Xurros

Fa un mes, havíem provat de fer xurros i no em van acabar de convèncer. El gust i la massa no acabava de ser la típica de xurro.
Com que la recepta de les lioneses va ser un èxit total, he mirat al llibre "Cuinar és senzill" de la Montserrat Seguí a veure si hi havia alguna recepta de xurros. I efectivament! :) Total que aquí en teniu el resultat: aquests sí que són xurros de debò!!



Ingredients:
  • 250 mL d'aigua
  • 25 g de mantega
  • 250 g de farina
  • una cullerada sopera de sucre
  • unes gotes de vainilla líquida
  • una mica de ratlladura de llimona
  • un pols de sal
  • sucre
Preparació:

En un cassó, s'hi posa l'aigua amb la mantega, la sal, la ratlladura de llimona, la vainilla líquida i una cullerada sopera de sucre. Es remena i quan arrenqui al bull, s'hi afegeix la farina tamisada de cop i es continua remenant enèrgicament amb una espàtula de fusta. Si la massa queda molt dura, s'hi pot afegir més aigua. Al final, la massa s'ha de desprendre de les parets del cassó i ha de quedar tota una bola unida. Es retira del foc i es col·loca dins una màniga pastissera amb el broquet arrissat gran. Es couen els xurros amb oli ben calent fins que siguin rossos. Es deixen refredar sobre paper absorbent i s'ensucren.

Bon profit!

4 comentaris:

Gemma ha dit...

Je je je... ja vas per la segona recepta, ja et vaig dir que era un llibre mol útil!
No he provat mai de fer xurros, els fregits a casa no ens agraden gaire... però veient el teu resultat, a veure si m'animo i el provo!

Mercè ha dit...

Si, si... un gran llibre! :)
A nosaltres tampoc ens fascinen, però hi ha uns amics catalans aquí California que fa molt temps que no en menjàven i aquestes coses es troben a faltar molt!! De fet, només n'hem menjat algun per provar i hem repartit la resta! :p

Unknown ha dit...

Siiiii, a mi m'encanten els xurros!! Puc confirmar que aquesta segona vegada han sortit IMPRESIONANTS! El sabor, la textura i fins i tot la forma estaven moooolt ben aconseguits!!
Merce, una A+ !!!

Mercè ha dit...

je je je... Anna, ara ja tens la recepta "autèntica" per provar-los... si necessites ajuda el dia que vulguis fer-ne ja em diràs!