Brunyols de carbassa

Ara que n'és l'època, aquí teniu una altra recepta amb carbassa!
D'aquesta manera vaig aprofitar l'oli i el sucre de coure els xurros. :p
La veritat és que la carbassa hi dóna un gust molt suau i bo! Una variant dels brunyols que és típica a l'època de Falles a València.


Ingredients:
  • 250 g de carbassa cuita
  • 200 g de farina
  • 2 cullerades grans de sucre
  • 5 cullerades grans de llet tèbia
  • 10 g de llevat sec (active dry yeast)
  • 1 ou
  • 1 cullerada de Ratafia (anís o garnatxa)
  • (opcional: una mica de ratlladura de llimona)
  • un pols de sal
  • un pols de canyella
  • oli i sucre
Preparació:

Es dissol el llevat amb la llet tèbia i s'aboca en un bol. S'hi afegeix la carbassa, 2 cullerades grans de sucre, la ratlladura de llimona, la canyella en pols i un rovell d'ou. I es remena. S'afegeix la farina tamisada i es barreja fins aconseguir una massa homogènia. Per altra banda, es munta la clara a punt de neu amb un polsim de sal i s'aboca a la mescla anterior. La massa ha de quedar homogènia i molt enganxosa. Es deixa llevar fins que dobli el seu volum (1 hora aproximadament). Passat aquest temps, es formen els brunyols i es couen amb oli ben calent fins que agafin el color marronós. Es deixen refredar sobre paper absorbent i s'ensucren.
Cadascú fa servir la seva pròpia tècnica a l'hora de fer els brunyols. La que faig servir jo consisteix en untar amb oli dues culleres grans (d'aquesta manera la massa no s'enganxa), i jugant amb les dues culleres es dóna la forma arrodonida del brunyol. Una manera senzilla de no empastifar-se les mans :p

Bon profit!

9 comentaris:

Gemma ha dit...

L'any passat jo també vaig fer bunyols de carbassa i els vam trobar molt bons. Trobo que la carbassa dóna un gustet especial...
Per fregir-los, vaig donar-los la forma típica dels bunyols de carbassa valencians, amb el forat al mig. Una feinada que no vegis!

Mercè ha dit...

Si, la carbassa hi dóna molt bon gust.
Jo normalment faig els típics de Quaresma, i en faig bastants més (que aquesta vegada), però mai hi faig el forat al mig! Fer-los ja porta la seva feina ;)

No tot són postres ha dit...

Me'ls deixes fer? Es que tenen una pinta...mmmm
PTNTS
Dolça

Mercè ha dit...

Dolça! i tant!! :) Si us agraden els brunyols... la carbassa hi dóna molt bon gust! Prova'ls i ja em diràs com t'han sortit!

No tot són postres ha dit...

aRA M'HI ANAVA A POSAR PERÒ QUÈ ÉS llevat sec (active dry yeast)? Jo tinc la llevadura típica de sobret Royal y el llevat fresc de forn de pa.
Gràcies
PTNTS
Dolça

Mercè ha dit...

Hola Dolça! Per fer els brunyols fes servir el llevat fresc de forn de pa, sinó no et llevaran. A casa, hi posàvem 25 g d'aquest llevat de forner. Però aquí als USA és impossible aconseguir aquest llevat, així que el que venen és aquest sec que aquí anomenen active dry yeast, un llevat sec.

No tot són postres ha dit...

Moltíiiiisimes gràcies. Ara ja els puc fer!!
PTNTS
Dolça

Unknown ha dit...

potser sona molt estupid però: quan dius la carbassa cuita? vols dir bullida i aixafada?

Mercè ha dit...

Núria, jo la coc al forn.