Flam de moniato

Aquest cap de setmana han començat les Fires de Girona, i això vol dir també època de castanyades, de moniatos, de carbasses... bé, paro que no em vull posar més melancòlica. Avui per primera vegada aquesta tardor he trobat moniatos al mercat! I de dret cap al cabàs. :p
Així que aquí us deixo amb la recepta de flam de moniato que he extret del llibre "Delicias" de l'Eva Arguiñano. He fet alguna modificació, com per exemple, he fet servir llet normal, en comptes de llet de coco (avui em venia de gust només amb el gust de moniato) i el moniato, en comptes de bullir-lo, l'he cuit al forn (així queda més gustós). I crec que l'eliminació de la llet de coco ha estat un encert, ja que sinó hauria apagat el gust del moniato. Aquells qui us agradi el moniato, us recomano que proveu aquesta recepta! Un flam amb un gust final de moniato... mmmmmm!! :)



Ingredients: (per 6 flams)
  • 1 moniato
  • 300 mL de llet sencera
  • 4 ous
  • 75 g de sucre
  • 1 cullerada petita de vainilla líquida
  • sucre pel caramel
Preparació:

Es cou el moniato al forn. Es deixa refredar i es retira la pell.

Es fa el caramel amb el sucre i es reparteix pel fons de les flameres.

En un bol, s'aixafa el moniato amb una forquilla. S'afegeixen la resta d'ingredients i s'hi passa el túrmix fins que quedi una barreja ben fina. Es reparteix per les flameres caramelitzades i es couen al bany Maria durant 30-40 minuts (fins que quallin). Es deixen refredar i es guarden a la nevera fins al moment de servir.

Bon profit!

3 comentaris:

Gemma ha dit...

Molt original, un flam de moniato!!!
Això ho haig de provar, els moniatos a casa ens encanten, tan en plats dolços com salats...

Núria ha dit...

El moniato no es que m'agradi gaire, pero aquest flam té una pinta increible!! Que bo..

Núria

Mercè ha dit...

Gemma, si us agrada el moniato aquest flam us encantarà!! Prova'l i ja m'ho diràs ;)

Núria, si no t'agrada gaire el moniato llavors pots seguir la recepta original de l'Eva Arguiñano que en comptes de fer servir 300 mL de llet sencera, hi posa 100mL de llet sencera i 200mL de llet de coco. Així el gust a coco apagarà el del moniato.