Trobada blocaire a Castellterçol

Hola de nou a tothom! :)
No, no us heu descomptat pas. Com vaig dir vam fer 3 setmanes de vacances i com tot lo bo s'acaba, diumenge passat vam tornar cap aquí després d'haver gaudit d'uns dies genials. Malgrat que la intenció era començar a reemprendre el blog fa una setmana, una grip de cavall i el canvi horari m'ho han impedit. :( De fet, encara continuo sense veu, i amb una bona tos.
Així doncs enceto l'any amb la crònica retrassada de la Trobada blocaire a Castellterçol que ens va organitzar en Manel de Cuinar és generós. Com d'això ja fa més d'una setmana, de ben segur que heu llegit les cròniques que han fet els blogs de: Apunts de cuina, Cuinar és generós, Cuinetes, Decuina, Delícies del rebost, El cafè de nit, Fem un mos, La cuina de casa, La cuina vermella, La quinta de Luculus, No tot són postres... a la cuina i Pa de nous. Però aquí hi afegeixo la meva, com a instigadora d'aquesta trobada que vaig ser. :p
Com ja he esmentat, en Manel B. va ser qui ens va proposar aquest programa tant interessant: al matí, visitar Conserves Coll i Comercial Artesana Sosa, dinar a l'Hostal Castellterçol, i a la tarda, elaboració de bombons a la planta d'Elies Miró.
En Manel, com a bon periodista, ens va posar al dia de cadascuna de les empreses que visitaríem per avançat (llegiu aquí, aquí i aquí).
Malgrat l'onada de fred i neu que havia passat per Catalunya un parell de dies abans i que va deixar bona part del territori emblanquinat no va impedir que poguéssim arribar a Castellterçol. De bon matí, ens trobàrem sota una temperatura gèlida a la Plaça dels Estudis i ens vam dividir en dos grups. Nosaltres visitàrem primer Conserves Coll, una empresa familiar dedicada a la conserva de bolets. En Manel i la Montse ens explicaren les diferents formes de conservar els bolets: en conserva (esterilitzats), amb salmorra, congelats o assecats. I també les varietats de bolet més adequades per a cada mètode. Ens ensenyaren la seva planta i com preparen els bolets des de la seva arribada fins a la sortida. I evidentment, també ens van parlar de la tòfona i les tres principals varietats: la blanca, la magenca i la negra (la més preuada). I també, com de difícil n'és la seva recol·lecta tot i l'ajuda de gossos ensinistrats.


Tot seguit, vam anar a Comercial Artesana Sosa. Una altra empresa familiar que començà dedicant-se a l'elaboració de neules i torrons, i en els últims anys ha expandit el negoci introduint nous ingredients per a la gastronomia moderna. Allí en Sergi i l'Òscar ens van ensenyar les aplicacions d'alguns dels seus productes estrella com són els gelificants, emulsionants, aromes potenciadores del gust, liofilitzats, metalls en pols o els "peta-zetas" de diferents gustos.

Sosa

En Sergi i l'Òscar ens van demostrar com fer una tartaleta especiada amb foie i caviar d'Oporto, una mousse de maduixa i Mòdena amb grills de mandarina i elàstic d'or, un ravioli líquid de mango amb pols de nata i peta-zetas de xocolata i finalment un sandvitx de xocolata blanca, roses i festucs i crispí de gerds.

Sosa


I al final, el Sr. Sosa i la seva filla Sònia ens van ensenyar les intal·lacions on elaboren tots aquests productes.

Després del superdinar a l'Hostal Castellterçol, vam visitar la nova fàbrica de bombons d'Elies Miró, successor de la pastisseria familiar que aquest any celebra el 90è aniversari.
L'Elies ens va explicar les característiques de la xocolata, com temperar-la, com encamisar els motlles per fer bombons, i també ens va comentar com n'és d'important no guardar mai els bombons ni la xocolata a la nevera! I ens va fer una demostració on ens va ensenyar a fer una ganache, un praliné, i com "pistolejar" els motlles amb una barreja de xocolata i mantega abans d'encamisar-los per tal que brillin.

Elies Miró

I amb moltíssima paciència ens va elaborar un bombó de gerds i un bombó contrast amb praliné d'ametlla i blat de moro torrat i salat que eren deliciosos!!! I la prova va ser la rapidesa amb la que van desaparèixer! ;)


Crec que de la trentena o més que érem el dissabte dia 9 a Castellterçol, tots vam gaudir d'allò més!! Així doncs des d'aquí dono les gràcies una vegada més al Manel B. per tota la feina de posar en solfa un dia tan fantàstic! :) Així com també, a tots aquests professionals pel temps que ens van dedicar!
I a més a més, sempre és un plaer conèixer aquelles persones que hi ha al darrera de cada blog que visito assíduament. :)
Així doncs, un dia rodó! :)

27 comentaris:

Marta Padenous ha dit...

Mercè, va ser un dia intens sens dubte! I encantada de retrobar-te de nou, sembla que d'any em any...que no s'acabi!!!
tnts

Gemma ha dit...

llàstima que s'hagin acabat les vacances, oi? Nosaltres hem trobat a faltar les teves receptes :)
La trobada va ser fantàstica, en Manel ho va organitzat a la perfecció. Ja podem estar pensant on anirem l'any que ve, que la d'aquest any costarà de superar! ;)

Francesc ha dit...

Hola!!! Espere que et recuperes ben prompte d'eixa grip. Quina sort de trobada que heu tingut gràcies al Manel!!! Encara que ja n'he llegit les cròniques d'altres blogs, no me'n canse. La teua també em sembla ben interessant per tal com sempre hi trobes coses noves o matisos de les altres. Salutacions.
P.S. Sembla que el comprovador de paraules s'haja aliat amb la teua malaltia perquè he hagut d'escriure-hi "patimmol", quasi "patim molt"!!!

Unknown ha dit...

Benvinguda al mon blogueril de nou!! Ja et trobavem a faltar per aqui tb!! :)

Esperem les teves receptes i fotos!! Que et recuperis del que et queda! que amb el bon temps de California segur que no sera dificil!

** petonets!

Unknown ha dit...

Benvinguda! Quin bon record t'has endut eh?jaja, jo també vaig arrivar amb un munt de bosses i un fantàstic refredat que encara dura!!Cuida't moltíssim! Com vaig pensar amb vosaltres el día de la trobada, i m'alegra veure que va ser un día rodó. Tinc unes ganes terribles de veure les teves receptes que he trobat molt a faltar. Mil petons bonica

Carmen ha dit...

Benvinguda, quina trobada més xula que heu fet. Recupera't aviat que volem més receptes teves.Ptons

Eva Flores ha dit...

què bé que tots gaudissiu tant de la trobada.
Cuida't molt!
pt!

Sara Maria ha dit...

Quin gust poder-te veure de nou!!! Va ser una jornada genial! I hi havia molta gent nova

Mima ha dit...

Mercè has tornaaaat :O)
Bentrobada de nou
que et milloris

Mima

dolorss ha dit...

Espero que et trobis ja millor…
Va ser un plaer tot, la trobada, conèixer grans persones , … un dia per no oblidar.

Una abraçada

PILAR ha dit...

Que bé que us ho vau passar! Espero que et recuperis molt aviat i que aquest any acabat d´encetar sigui fantàstic.
Molts petons!

ARA ha dit...

Ha sigut un plaer tornar-te a veure. Que et milloris guapa.

Ara

Mesilda ha dit...

Bon dia Mercé i benvinguda.
Ja es notava molt la teua absència
Menuda trobada mes bona que vau fer.Per molts anys que la pugueu repetir.
M'alegre que estigues millor del refredat.
Besets.

dolçosdesdecasa ha dit...

Quines vacances!!! ja et trobàvem a faltar! quina trobada més xula, a veure si se'n fa una altra i m'apunto.
Bona setmana!:)

Eugènia ha dit...

Ben trobada de nou!!
La veritat és que ha estat un mes molt llarg sense les teves receptes!!

El cullerot Festuc ha dit...

Mercè, benvinguda..quines ganes de llegir-te de nou! Espero que els festes hagin anat perfectes iq ue hagiu recargat molt les piles! Ara per això cuida't i millora't!!!
Quina llàstima no haver pogut venir...ja vec que va ser una gran trobada!
Petunets,
Eva.

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Mercé; La veritat de la grip que dius que tens i també la poca veu que dius que no tens, jo no estic notant absolutament res... :-D
La veritat fou un dia -com molt bé dius- rodó, amb ganes de repetir-ho, millorar-ho...? el llistó està força alt.
Fins les teves cróniques culinaries Mercé¡¡

Laura ha dit...

Benvinguda de nou!! que bé us ho debieu passar! ja ens hagues agradat a la Marina i a mi venir, però jo estava d'exàmens! per la propera!
Petonets!

maragda ha dit...

Millora't! vam disfrutar tant, oi? i va ser un gustàs coneixe't.
petonets i cuida't

Ivana ha dit...

Avui quan he vist el teu comentari he pensat per fi!! quan de temps!
espero que tot hagi anat molt bé, d'aquesta sortida no tenia ni idea, ja ho he vist en varios blogs!! segur que os ho veu passar fantásticament bé, vaig a mirar la Sosa per que té algun producte que m'interesa!
petonets i benvinguda! cuida't el refredat!

Ruben ha dit...

Ei, sí que vaig venir, diria que vaig ser el que et va trepitjar a cal bomboner XDDD
Per donar-ne fe, sóc a les teves fotos, al final de tot, arrepenjat a la màquina de la xocolata (samarreta verda).

No tot són postres ha dit...

Si amb la grip i sense veu ens fas una crònica com aquesta... Millora't però ho tens difícil per superar-la. Realment el Manel es va lluir amb l'organització i va ser un dia molt ben aprofitat!
Va ser un plaer posar cara a la Mercè de Cuina per a lla miners.
PTNTS
Dolça

Vanesuky ha dit...

Que bé que us ho vau passar,no???Quina enveja!!
Feia molts dies que no et visitava, així que et desitjo bon Any nou i espero que estiguis millor de la grip!!

Petonets preciosa,

Vanesuky.

Cuinetes ha dit...

Hola Mercè!

Espero que ja estiguis del tot recuperada!
A mi també em va agradar coneixer-te en persona! Llàstima que vem haver de marxar al migdia...

Una abraçada i fins a la propera!

xaro ha dit...

HOla Mercé, no saps el greu que em va saber perdre'm aquesta trobada!!! Ja sé que va anar tot molt bé per les diferents cròniques.
M'han fet una enveja.....

Ptnts

Mercè ha dit...

Moltes gràcies a tots/es pels vostres comentaris i desitjos de millora i retorn!! :)

Realment va ser un dia fantàstic! Crec que el llistó va quedar molt alt per poder-lo superar a la propera! ;)

Surfzone, bé com a mínim ara sé quina cara fas! A veure si a la propera parlem! ;)

Petons a tots/es!!

Jose ha dit...

Merce, jo que soc company de feina del Manel, tenia moltes ganes de anar-hi a la trobada blocaire, pero al final vaig treballar aquell cap de setmana. Que hi farem! Tenia ganes de coneixer alguns i algunes del blocaires que habitualment llegeixo.
Trobo que has fet un resum força bo i periodistic de la trobada. Fins aviat.