Cooking challenge: red velvet cake

Després del parèntesis nadalenc, tornem amb el repte mensual de les Cooking challenge. :) I heus aquí, que aquesta vegada la Ly de El olor del café ens va proposar fer un red velvet cake. Haig de confessar que la proposta no em motivava massa, doncs el red velvet és d'aquells típics pastissos americans de capes de pa de pessic intercalades amb una barreja de formatge d'untar i sucre, i tot ben recobert de formatge i sucre, i sabia que això a casa no agradaria, començant per mi mateixa. Així que vaig començar a buscar alternatives de presentació d'aquest flamant pastís vermell, molt típic del dia de Sant Valentí. La primera alternativa va ser fer-lo en format mini, aprofitant que una molt bona amiga em va regalar per Nadal un motlle per a pastissets, doncs vaig pensar que era ideal per estrenar-lo. :) I la segona alternativa, molt més llaminera, fer-lo en format bombó.
També confessaré, que per sorpresa meva, va sortir un pastís d'allò més flonjo!!! I amb un bon gust a xocolata. :) Mooolt bo! Però si els mini pastissets eren bons, com va dir la meva mare, els "bombons són realment una llaminadura"!!! :)


Red velvet mini cakes


Red velvet mini cakes


Red velvet mini cakes


Red velvet mini cakes


Red velvet mini cakes

Podeu trobar la resta de les propostes a continuació:

Logo Cooking Challenge

Com jo no sóc massa fan de la reposteria americana (la majoria d'elaboracions les trobo excessivament dolces pel meu gust) vaig modificar-ne la recepta reduint a la meitat la quantitat de sucre i fent servir mascarpone per a decorar, en comptes de formatge cremós per untar (tipus Philadelphia). Per elaborar els bombons, una vegada els pastissets són freds, es desengrunen dins un bol i es barregen amb la quantitat necessària de formatge (en el meu cas, mascarpone) fins aconseguir que les engrunes s'enganxin per formar una bola. Quan ja tenim totes les boles fetes, es reserven a la nevera. Mentrestant, es tempera la xocolata tal com vaig explicar aquí, i tot seguit es recobreixen les boles de red velvet cake amb la xocolata temperada.
(Indicacions de la famosa Bakerella).

Ingredients: (per a 24 mini cakes)
  • 250 g de farina
  • 2 cullerades grans de cacau pur en pols
  • 1 cullerada petita de sal
  • 2 ous
  • 250 mL d'oli de girasol
  • 150 g de sucre
  • 250 mL de buttermilk*
  • 1 cullerada petita d'essència de vainilla
  • 1.5 cullerades petites de bicarbonat sòdic (per a ús alimentari)
  • 2 cullerades petites de vinagre
  • colorant vermell
  • mascarpone per a decorar
  • cobertura de xocolata negra Guanaja 61% (Valrhona) per als bombons

Preparació:

En un bol gran, s'hi barreja l'oli de girasol amb el sucre, tot batent amb l'ajuda de les barnilles elèctriques a velocitat mitja-alta.
A continuació, s'afegeixen els ous d'un en un; tot batent després de cada addició fins que s'hagi incorporat completament a la mescla.
En un altre bol, s'hi barregen la resta de sòlids: farina, cacau en pols i la sal.
S'afegeix la mescla sòlida en 3 vegades, intercalant cada addició amb una de buttermilk.
En un bol petit, es barreja el vinagre amb el bicarbonat (que formarà bombolles) i tot seguit, s'afegeix a la barreja.
Finalment, s'afegeix la quantitat de colorant vermell que desitgeu. (En el meu cas, com no sóc massa fan dels colorants, n'hi vaig posar 1/4 de culleradeta). Es remena molt bé procurant que el colorant quedi ben dispersat dins la preparació.
S'aboca la preparació dins el motlle prèviament untat amb mantega o oli.
S'enfornen a 180ºC (350ºF) dins el forn prèviament escalfat, durant uns 10-15 minuts (fins que l'escuradents surti net).
Es deixen refredar a temperatura ambient i es desemmotllen.
Es decoren amb un xic de mascarpone.

Bon profit!

*Nota: La buttermilk si no en trobeu al supermercat, la podeu elaborar afegint a la llet una cullerada de suc de llimona i deixant-la reposar 10 minuts abans de fer-la servir.

53 comentaris:

Carmen ha dit...

Quina meravella de mini cakes i els bombonets han de ser tota una delícia!!!
Petonets

Judith ha dit...

Mercé! doncs la veritat es que les dues versions son impresionants! M'ho apunto a la meva llista de pendents!!!! petonets guapa

Lourdes ha dit...

¡¡Qué bonitos Mercè!!... Ooooohhh.. me he quedado embelesada mirándolos. La próxima que yo me meta en este lio será así.
Besotessss

Anònim ha dit...

Segur que són boníssims!! Però és que apart són una autèntica monada, enhorabona!!!
Petonets!

Ly ha dit...

Vaya!!!! menudas maravillas, lo de los bombones se me había ocurrido (bueno algo parecido) pero menos mal que o los hice pq fijo q no me hubiesen salido ni la mitad de bonitos que los tuyos.
Me encanta tu reto, tus fotos, tus platos y tazas....
bss guapa y me alegro de que al final te gustara.

Dolors ha dit...

ui doncs a mi m'encata en Red Velvet Cake... :-( I el faig a l'estil catala-americà, no és tan dolç i mooolt bo, però això del mascarpone m'hi encanta!!!! Pq serà que últimament veig i provo força receptes amb mascarpone? Com en sabeu tant de combinar sabors? El provaré segur i els bombons s'intentaran quan tingui una estoneta. Petonets

Cristina ha dit...

Mercè, això són petites bombes!...visualment precioses...ai,el colesterol! mare meva!entre el mascarpone i la xocolata ni t´ho explico...

Núria ha dit...

A mi la combinació del red velvet em va agradat, l'únic que no m¡agrada es la quantitat de dolç que porta, així que Mercé bonica, aquestes dues propostes m'han conquerit...plash, plash, plash..

maragda ha dit...

Alsa Manela!
Imaginació i creativitat al poder. És espectacular l'entrada, i com t'ha donat de sí. També li he comentat a la Pikerita que aquest formats més de pastissets em fan molta més patxoca que un tallarro de pastís, i la idea dels bombons... m'enamora.
Mil besets fadeta bonica!

Judith ha dit...

M'encanta la teva presentació, molt original i els bombonets deuen ser d'allò més bons.

Judith

Ajonjoli ha dit...

yo tampoco soy muy pro-americana en lo que se refiere a repostería, pero desde luego tu versión ha quedado fabulosa, ¡sobre todo los bombones!

Gemma ha dit...

A casa aquest tipus de pastissos americans tampoc agraden gaire, de manera que trobo les teves adaptacions molt encertades. La versió mini i la versió bombons han de quedar delicioses totes dues! Una temptació!

MªJose-Dit i Fet ha dit...

Unes variacions fantàstiques d´aquest pastís!!! tan que m´has fet venir ganes de tornar a experimentar amb la recepta :)) les fotos com sempre t´han quedat precioses...un petonet

Anònim ha dit...

A mi també em va sorpendre el gust!! Està boníssim, i la teva presentació ,fantàstica!
Emma

Quo ha dit...

Guauuu los pastelitos me encantan, pero los bombones.... mmmnnn... aunque claro, la última vez que hice bizcobolas sufrí una subida de azúcar brutal.. yo y todos los que estábamos en casa jajajaa... así que prefiero no mirar... que pasada!
Besitos guapa, me encantan tus variantes....

Quo ha dit...

Guauuu los pastelitos me encantan, pero los bombones.... mmmnnn... aunque claro, la última vez que hice bizcobolas sufrí una subida de azúcar brutal.. yo y todos los que estábamos en casa jajajaa... así que prefiero no mirar... que pasada!
Besitos guapa, me encantan tus variantes....

El plat blanc ha dit...

Aquests pastissets no sé si m'agradarien però m'ha encantat la presentació: el motlle, ...amb la tasseta.... i els bombons, ....tot tan exquisid i d'una elegància ...kFantàstics. Et felicito!!!

Maduixa ha dit...

Ohhhh quina preciositat! i això que aquests pastis és molt bo, però sí que tens raó que en general, els pastissos americans, son més aviat secs i pel meu gust massa "mantequillosos".

Jo crec que has fet el doble tirabuixó donant un altre sentit al red velvet. Las dues propostes em semblen genials, però els bombons m'han encantat!

Enhorabona preciosa!!

Unknown ha dit...

Alsaaaa rubia que maravillas te has marcado!!!!!!! Las chocobolas eran mi propuesta inicial, así que si lo vuelvo a preparar será así. Qué fotos, ets una profesional de cap a peus, i fas maravelles a la cuina, m'adoptes?????? Mil petons bonica!!!!

Helena ha dit...

Quina pinta per favor! Aquests motlles me'ls van regalar per reis, i ara si que ja no tinc excusa...
Petons! ;)

Miquel ha dit...

Carmen
chapo una maravilla de mini cakes y bomboncitos.Me gustan mucho.
peto
miquel

Narcís ha dit...

Hola
M'ha agradat molt aquests bombonets, han d'estar boníssims.
Salut

Bon Tiberi ha dit...

Ohhh!! M'encanta!! Quina cucada de bombonets! un petó, Paula

Visc a la Cuina ha dit...

T'hi has ben lluït! Em semblen una guapada i m'agrada l'adaptació que has fet, la provaré de fer a casa, a veure si demà m'hi puc posar!

Paula ha dit...

me encanta la presentación individual, además, juraría que tengo los mismos moldes :P

Le tengo ganas yo a esta tarta, a ver cuando encuentro la escusa ;)

Salu2, Paula
http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net
http://galletilandia.blogspot.com

mercè ha dit...

Un cop més ens presentes aquests divertiments tant teus, aquest format tan especial i temptador. Felicitats per tan bones receptes i fotografíes! (ens tens mal acostumats...)Una abraçada Mercè.

comoju ha dit...

me parece una ideal super original el haber hecho esta receta de estas dos maneras, que la hacen tan diferente

Un saludo

Mesilda ha dit...

Bona nit Mercè
Quina cosa mes bonica!
No m'ha vingut mai la volta de fer este pastís fins ara.
La veritat és que queda preciós amb eixos motles.
I els bombons riquisims.
Besets

Maria Dolores ha dit...

Sempre me crida l'atenciò este pastís i la versió mini i amb mascarpone, pel meu gust es ideal.
Un abraç

La cuina de l'Eri ha dit...

Hola Mercè,
Jo no podria escollir.. així que em quedaria amb totes dues versions. Són per mirar-los i quedar-te bocabadada. Mascarpone, xocolata .. què bo! Petonets,

YoSusan ha dit...

Genial la presentación de los pastelitos y los bombones se ven estupendos. Creo que así gustaría más en casa el red velvet, que también nos parece muy dulce.

Saludos

Anònim ha dit...

Mercè, extraordinari, lo complicat ho fas fàcil, així, mirat des d'aquí sembla super senzill ;-) i més clavar-hi caixelada.
Una abraçada

Ruben ha dit...

Finalment ha sortit la recepta, jo ja salivava des que vaig veure les fotos ;-)

Després de consultar el Termcat, veig que buttermilk es coneix com a llet de mantega (la traducció literal en aquest cas, funciona). Després de posar-hi la llimona, ho afegeixes tot al pastís o separes el líquid del sòlid (si és que se separa, clar).

PILAR ha dit...

Quins pastissets més bonics i segur que deliciosos. I els bombons unes petites maravellas.
Petons!

Eva Flores ha dit...

oooooooohhhh jo sóc una fan del red velvet, però m'enamorat dels teus mini pastissets, i els bombons, què bons han de ser!

Núria ha dit...

Genial Merçè...aquesta mini versió penso que es única...i que bons han d'estar!!!
molts petons

Teresa ha dit...

Les dues versions... de vici total!!! per a poder pecar ben sovint! (com que són minis...)
petó

ANNAFS ha dit...

Els pastissets , una passada, i desl bobons ja no cal parlar-ne... Una delícia, i Quines fotografies tan boniques!

Rosa ha dit...

Ummmmmm que bueno y que bonito, estoy esperando me llegue el tinte en polvo y en cuanto me llegue lo hago.
Un besito Mercé

Francesc ha dit...

MARE MEUA QUIN PASTÍS I QUINS BOMBONS!!! Ai Déu Meu Senyor!!! I que hi faig jo ara amb el meu règim? Fantàstic!!!!!

Madera y Zinc ha dit...

Em poso en peu i com si d'una nit d'estrena al Liceu es tractés, crido...... BRAVO! ;D

Pami- Unodedos ha dit...

Preciosa variación de este fenomenal pastel! Preciosas fotos, como no!
Ay qué envidia, qué antojo haces que me entre!
Bss

Irmina Díaz-Frois Martín ha dit...

Preciosas versiones de Red Velvet, me han encantado.
Un beso.

Massitet ha dit...

Ostres!
Quines galetes més xules i quin favor ens acabes de fer!
Des que vam tornar d'Anglaterra que anem bojos darrera de la buttermilk per fer algunes de les receptes que surten als llibres que ens van dur!
No s'ha de filtra ni res, la llet amb llimona? Ole, que bé!

Ingrid ha dit...

No sé que m'agrada més....aquests pastissets, tipus bundt són meravellosos....però és que aquests bombons amb el cruixent per fora i el pa de pessic per dins, han d'estar d'escànsol.
Petonetss

xisca ha dit...

Mercè , com sempre vas una passa per endavant. He quedat impresionada en les dues versions , jo tampoc m'agraden gaire aquests tipus de pastissos , també em semblen massa dolços ,però les teves dues versions són impresionants.

Una abraçada ben forta i un feliç 2011 , estic contenta que hagis tornat.

Adriana ha dit...

haig de confessar que a mi m'agrada el cream cheese frosting, de fet, no m'agrada cap altre, els de mantega i sucre em fan fastic. obviament li poso menys sucre del que es demana. aquest red velvet sense tones de frosting m'agrada molt! i els bombons em semblen perfectes pel dia dels enamorats, sigui el catala o l'america

Ivana ha dit...

quina cucada!!!
petonets

TROTAMUNDOS ha dit...

Hola guapa¡¡¡ que tal estas???

Que maravillaaa de postre y que forma tan original de presentarnos el red velvet cake, me ha gustado mucho disfrutar de este gran pastel a modo de bocado.

Un besote fuerte.

Coses de Llàbiro ha dit...

Noia, quina imaginació!
No cal que triï, oi? M'emporto els dos!;)

xaro ha dit...

Com sempre t'han quedat espectaculars!!!!!

Ptnts

Alfons ha dit...

Pel que veig a casa teva, com a la meva, tampoc som molt d'aquesta mena de pastissos, així és que el format mini i el bombonet, si van resultar del vostre gust, crec que els introduire també a casa meva ... ja t'explicare
Una abraçada

Mercè ha dit...

Us agraeixo a tots els vostres comentaris tan encoratjadors! :)

Massitet, sí que s'ha d'eliminar la llet quallada tot colant-la!

Petons!