelen totes les pomes i es trituren finament amb el túrmix, excepte unes 3 o 4 que reservem per tallar-les a làmines per col·locar al damunt per decorar. (Jo, n'he triturat una mica més de la meitat i la resta l'he tallat a trossos ben petits).
Per altra banda, es barregen la llet, els ous, el sucre, la mantega fosa i la farina tamisada.
S'unta un motlle desemmotllable. S'hi col·loca la massa de pasta de full (tot punxant-la per evitar que s'infli durant la cocció). S'hi aboca la mescla i es decora amb les làmines de poma que hem reservat. Es cou al forn a 180ºC (350ºF) durant 1 hora. Quan està cuit i encara és calent, es pinta amb la confitura d'albercoc dissolta amb una mica d'aigua i passada per un colador xinès per evitar qualsevol impuresa. Es deixa refredar a temperatura ambient i ja està llest per servir.

Bon profit!

9 comentaris:

Cuinagenerosa ha dit...

mercè, els teus col·legues ianquis deuen estar contents amb tu, no m'estranya que no en quedés ni una engruna, d'aquest pastís de poma tan aparent.
i els fantasmets de marenga també són xulos, la veritat és que per als que us agrada fer postres, la web de'n valència us deu fer xalar d'allò més.

Glòria ha dit...

Hauríem de fer un recull de receptes de pastissos de poma, són tant bons!.

Si celebreu els aniversaris amb un pastís i aquesta vegada t'ha tocat a tu, vol dir que és el teu aniversari?. Si és així, per molts anys!!!!.

Fins aviat

Núria ha dit...

A casa els pastisso de poma, agraden molt!! Així que aquesta recepta tambè me la guardo.

Petonets
Núria

Gemma ha dit...

Caram, un altre pastís de poma a la llista de pendents :)
Com diu la Glòria, podríem fer tot un receptari de pastissos de poma amb tantes receptes diferents que hi ha!
Aquest teu t'ha quedat molt bonic, amb tota la poma ben posadeta... La que tritures a dins, ho fas amb el túrmix?

Mercè ha dit...

Manel, de fet em van preguntar on l'havia comprat. ;) (Visca l'esperit consumista!). El blog d'en Carlos Valencia està molt bé, però un inconvenient que li trobo és que moltes vegades fa servir ingredients que no es poden trobar als comerços de tota la vida.

Glòria, ja tens raó en això de fer un recull! No, no era el meu aniversari! El meu va ser a principis de setembre. Gràcies de totes maneres! :)

Núria, fes-lo i ja m'ho diràs. Jo la primera vegada que el vaig tastar el vaig trobar deliciós i de seguida li vaig demanar la recepta a la Dolors :p

Gemma, si la poma la trituro amb el túrmix. Ara ho afegeixo! :p

Anònim ha dit...

merce,hola .
acavo de fer el pastis....i hem sembla que no ho he fet prou be...
m´he donat conte ara mateix que ja esta al forn...
he doblat la quantitat de poma d´ous,pero no de la resta de coses.
hem sortira be igual?
jo crec que no....
un peto.

Mercè ha dit...

Anònim, bé, per començar serà molt poc dolça, i segurament la textura també canviï al haver-hi la meitat de farina i de llet que tocaria, però vaja... jo diria que malament no hauria de quedar.
Ja diràs què tal, al final!

Anònim ha dit...

Hola Mercè, ja fa uns dies vaig descobrir el teu blog, i el trobo al·lucinant!! vaig provar la rema de carbassa i moniato, bonísssima! Ara mateix tinc la tarta de poma al forn, a punt de treure-la, però m'he adonat que al punxar-la la massa de dins te una textura com de compota?? és normal? darrerament tinc mala sort amb la cuina i no em queda gaire bé tot el que faig... a veure com m'haurà sortit el pastís finalment.. salutacions

Mercè ha dit...

Anònim, si té una textura de compota és que no està cuita!!