Pastís de carbassa

Ara que s'apropa Halloween ja es comencen a veure les carbasses als supermercats, a punt per preparar les Jack-O'-Lanterns. I ara que és l'època, vaig voler fer aquesta tarta tradicional americana seguint la recepta que em va passar la meva cosina Anna.


Ingredients per a la base:
  • 400 g (2 1/2 cups) de farina
  • 1 cullerada petita de sal
  • 1 cullerada petita de sucre
  • 226 g (16 tbs) de mantega sense sal
  • 6-8 cullerades grans d'aigua freda
Ingredients per al farcit de carbassa:
  • 425 g (15 oz) de carbassa cuita i feta puré
  • 1 llauna (147 mL) de llet evaporada
  • 150 g (3/4 cup) de sucre
  • 1/2 cullerada petita de sal
  • 1/2 cullerada petita de mescla d'espècies triturades (canyella, nou moscada, gingebre, claus)
  • 2 ous
Preparació de la base:

Es col·loca la farina formant un volcà i s'afegeixen la resta d'ingredients. S'amassa fins formar una bola compacta i es deixa reposar a la nevera un mínim de dues hores. Passat aquest temps, es divideix la massa en dues porcions i s'aplana sobre una superfície enfarinada. (L'altra meitat es pot guardar al congelador). Es col·loca dins el motlle prèviament untat amb mantega. Es cou dins el forn prèviament escalfat a 180ºC durant uns 10 minuts. Es deixa refredar i es pinta amb un xic de xocolata fosa o bé mantega de cacau per evitar que la galeta s'estovi.

Preparació del farcit de carbassa:

En un bol es barregen el sucre, la sal, les espècies i els ous batuts (com si féssim una truita). S'incorpora la carbassa tot remenant i finalment s'afegeix la llet evaporada i es remena fins que quedi ben mesclat. S'aboca dins la base i es cou al forn, prèviament escalfat a 218ºC (425ºF), durant 15 minuts. Llavors es redueix la temperatura a 177ºC (350ºF) i es continua coent durant 40-50 minuts (fins que estigui cuita). Es reserva a la nevera o a temperatura ambient.

Bon profit!

6 comentaris:

Dolors ha dit...

Ens en va arribar un tallet i estava boníssim!!!! Aquest el faig segur per Halloween.

Mercè ha dit...

Jo no sóc massa fan de la carbassa... però va sortir prou bé. La recepta original portava el doble d'espècies, però recordo que sempre em quedava amb molt de gust a canyella (com tots els dolços americans) i les quantitats que vaig fer servir aquesta vegada són les que poso al post.

Anònim ha dit...

really...this was the 'best' pumpkin pie i ever had.... i'm not even kidding!!! i lived here all my life and never did i taste any quite like this one made by merce! so gooood! -sophia

Mercè ha dit...

Sophia,
Thanks for your review ;)
Now that I added the amounts in cups and tbsp, there's no excuse for not making it ;)
Let me know if you have any question!

RID ha dit...

Hola!
Una pregunta, si no et fa res!!!!, la massa pot ser una pasta brisa comprada o no s'acosta gens al gust original?
Moltes gràcies!!!

Mercè ha dit...

RID, si, la pots substituir per una brisa comprada... Aquesta massa és força insípida. El que té realment gust és el farcit.