Bavarois de llimona i xocolata

Aquesta recepta, la vaig treure de la mestra pastissera de La cuina de casa. Tal com ella diu, aquesta recepta és senzilla de fer i la gràcia està en la presentació en diagonal de les dues capes. Jo la vaig fer seguint els mateixos gustos que ella presenta, però segur que també ha de quedar boníssima amb maduixa i xocolata. Resumint, unes postres refrescants i que entren molt fàcilment. (Tothom va repetir! :)).


Com el meu motlle era petitet (21 cm de llarg), vaig retocar les quantitats:

Ingredients:
  • 300 g de llet condensada
  • 150 mL de nata líquida
  • 100 g de xocolata negra
  • 4 ous
  • 6 fulles de gelatina
  • 2 llimones
  • 6 cullerades grans de llet
Preparació:

Es barregen 150 g de llet condensada amb 2 rovells d'ou i la pela de les 2 llimones ratllada i unes gotes de suc de llimona. S'afegeixen 3 fulles de gelatina (prèviament hidratades amb aigua) dissoltes en 2 cullerades de llet ben calenta. S'afegeixen 75 mL de nata semi-muntada i 2 clares muntades al punt de neu. I es barreja tot amb compte vigilant que no es desmuntin. S'aboca en el motlle i es deixa quallar a la nevera durant 2 hores. (Per fer les dues capes en diagonal, s'ha de col·locar el motlle inclinat).
Es fon la xocolata amb 2 cullerades de llet. I s'afegeixen 3 fulles de gelatina dissoltes en 2 cullerades de llet molt calenta. I com abans, es barregen 150 g de llet condensada amb 2 rovells d'ou. S'afegeix la xocolata, 75 mL de nata semi-muntada i 2 clares muntades al punt de neu. Es remana i s'aboca sobre la capa de llimona i es deixa quallar a la nevera (ara en posició horitzontal).

Bon profit!

4 comentaris:

Gemma ha dit...

Hola Mercè! Acabo de descobrir el teu blog i està molt bé! M'encanta el nom "cuina per llaminers" je je je... pots estar segura que passaré sovint per aquí.
La bavarois t'ha quedat molt bé! M'apunto la teva idea de combinar altres gustos com la maduixa i la xocolata... molt ben pensat!

Mercè ha dit...

Hola Gemma!! Quina il·lusió que m'hagis visitat el blog! :) Sobretot venint d'una crack pastissera com tu! La veritat és que no fa massa que vaig descobrir tot aquest món dels blogs. Però haig de confessar que em vau enganxar encara més a la cuina! ;) Malauradament jo no us podré seguir a tots aquest cursos de cuina que assistiu. :( Però espero poder llegir els vostres reportatges!

Esther ha dit...

Hola Mercè!!
Crec que faré aquest postre per divenders nit i tinc un parell de dubtes:
Només es posa les ratlladures de la pell de llimona, no es posa el suc, com a la mouse de llimona?? Si ho fessis amb maduixes, com ho faries?? Triturant unes quantes maduixes enlloc de la pell de les llimones?? Em fa por que quedi massa liquid...
Merci.

Mercè ha dit...

Hola Esther,
Si, el que li dóna més gust de llimona és la pela ratllada (no el suc!).
Amb maduixes, jo n'hi posaria com a mínim uns 300-400 g i hi afegiria una fulla més de gelatina.