coca de llardons per Dijous Gras

No sóc dels que els agrada disfressar-se, però sí gaudir dels dolços típics de les festes tradicionals. ;) I avui és Dijous Gras! I en un dia com avui, la coca de llardons no podia faltar a taula. ;) Avui però, us presento una coca diferent de la tradicional a les comarques gironines i que ja us vaig presentar fa un temps. Una coca que si compreu la pasta de full ja feta és relativament senzilla de preparar. Però jo us recomano que us la feu vosaltres a casa perquè no té punt de comparació! ;)


Coca de llardons

Coca de llardons

Coca de llardons

Segurament molts em preguntareu, i quina versió prefereixes de les dues? Doncs jo em quedo amb la de tota la vida, aquesta. :p

Ingredients:
  • 1 làmina de pasta de full
  • 100 g de llardons picats ben petits
  • sucre
  • pinyons
  • 1 ou
  • licor d'anís sec
Preparació:

Es preescalfa el forn a 200ºC.
Al damunt d'una superfície enfarinada, s'estira la pasta de full amb l'ajuda d'un corró.
A continuació, es pinta amb un xic de d'anís.
Mentalment es divideix la pasta de full en 3 parts iguals. A la banda central, s'hi reparteixen la meitat dels llardons i s'empolsima amb sucre.
Es doblega un dels extrems al damunt de la banda central i s'hi passa lleugerament el corró.
Al damunt del plec, es pinta amb anís, s'hi reparteixen la resta de llardons i s'empolsima amb sucre.
Es doblega l'altre extrem al damunt dels llardons i s'hi torna a passar el corró.
Es pinta la coca amb un ou batut; s'empolsima amb sucre i pinyons.
S'hi preferiu fer-les de mida individual, es tallen a la mida que desitgeu.
S'enfornen durant 20-25 minuts fins que siguin rosses.

Bon profit!

37 comentaris:

lourdes ha dit...

Hola Mercè.
Vaig fer el Brioix.....deliciòs !!! i coques de greixons, n'he fet individuals i mès grosses, i sempre amb pasta de full, doncs a casa es com ens agrada. El que no poso es anìs....ja ho provarè. Les teves tenen una pinta deliciosa!!!!!
una abraçada

Gemma ha dit...

A casa la fem ben igual i queda sensacional!
Jo tampoc em disfresso, però no em perdo la coca de llardons per res del món, je je je...

Rosa ha dit...

Ummmmmm que rica, ayer tarde hice una, pero me olvidé de hacerle la foto, asi que tengo escusa para hacer otra jajajaja.
Un besito y buen día

La cuina de l'Eri ha dit...

Hola,
Jo no l'he posat mai anís.. però segur que deu quedar més que bona!! Unes fotos precioses!! Visca la coca de llardons!
Petonets

Eva Flores ha dit...

què bona la coca de llardons! jo no he estat a temps de preparar-la.
pt!

Neus ha dit...

Jo tampoc peró per menjar totes les coses bones que porte el dijous gras, coca, butifarra d'ou, s'hi que m'apunto...
petonets

MaryLou ha dit...

QUè bona i què maca t'ha quedat!!! jo la faig igual, però ahir no vaig poder fer-la, treballava fins tard i la vam comprar, per cumplir amb la tradició.
Petonets

Cristina ha dit...

Mercè, a mi em passa com a tu...no em disfresso però les tradicions culinàries no me les perdo per res del món...t´han quedat unes coques estupendes.

Miriam ha dit...

Me encanta esto del jueves tocinero...

Coses de Llàbiro ha dit...

Aquest any no n'he fet per dijous gras però la faré un dia d'aquests. Això si, encara no m'atreveixo a fer la pasta de full...
Bon cap de setmana!

Curra ha dit...

Como me gusta esto.
Besotes

Núria ha dit...

L'única coca de llardons que m'agrada es la feta amb pasta de full, i aquesta que ens presentes te una pinta genial.
petonets

ARA ha dit...

Doncs si que es fàcil, aquesta maldita dieta no em deixa menjar res d'això, pero me l'apunto.

petons guapa

ARa

No tot són postres ha dit...

per dijous gras mai falta la coca de llardons, però no la faig mai amb pasta de full, la faig amassada que ens agrada més. Cada família té els seus gustos particulars, jejej

PTNTS
Dolça

el taller de cuina ha dit...

A mi també m'agrada més la de pasta de full. Tot i que a la de brioix no li faig mala cara!!
aquesta t'ha quedat tremenda!

maria cosbel la bisbal ha dit...

Mercè la primera coca de llardons que he fet és la teva, que ja ens vas presentar ,però va bé tenir diferentes versions i aixís podem comparar.Per cert ara tinc la massa dels xuixos que està llevant,a veure que tal surten.Una abraçada.

Lourdes ha dit...

Ainssss... ¡¡se me ha hecho la boca agua cuando he visto el muerdo!!... Jooo.. quisiera ser tu vecina para pegar esos bocados.. sólo por echarte una manita ¿eh?
Ando ahora probando con hojaldres y posiblemente tenga ya algo que me dé satisfacciones y le pueda hacer estas aplicaciones. Vendré rauda y veloz a copiarla.
Besotes.

QUIMA ha dit...

La tradicional o aquesta . la questió es menjar les coses tipiques de cada data.
Te una pinta bonissima ¡¡¡¡¡¡¡¡¡

la gemmota ha dit...

Hola Mercè!
Ja torno a estar per aquí i com sempre em deixes embadalida!
Tens tota la raó amb la pasta de full feta a casa; estic molt contenta que Whole Kitchen ens proposés de fer-la el mes passat perquè aquesta setmana l'he repetit i estic segura que ho faré moltes més vegades!
Fins aviat! Bon cap de setmana llarg!

Visc a la Cuina ha dit...

Ei, Mercè, a casa tenim diversitat d'opinions respecte a les coques de llardons: en Dani es torna boig amb la de la pasta de full i la resta de la família la volem toveta... o sigui que el dijous gras se'm gira feina!

Anònim ha dit...

Súper:))

fina ha dit...

Tocava, aquesta coca és súper bona i com sempre genial l'artista:)),
l'anterior post és meu.

Miquel ha dit...

buenisima esta coca yo la asi
tambien asi, buenas fotos
buen finde
miquel

Anna ha dit...

Hola mercè!
Jo també la he fet així, i també n´he fet una a partir d´un coca de iogurt. Les dues molt bones! Ara, que les meves fotos... res a veure amb les teves, son molt maques!
Ptons
Anna

Maduixa ha dit...

A mi m'encanta la coca de llardons! m'ha passat al revés, l'any passat vaig fer la de pasta de full i aquest any vull fer la tradicional, no sé si seré a temps per pujar-la al bloc però ens la menjarem segur. A mi tampoc m'agraden les disfresses però sí menjar el que toca, i ara toca coca de llardons! :-) Fas unes fotos tant dolces... son un goig per a la vista :-)

un petó preciosa

Laura ha dit...

Mercé, estupenda la teva coca. A mi em toca disfressar-me. Els nens han fet que recuperi una tradició gairebé obligada. Per cert, moltes gràcies per respondre els meus dubtes sobre el brioix i gràcies per entrar al meu blog. Jo sí que et segueixo desde fa molt tmps i és que les teves fotos i les teves receptes són absolutament irresistible. Com he fet vàries de les teves receptes t' he citat en vàries ocasions. Una d' elles és aquesta.http://courecoulants.blogspot.com/2010/11/coca-de-carbassa-i-pastanaga.html

Gracies!!

Irene ha dit...

La zona d'on vinc jo té pocs dolços típics de Carnaval, així que la coca de llardons no l'he probada mai. Ara, veient la teva, me n'estan agafant moltes ganes! T'ha quedat estupenda.

ANNAFS ha dit...

Qué bonica que t' ha quedat, i amb la pasta de full feta a casa segur que és molt millor. A mi, la veritat la coca de llardons mai m' ha agradat, tot i que aquí també en solen vendre.

Mai ha dit...

Hola Mercè, jo també l´he fet, lleugerament diferent de la teva , així que com m´agrada tant ara provaré la teva versió , amb anís, i ous, be jo faig servir granets de matafaluga , nena, cada dia m´enamoren mes les teves fotos, precioses.
una abraçada

Unodedos ha dit...

Siempre me han llamado mucho la atención estas cocas. En Galicia hacemos algo parecido, una tarta de chicharrones que se llama o "roxós" que es lo mismo que esta aunque sin piñones, me encanta!

Paula ha dit...

yo chica es que en Zaragoza no tengo ni idea de donde conseguir chicharrones y es que me dais una envidia cuando os veo estos dulces!!!

Salu2, Paula
http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net
http://galletilandia.blogspot.com

Margarida ha dit...

A casa tampoc ens disfressem però la coca de llardons no ha faltat mai... fins aquest any!!!! Vaig anar a comprar llardons i no en vaig trobar. Em, van dir que fins la setmana que ve, així que aquest any ens la menjarem amb retard1!!!!

A mi m'agraden les dues versions, però si em donen a triar, agafaré la de pasta de full, que costa menys de fer, i és la que més li agrada al meu fill. I si la faig va ser precisament perquè ell me la va demanar ja fa molts anys.

Petons

Mercè ha dit...

Gràcies pels vostres comentaris! :)
A casa la coca de llardons que agrada més és l'amassada no aquesta amb pasta de full. :p

Lourdes, que bé que us agradés el brioix! :)

Laura, gràcies per l'enllaç.

Pami, siempre se aprende algo ves? No conocía los roxós!

Petons!

Madera y Zinc ha dit...

Et copio aquesta recepta, aquesta si i la penso fer......no hi ha cosa que m'agradi mes que una bona coca de llardons!!!! Perlamordedeu!

maragda ha dit...

Si he de triar una coca de llardons d'una pastisseria de relumbre y pompa i una teva, no apostis contra mi, que triaria la teva amb ulls clucs!
Besades!

El taller del dulce ha dit...

La meva la tinc en el form ara mateix. Enhorabona per el teu blog M'agrada molt. Petons

Anònim ha dit...

Els millors llardons el de Lainurvi. Tan per fer coques com per picar... molt bona pinta la coca!!!