Melmelada d'albercocs amb taronja i vainilla

Avui al mercat he trobat uns albercocs d'allò més dolços, així que he pensat: ho haig d'aprofitar per fer una bona melmelada! ;)
I per fer-la, he seguit la recepta d'en David Lienas que ens van ensenyar la Teresa de Com a casa, res! i la Gemma, de La cuina de casa. :)
Tot i així, he fet modificacions a la recepta original, com ara posar-hi menys sucre i menys aigua. Però el toc de taronja i vainilla i canyella és deliciós! Una confitura amb un gust finíssim! I sinó, proveu-la! ;)


Ingredients: (per a uns 600 mL de melmelada)
  • 1kg d'albercocs
  • pela d’una taronja
  • 500 g de sucre
  • (200 mL d'aigua mineral)
  • 2 beines de vainilla
  • un polsim de canyella en pols
  • 2-3 pots de vidre
Preparació:

Primer de tot, s'esterilitzen els pots de vidre bullint-los durant 10 minuts.
Per a la melmelada, primer es fa un almívar amb l'aigua i el sucre. Per això, en una cassola (on farem la melmelada), es posa a bullir l'aigua juntament amb el sucre.
Es deixa bullir durant 10 minuts.
Mentrestant, es netegen els albercocs i se'ls treu el pinyol (i si són molt grans, es tallen a trossets més petits).
Tot seguit, s'afegeixen a la cassola juntament amb les beines de vainilla, un polsim de canyella en pols i la pela d'una taronja (sense la part blanca que amarga).
Es deixa coure a foc baix durant una hora, tot remenant de tant en tant.
Passat aquest temps, es comprova la textura de la melmelada tot posant-ne una gota al damunt d'un plat i inclinant-lo. Segons la velocitat a la que llisqui la gota, tindreu una idea de com d'espessa és. Per tant, si en aquest punt la voleu més espessa, es pot continuar la cocció durant una estona més.
Com a mi, m'agrada la melmelada una mica espessa, passada l'hora de cocció, vaig enretirar-ne l'almívar (que podeu guardar en pots i podeu fer servir per enriquir pa de pessic per exemple), i els albercocs cuits i confitats els vaig triturar amb el túrmix i la vaig tornar al foc 5 minuts més.
S'omplen els pots tan bon punt la melmelada surt del foc, ben bullent. S'omplen fins dalt de tot i ràpidament es tapen i es capgiren de manera que la tapa quedi a la base. (D'aquesta manera, es fa el buit).
Quan ja són freds, s'etiqueten amb el nom de la fruita i la data.
Es guarden en un lloc fresc, sense humitat i fosc. (D'aquesta manera es guarden bé per espai d'un any).

Bon profit!

7 comentaris:

El cullerot Festuc ha dit...

Ara és temps de fer bona mermelada i guardar-la quan no poguem disfrutar d'aquesta fruita tan bona, oi? Que bona que ha d'estar....
Petunets,
Eva.

La cuina vermella ha dit...

Hola bonica!! Es com si no estiguessis tan lluny, oi? vas al mateix ritme de les classes que es fan al nostre País! Ets una alumne virtual molt i molt aplicada.
Recepta genial!
Molts petons reina.

Gemma ha dit...

Oi que queda bé el toc de la taronja, la canyella i la vainilla? Obtens una confitura deliciosa, però una mica diferent a la de sempre :)
A mi també m'agrada reduir les proporcions de sucre de les mermelades, sobretot si no necessites que es guardin tant temps.

dolorss ha dit...

Quina combinació més bona de sabors, la tindré ben anotada.
petons

Mercè ha dit...

Eva, doncs sí, s'ha d'aprofitar la fruita de temporada!! I ara que és tan dolça, és perfecta per fer-ne melmelada.
Petons!

Vermells! jeje Aquesta recepta em va cridar l'atenció, com és semblant a la recepta que fem a casa, però canviant la llimona per la taronja i afegint-hi la vainilla, volia saber com quedava al final. I és finíssima! ;)
Petons!

Gemma, hi queda genial!! Una melmelada deliciosa! Jo vaig fer servir les proporcions de sucre que normalment fem servir a casa, i la melmelada es guarda bé un any! (Tot i que normalment no hi arriba perquè ens l'hem cruspit abans! ;) jeje)
Petons!

Dolors, és una combinació perfecta! La melmelada queda amb un gust finíssim! Prova-la! ;)
Petons!

La Llibreta Viatgera ha dit...

No he fet mai melmelada però al final aconseguireu entre tots que m' hi posi, te una pinta deliciosa!!

Un petó! Beth

No tot són postres ha dit...

Ara que començo a fer la melmelada d'albercocs d'aquesta temporada en faré uns quants pots amb taromja i vainilla, me n'heu fet venir ganes entre totes!
PTNTS
Dolça