Pollastre amb cítrics

Com ara ja es comencen a apropar festes, avui us proposo una recepta que he fet moltes vegades perquè és senzilla, i el seu resultat molt lleuger i boníssim!!
Es tracta d'una recepta de Karlos Arguiñano al seu llibre "Karlos Arguiñano en tu cocina". Un pollastre fet al forn marinat amb el suc dels cítrics que li donen un gust molt suau i deliciós!

Lemon orange chicken

A més a més de la taronja i la llimona, porta farigola i romaní. Així doncs, una recepta ben aromàtica. ;)

Lemon orange chicken


Ingredients: (per a 6 persones)

  • 1 pollastre sencer
  • suc de 4 taronges
  • suc de 2 llimones
  • 3 grans d'all
  • aigua
  • oli d'oliva verge
  • sal
  • romaní
  • farigola
Preparació:

Es pelen els grans d'all, i amb l'ajuda del morter es piquen juntament amb el romaní i la farigola. I s'hi afegeixen el suc de les taronges i de les llimones, i es barreja bé.
Es neteja bé el pollastre, es salpebra per dins i per fora.
Es col·loca en una safata per anar al forn, i es rega amb un bon raig d'oli, l'all i les herbes aromàtiques triturades barrejades amb els sucs.
S'enforna a 180ºC (350ºF) durant 50 minuts-1 hora (fins que sigui cuit). Durant la cocció, cal anar regant una mica el pollastre i girant-lo perquè agafi l'aroma per totes bandes.

Si ho desitgeu, es pot acompanyar amb una mica de fruita (panses, prunes, plàtan, poma, préssec, orellanes) tallada petita i es fregeix en una paella amb un raig d'oli o una mica de mantega durant 5 minuts.

Bon profit!

23 comentaris:

El cullerot Festuc ha dit...

Que bo aquest pollastre farcit!! M'apunto la recepta que és molt facileta i fa molt bona pinta!
Petunets,
Eva.

dolçosdesdecasa ha dit...

Aquest pollastre té molt bona pinta! l'oloreta també deuria ser bona! fet així sencer trobo que queda més bo, no queda tant sec.
Petons i bon cap de setmana!

Fina ha dit...

Hola Merce¡ :)
Aquesta recepta del pollastre està molt bé, recomanable per varies raons: és fàcil de fer i surt molt bé animeu-vos¡
Suggerència: poseu una poma dins, la meva mare també de vegades posa una llimona.
Per cert, buscant uns postres per sucar amb la llet, el de carbassa està molt bé i deu estar bonissim. És tant dolseta la carbassa.
He trobat en un llibre de cuina normanda un altre postre amb tapioca¡¡¡ ho parlem.
Que bé presentes les receptes.¡
Una abraçada Mercè i bon cap de setmana,

Vanesuky ha dit...

Ohhh nena, quin goig de pollastre!!El citric amb el pollastre és tan bo!!

Petonets preciosa,

Vanesuky.

Cristina ha dit...

Quina bona pinta!! Quan jo era petita la meva mare en feia un amb llimona que a mi m'agradava molt, era el plat que demanava pel meu aniversari.

Unknown ha dit...

OOOhh!! per fi, jajaja. Encara me'n recordo quan el vam tastar a casa teva!! Aquesta me la guardo ara mateix per fer-la aviat!! Que bo que era!!

** petonets!

Marc ha dit...

mMMMmm!!!

Té tota la pinta d'entrenament per un pavo d'acció de gràcies! :-)

Dolors ha dit...

Si si el recordo!! I estic completament d'acord amb en Marc en que sembla tot un entrenament per acció de gràcies!! jajaja. Nosaltres estem mirant de trobar galls d'indi sencers per aquí i celebrar-ho tb.

Mesilda ha dit...

Bona nit Mercé.
Molt bona pinta i molt senzill de preparar.Et copie la recepta, i de pas m'emporte la coca de carabassa que ha d'estar ben bona.
Besets.

Isabel ha dit...

Ostres, Merce! quina pinta!
Aquest es un plat que segur que a casa ens agrada, es totalment del meu "estil", ja saps que m'encanten els marinats!
UNA MEGA ABRAÇADA!!!
Isabel

Mai ha dit...

Quin aspecte més maco aquest pollastre, m´agrada molt la combinació de cítrics al pollastre fins i tot si es a la plaxa un rajet de llimona li va ideal, així amb el suc i les herbes boníssim, per probar-ho ja, i al forn no engreixa.
Una consulta , com fas per donr aquest fons tant clar a les fotos m´agrada molt però no me´n surto.
una abraçada

MªJose-Dit i Fet ha dit...

Quina delícia!!! jo també m´apunto la recepta, m´agrada perquè es fàcil de fer i segur que és molt aromàtic...petonetssss!!!

Laura ha dit...

Doncs potser m'animo a fer la teva recepta aquest cap de setmana, ja tinc comprat el pollastre. I així canvio de forma de fer-lo! Que segur está bonissim!

Petonets!

ANNAFS ha dit...

Herbes, llimones, taronja... un pollastre ben bo i diferent. a més al forn, sempre queda molt lleuger.
Ja el provarem
ptns.

Glòria ha dit...

Es cou el pollastre sencer però sense cap farciment, oi?. Ha de quedar molt ben aromatitzat amb els sucs dels cítrics.

Mercè ha dit...

Moltes gràcies a tots/es pels vostres comentaris! :)

Teresa, tota la raó! Així no queda gens sec!

Fina, molt bona idea la de posar la poma a dins! :)

Marc, Dolors i Tinkerbell, doncs encara no sé si farem el gall d'indi! ;) Ja us ho diré! Per cert, vaig fer servir la "pipeta" gegant que em vau regalar per "regar" el pollastre, i va fantàsticament! Quin gran invent! :)

Mai, les fotos les faig al costat d'una finestra que dóna a cara nord, o sigui que no hi ha llum directa, i col·loco un plafó blanc d'aquests de pòster a la base i un altre, al costat on hi ha més foscor de l'habitació per evitar que la poca llum interior afecti la llum de la foto, i des de l'altre costat faig la foto... no sé si m'explico.

Glòria, sí, aquest és un pollastre sense farcit. Però de tant en tant s'ha d'anar "regant" tant a dins com a fora perquè agafi el gust dels cítrics i les herbes.

Petons a tots/es!

Miel ha dit...

Quin pollastre!!! deu despendre un aroma increíble!! L'aspecte é´s inmillorable!!! i ja m'imagino el gust!! aquest el tastaré segur!!! a casa mengem molt pollastre!! Tinc algunes orellanes també!!

Petonassos

Miel

marilu perez ha dit...

Ñam, ñam, ñam! Que rico Mercè! Yo ayer también comí pollito! Como me gusta...Pero lo hice normal, al natural y sin nada más que sal. Para la próxima hago caso a Arquiñano.
¡Beetes!

Margarida ha dit...

Havia menjat pollastre a la llimona (abans el preparava sovint, i ja fa anys que no en faig i no sé perquè!),i suposo que aquest deu ser igual o més bo encara. Lo bo de preparar aquests plats al forn és que no has d'estar tan pendent d'ell.
Petons

Unknown ha dit...

mmm quina pinta aquest pollastre!(haig de dir que sóc adicta al pollastre)i a més ara que els cítrics estàn en el seu moment resulta perfecte aquesta recepta!

PILAR ha dit...

Pollastre amb taronja si que n´he fet però amb barreja de citrics i les herbes ha de quedar força bo. El proper el faré així. Te una pinta molt melosa i amb lo senzill que es de preparar em sembla una recepta 10!
Petons!

Cuinetes ha dit...

Hola Mercè!
Quin pollastre més i més bo!
I ben senzill de fer, el provaré ben aviat!

Una abraçada!

La Llibreta Viatgera ha dit...

Mercè, m' ha encantat, l' altre dia vaig menjar un picantó preparat de la mateixa manera i em van agradar molt!! Gràcies a tu ja tinc la recepta!

Un petó! Beth