Magdalenes

Un altre dels esmorzars que vaig preparar per les visites d'aquest estiu, van ser magdalenes normals i de xocolata.



Ingredients:

  • 3 ous
  • 125 g de mantega
  • 125 g d'oli de girasol
  • 250 g de sucre
  • 250 g de llet
  • 400 g de farina
  • 20 g de llevat en pols Royal (baking powder)
  • un pols de sal
Preparació:

Es separen les clares dels rovells. Es baten les clares juntament amb el sucre a punt de neu. En un bol a part, es barregen la resta d'ingredients amb el túrmix. S'afegeixen les clares muntades a la mescla anterior tot remenant i procurant que no es desmuntin.
Es deixa reposar la massa a la nevera durant 30 minuts.
A continuació, es col·loca la barreja en una màniga pastissera i s'omplen els motlles per a magdalenes fins 2/3 del seu volum. Per a les magdalenes farcides de xocolata, es fa una primera capa de la massa de magdalena, una segona de xocolata negra desfeta i una capa al damunt de massa de magdalena. S'empolsimen amb sucre pel damunt i es couen al forn a 180ºC (350ºF) fins que hagin crescut i estiguin rosses (i l'escuradents surti net).
Es deixen refredar dins el forn amb la porta entreoberta.


Bon profit!

15 comentaris:

Mariona_Tgn ha dit...

Hola,

He fet les magdalenes tal i com poses aqui i realment a mi no em pugen! em keden com si posin Cocs rapids petits... He seguit la recepta tal i com dius...hem pots ajudar a que pugin?? Hi ha algun truc??

Mercè ha dit...

Hola Mariona,
Perquè et pugin et recomano posar els motlles de paper dins un motlle de silicona o metàl·lic (que ajudarà a què el motlle de paper no s'obri). També et recomano coure les magdalenes amb l'escalfor de baix (sense aire) i coure-les al damunt d'una pedra tipus aquesta. (La pedra la poso quan preescalfo el forn, així quan les poso a coure està tot calent).
Fent-ho així, a mi mai em fallen.

Susanna ha dit...

Hola Mercè, he vist la recepta i sembla fàcil. Llegir-ho sempre és més fàcil que fer-ho jeje! però ho provarem. Només una pregunta: Es podrien fer amb oli d'oliva? suposo que no perquè en teoria és més sa i en tot cas ja ho haguessis dit...Moltes gràcies!

Mercè ha dit...

Susanna, la raó per la qual les faig amb oli de girasol és pel gust. També les he fet amb oli d'oliva de gust suau i també surten bé. ;)
Et recomano que posis els motlles de paper dins unes flameres perquè així aguanten millor la forma i pugen bé, en comptes d'eixamplar-se. I si tens una pedra de forn, si les cous al damunt encara millor!
A veure si et surten bé!

Susanna ha dit...

Molt bé! merci! Ho provaré, ja diré com ha anat...!

Anònim ha dit...

Quantes magdalenes surten amb aquesta recepte???? Tenen un aspecte que fa goig!!

Mercè ha dit...

Anònim, doncs ara fa temps que no en faig i no ho recordo exacte, però diria que entre 12 i 18 de normals (depenent de com de gran sigui el motlle).

Li ha dit...

Hola Mercè, fa una setmana que segueixo el teu bloc, i la veritat és que és genial.Ja he fet unes quantes receptes, i la veritat és que tot m'ha sortit boníssim, ahir a la nit vaig fer aquestes magdalenes per avui esmorzar, boníssimes!!!
Ho expliques tant bé, que tot resulta molt fàcil i el resultat és excel.lent. Gràcies pel blog i vaig a mirar alguna recepte per aquest dissabte sopar que tinc 10 invitats.

Anònim ha dit...

A mi la primera vegada no em van sortir be, pero ara... Nomes porto tres vegades no us penseu. A mi me'n surten unes 24, mida normal, com les que comprava al forn. Els motllos metal.lics son indispensables. Llastima que no pugui possaemr foto.

Anònim ha dit...

Hola Mercé. Fa molt poc que conec el teu blog però alguna de les receptes que hi he vist m'han semblat bones i, sobretot, molt ben explicades.
Fa molt de temps que provo de fer magdalenes però sempre em queden, com diu la Mariona,com a cocs rapids petits.
Aquest cap de semana provaré de fer-les tenint en compte els teus consells. Una pregunta: per coure-les només encenc el forn de la part de baix? i a quina alçada poso la safata llavors?
Moltes gràcies.
Rosa

Mercè ha dit...

Rosa, jo sempre les poso a la lleixa del mig del forn. I tant les he cuit només amb l'escalfor a baix com dalt i baix, però sempre sense ventilador.

Anna ha dit...

Les acabo de treure del forn i estan boniiiissimes!
La primera vegada que em queden tan esponjoses. Merci!!

Anònim ha dit...

M'han quedat boníssimes i molt esponjoses! Una recepta de 10!

Unknown ha dit...

Hola,
Aquesta tarda hem provat de fer les madalenes normals...crec que sortirà un desastre!
Ara he vist altres/receptes d magdalenes i ho fas diferent: clares a punt d neu només amb la meitat del sucre i rovells l'altre meitat. Pot ser que en aquesta recepta també s'hagués de fer així?

Mercè ha dit...

Anònim, no... aquesta recepta és muntant només les clares a punt de neu.