Falsa lassanya

La raó del títol d'avui es deu a què no és una lassanya tradicional amb les capes de pasta, sinó que la vaig fer amb albergínia en el seu lloc. I potser alguns direu: però si això és una moussaka! Però per ser com la grega, crec que hi falten espècies com el clau i la canyella. Així que si ho preferiu, la podeu batejar com moussaka a la nostra manera. ;)



Ingredients: (per a 4 persones)
  • 3 albergínies grans
  • 1/2 kg de carn de vedella picada
  • 500 ml de tomata en conserva
  • 2 cebes
  • sal i pebre
  • oli d'oliva verge extra
  • formatge parmesà
- Per a la salsa beixamel:
  • 750 mL de llet sencera
  • 2 cullerades soperes de farina
  • una nou de mantega
  • un pols de nou moscada
  • un pols de sal
Preparació:

Primer de tot, es tallen les albergínies pel llarg formant làmines d'un gruix de 0.5 cm. Es salen, i es deixen que treguin el suc amarg.
En una paella gran amb un raig d'oli, es sofregeix la ceba picada ben petita. I quan sigui transparent, s'hi afegeix la carn picada. Es corregeix de sal i pebre. Amb una cullera de fusta, es remena fins aconseguir que la carn quedi separada. I quan comenci a agafar color, s'hi afegeix la tomata en conserva triturada amb el túrmix.
Es deixa coure a foc baix durant 20 minuts tot fent xup-xup.
Mentrestant, amb l'ajuda de paper de cuina, s'assequen les làmines d'albergínia, i es couen en una paella amb oli abundant i ben calent fins que siguin ben rosses. I es reserven.
Tot seguit es prepara la salsa beixamel.
Per a fer la salsa beixamel, en un bol es mesclen tots els ingredients i es barregen amb l'ajuda d'una batedora de barnilles. Es col·loca al foc, tot remenant, fins que espesseixi.
Per a muntar la lassanya, primer s'escampa una cullerada de salsa beixamel al fons de la plata, al damunt s'hi col·loquen les làmines d'albergínia, seguida d'una capa de carn, un pols de formatge parmesà i es cobreix amb beixamel, i de nou es repeteix el procés. I la última capa, simplement s'hi posa l'albergínia amb la salsa beixamel i el parmesà al damunt.
Es gratina al forn fins que agafi el punt de ros que us agradi i ja està llesta per servir.

Bon profit!

18 comentaris:

El cullerot Festuc ha dit...

M'encanta la moussaka a la teva manera!!!...jo no en faig agire sovint pq em fa molta mandra fredir l'albergínia...és tan lent...jejeje!!! Quin plat més complet! Ja tenia ganes de veure una nova publicació teva! :)
Petunets,
Eva.

La cuina vermella ha dit...

Falsa lassanya o falsa moussaka, la teva variació ens encanta!!! Que bona,!
Per cert, com teniu la calor per Irvine??
Moltes abraçades!!

Maria Jose-Dit i Fet ha dit...

A mi també tan s´em dóna com es digui el teu plat, l´aspecte és impressionant i com l´albergínia és una de les meves passions confessables estic seguríssima que m´encantaria...molts petonets

PD Vaja receptes bones que has publicat aquests dies!!! tinc molta feina a copiar i aferrar ;) smuaks

Ruben ha dit...

I el coriandre, el qual dóna un gust espectacular a la recepta.
Per cert, devem estar en temporada de receptes falses :-D
En resposta al cullerot festuc, l'albergínia també es pot fer al vapor en lloc de fer-la fregida.

Laura ha dit...

Encara que no sigui la tradicional té una pinta genial!
Ummmm!!
Petonets!

María ha dit...

Nunca he cambiado las placas de pasta por berenjena, vamos, que ni moussaka auténtica ni a tu manera, pero la próxima vez pienso hacerlo, o tal vez por calabacín, que nos gusta más, tiene que quedar muy rico.

Un besote

Anna ha dit...

Mercè me encanta la moussaka o esta falsa lasaña, se ve muy rica. Besos

Margarida ha dit...

Sigui falsa o no, la veritat és que és "autèntica recepta Mercè", i té una pinta impressionant. Fa molts anys que no en faig, més que res per mandra, i això que la meva filla Núria, des que va estar a Grècia de viatge de final de curs, no para de demanar-me-la. A veure si aquest mes de setembre m'hi poso...

MaryLou ha dit...

Boníiiisima!! tot el que porti albergínia m'encanta!!

Petonets

Núria ha dit...

Es digui com es digui, estaria boníssima!!

Pity ha dit...

todo lo que lleve berejena me fascina y esta receta tiene una pinta estupenda,

pity

OLLES I SOMRIURES ha dit...

No sempre tenim espècies a la cuina, i per això no deixen de ser plats amb personalitat pròpia. Aquesta falsa lassanya té tots els ingredients per ser un plat deliciós. Salut!!!!!!

Unknown ha dit...

Jajaja, quina gracia m'ha fet el nom!! Nosaltres li diem moussaka i ens quedem tant panxos, jejeje. Queda com mes exotic, no? encara que acaba sent la falsa lasanya que tu mateixa dius!!
La pinta, boniiiiiiiiissima! :)

Cuinagenerosa ha dit...

ni falsa lassanya ni falsa moussaka, és una moussanya estupenda, una lassaka apetitosa que ara mateix tastaria amb molt de gust i sense prejudicis.

marilu perez ha dit...

Mercè,
Un día de estos me vas a tener que contar como consigues hacer tantas cosas riquísimas en tan poco tiempo... Es que me dejas alucinada, con tu lasaña, las tartaletas de queso de cabra y frutos del bosque...Que bueno!
Besetes!!

Mercè ha dit...

Gràcies a tots/es pels vostres comentaris! :)

Parelleta vermella, doncs aquest cap de setmana van pujar les temperatures cap als 30-35ºC, però aquí el clima és força sec, així que no tenim la sensació de xafogor. :p

Margarida, em sembla que la teva filla no és la única que no ha provat una moussaka igual que la de Grècia! ;)

Pity, benvinguda a la meva cuina! :)

Petons a tots/es! :)

bajoqueta ha dit...

Com si li vols dir d'una altra manera. Jo m'ho menjaria igual :)

Anònim ha dit...

Elvira m'encanta i la faic suvin pro en lloc de fregì l'alberginia la coic a la planxa mol mes lleugè e igual de bò arreveura