Cooking challenge: pasta fresca

Avui és dia 10, i tal com vam fer el mes passat, les Cooking challenge hem tornat a l'acció o millor dit hem continuat, perquè si una cosa hem fet és superar el miler d'e-mails intercanviats! Si és que som una colla de cotorres!!! I hem rigut fins la sacietat. :D I també hem après... Com ho fas perquè les fotos et surtin més grans al blog? Es pot congelar la massa de la pasta? La massa em queda tota enganxada a la màquina!! Ai que se'm crema el sofregit!...
En definitiva, un lloc de tertúlia virtual on compartim el nostre dia a dia. :)
En aquesta ocasió l'Elvira de Los cerezos en flor ens va proposar de fer pasta fresca a casa. Ella ens va enviar unes quantes receptes de les quals jo vaig triar la d'en Karlos Arguiñano.


Homemade fresh pasta

Com ja havia fet pasta fresca en d'altres ocasions, aquesta vegada vaig aprofitar per provar de fer una versió farcida, que porta un xic més de feina, però fer pasta fresca és una d'aquelles receptes que serveix perquè tota la família hi col·labori!! ;)
Per no fer els típics raviolis quadrats, vaig optar per fer-los arrodonits. :p

Homemade fresh pasta


Homemade fresh pasta

El farcit el vaig treure del llibre Pâtes de tous les jours de Giada De Laurentiis: albergínia, brie, ricotta i orenga. Molt fi! Boníssim!

Cooking challenge
Aquí podreu trobar les altres 9 versions de pasta fresca. ;)

I una vegada més, remarcaré la diferència de gust que té la pasta fresca feta a casa!! I sinó proveu-la que de ben segur no us decebrà. ;) Boníiiissima!!

Alguns de vosaltres m'heu preguntat sobre quins llibres de fotografia he llegit. Així que aquí us deixo la meva selecció. De tots aquests, us recomanaria aquest i aquest de fotografia, i aquest, de composició de plats de menjar. I a més a més, podeu trobar tutorials molt ben fets i explicats com aquest o aquest, per exemple. O aquest blog de fotografia de menjar que explica infinitat de trucs!

I anant a la recepta d'avui...

Ingredients:

- Per a la pasta:
  • 500 g de farina
  • 5 ous
  • 5 g de sal
  • 30 ml d'oli d'oliva verge extra
- Per al farcit:
  • 2 albergínies
  • 1 ceba gran
  • 2 grans d'all
  • orenga
  • 60 g de formatge brie
  • 100 g de ricotta fresca
  • sal
  • oli d'oliva verge extra

Preparació:

- Per a la pasta:

En un bol, es barreja la farina amb els ous, l'oli i la sal. S'amassa fins aconseguir una massa homogènia i que no s'enganxi als dits. (Si s'enganxés, s'hi afegeix una mica de farina).
Es tapa amb film transparent i es deixa reposar durant tota la nit dins la nevera.
L'endemà, es divideix la massa en 8 parts iguals.
S'agafa cadascuna de les porcions de massa i s'aplana amb el corró fins aconseguir un gruix d'1 cm (i l'amplada, ha de ser menor a l'amplada de la màquina).
S'enfarina bé, la massa allisada, per les dues bandes per tal que no s'enganxi a la màquina. I es passa primer per l'accessori llis, i de més gruixut a més prim. Per exemple, primer dues vegades pel número 2, després una pel 4 i finalment, una pel 5. (Comproveu les instruccions del fabricant). I per tal que no se us enganxi la massa a la màquina, cal enfarinar-la bé cada vegada!
Quan la massa està estirada ben fina, es col·loca al damunt d'una superfície llisa i es van tallant els raviolis amb un tallador.
(Sobretot, no deixeu assecar la pasta més d'una hora! Ja que després s'esquerda i es fa difícil poder tancar els raviolis).
A continuació, es farceixen amb una culleradeta del farcit, es pinta la vora amb aigua, i es tanquen tot prement amb els dits.
En aquest punt, es poden guardar dins un recipient hermètic a la nevera (ben enfarinats perquè no s'enganxin entre ells) o al congelador.

- Per al farcit:

En una paella amb un raig d'oli, es cou la ceba tallada ben petita a foc mig durant uns 3 minuts.
A continuació, s'hi afegeix l'albergínia tallada a daus petits, l'all tallat ben petit i un pols d'orenga, i es continua la cocció fins que l'albergínia sigui tendra, uns 12 minuts. Es corregeix de sal.
Quan sigui cuit, s'aboca dins un bol i es deixa refredar una mica.
Tot seguit, s'hi afegeixen els formatges esmicolats i si cal es corregeix de sal.
I ja es poden farcir els raviolis tal com he explicat més amunt.

Per coure'ls, es posa a bullir una olla gran amb aigua i sal i un raig d'oli, i quan arrenqui el bull, s'hi afegeixen els raviolis. Es deixen coure uns 3 minuts, s'escorren i s'emplaten amb un bon raig d'oli d'oliva i un pols d'orenga o si ho preferiu, els podeu acompanyar de la salsa que més us vingui de gust.

Bon profit!

32 comentaris:

Maite (Mai) ha dit...

Qué majos tus raviolis! los mios son algo más amarillitos pero no te creas que no es que se me hallan puesto malos. Qué no, que son así los pobrucos. Los tuyos, ricos, no?

Unknown ha dit...

Qué rebonssss guapa!!!! Tots tan perfectes i macos!!! I quin farçit tan boníssim. Jajajaja si que hem rigut molt, i desitjo que encara riem molt més!!!!Petons cosa guapa

MªJose-Dit i Fet ha dit...

Nena!! les fotos són maquíssimes!! i t´han quedat tots tan igualets que es veuen perfectes!!! uf crec que hauré de fer pasta moooltes vegades més perquè totes heu triat unes combinacions delicioses!!! petonetssss

Pikerita ha dit...

Bueno.. buenooo... las fotos son superprofesionales ¿eh? Y luego.. es que no te pillo un ravioli mas grande que otro guapa... ¡¡perfeccionista total!!.
Besotes.

Ly ha dit...

La pasta buenísima y bonita. Y las fotos? antes o después del curso? me encantan tengo que leer bien tus instrucciones que mi hermana me dejó su cámara.
En serio me encantan las fotos quedaron muy "tartalette"no, mejor todavía que son tuyas.
Bss

glutoniana ha dit...

Qué bo el farcit! La foto de la pasta abans de farcir de 10!

De veritat que jo me'n menjava un plat ara mateix... és que jo he dinat a la 1 jajaja.

Carmen ha dit...

A més de bona cuinera ara milloraràs encara les teves fotos ... mare meva si no puc donar una mossegada a la pantalla que faré ....
Aquests raviolis són una meravella. Tinc pendent la pasta fresca, però em costarà decidir.
Ah!! espero que et vagi bé amb el fondant ....
Petonts

Eva Flores ha dit...

Hola! quina pasta més bona! sense paraules, pasta fresca, amb el que és de laboriosa!
El farcit ha de ser boníssim. Si és que res com el que es fa casa.
pt!

Sonia ha dit...

jo encara m'he d'atrevir a fer pasta....pero veient les teves fotos em cau la baba...

Petons,

El cullerot Festuc ha dit...

M'encanta fer pasta fresca...és com fer pa...és màgic!!! I tens tota la raó...no es pot ni comprar amb la comprada!!!
M'apunto el teu farcit...ha d'estar boníssim!
Petunets,
Eva.

ARA ha dit...

Jolines que xulos tots els posts, nena,tela amb les fotos eh? ets una artista. Ara ja tinc farciments per escollir.

petonets

Ara.

Núria ha dit...

Merçè t'ahn quedat genials..no he fet mai pasta fresca, i mira que m'encanta... a veure si m'atreveixo.
Gràcies per les recomanacions dels llibres.
petons

Quo ha dit...

Merceee me encanta ese relleno tuyo, te lo copio, te lo copio... me veo repitiendo la pasta este fin de semana jaja. Te han quedado más bonitossss.... que ricos.
Ale, ahora a por el siguiente.
Besos

Núria ha dit...

Mercé, t'han quedat tan perfectes...i m'encanta el farcit amb l'esberginie...els provaré...M'apunto el tema llibres de foto, que tinc que aprendre molt.
Si que riem, ens ho passen genial!!

PEtons
Núria

illetapitita ha dit...

Fer la pasta a casa porta feina però recompensa!
No té res a veure, com el pa!
Una abraçada!

Cuinetes-Carme ha dit...

Mercè,
Bons, bonissims! Aquest farcit és genial amb l'alberginia.
salut,

Cristina ha dit...

Tens tota la raó, la pasta fresca feta a casa surt boníssima, el problema és que dóna molta feina. Les fotografies fantàstiques!!!

Mesilda ha dit...

Bona nit Mercè
T'han quedat perfectes,i amb eixe farcit estaran boníssims.Tot un luxe fer la pasta freda.Eres una artista...jo no m'atrevisc.

Pel que em preguntaves de la crema pastissera amb llet condensada,des que la vaig provar no faig una altra.Per al meu gust la trobe bé de dolç però,si creus que et resultarà massa dolça li pots llevar un poc de sucre.No li rebaixes la llet perquè només van 2 cullerades per a 1/2 litre d'aigua.Si la proves no et penediràs.És molt fina.
Besets.

Marta Padenous ha dit...

Esteu que us sortiu amb això del cooking challenge...i quina millor manera fent pasta!!! (assignatura pendent!) ....però no es pot dir mai, no?
Ptnts

Paula ha dit...

una maravilla de receta, me la llevo ahora mismo, no lo dudes de que la probaré. Mi única cuestión es que yo no tengo maquinita para la pasta, puedo hacerla sin ella igual, estirando con el rodillo???

Gracias, Paula
http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net

mercè ha dit...

IM-PRE-SIO-NANT!!!,salten de la pantalla...i el farcit és per al meu gust molt millor que la majoria que es poden trobar i molt més gustós.CHAPEAU!, i moltes gràcies per fer-me de pont amb la carmen(dulces bocados).mercè-dest.cass.

Maria ha dit...

Hola!! Ja ho crec ja que us ho passeu bomba!!!
Però, nena, aquesta pasta és de luxe... t'ha quedat perfecte!!
Sou totes unes cracs!! Gràcies per explikcar-nos una recepta que a molta gent ens fa por!! Petonets

Maria Dolores ha dit...

Quines ganes de fer pasta m'esteu donant.
Que bona.

maragda ha dit...

wow! Bocabadada! i és que és una entrada delirant: les fotos, el farcit, el teu to,..., només de llegir el farcit se m'ha fet la boca aigua.

De gran vull ser com tu!

Que bé que ens ho hem passat, oi? sou tan maques totes! i m'ha aixecat tant els ànims la vostra companyia, que és impagable.
Petons!

TROTAMUNDOS ha dit...

Mi perdición más absoluta ..., me encanta la pasta fresca y es cierto que no tiene comparación, es tan tan sabrosa, muy bueno vuestros retos ... Te quedaron fantástico los raviolis ..., yo hice los cuadrados hace tiempo, rellenos de calabaza .. sublimes.

Besotes. guapa.

Gemma ha dit...

No he fet mai pasta fresca a casa... em fa mandra tanta feina! Però segur que l'esforç val la pena, no té res a veure la casolana amb la comprada...
M'encanta el farcit que has triat d'albergínia i formatge, trobo que lliga moltisim!

Alfons ha dit...

És per felicitar-amb majúscules, el tema de la pasta fresca és només pels que volen optar a matrícula d'honor i tenen la paciència i perícia necessàries... així és que FELICITATS!.... proba superada!!

Isabel Aguilera ha dit...

Uauuuu!!


Impresionate, yo nunca hice mi pasta, me parece un poco complicado.
A ver si me animo con vuestras recetas.
Se ve deliciosa.

Un saludo.

Fem un mos ha dit...

Si ha sobre de riure i passar-ho be, heu fet la pasta per una bona recepta que mes es pot demanar
Petons

Ruben ha dit...

Quina canya de tallador de raviolis :-)

Jo tinc la màquina per allisar, però només puc tallar espaguetis i tallarines, els raviolis els faig senzillament cuadrats :-(

Mercè ha dit...

Moltes gràcies a tots/es pels vostres comentaris!! :)

Mai, riquísimos! ;)

Ly, las fotos antes del curso con Tartelette!!

Paula, si no tienes la máquina también se puede hacer con el rodillo tal y como hicieron Ly y Quo. ;)

Els que no heu fet mai pasta a casa, malgrat que porta un xic de feina val moooooooolt pena pel resultat!!! I com tot, és qüestió de pràctica... com més en fas, més ràpid. ;)

Petons!!

PILAR ha dit...

La pasta farcida es un dels meus pendents però veien aquest exemple m´han agafat moltes ganes de provar-ho. I el farcit.... ummmm, bonissim! Vaig a veure la resta.
Petons!