Tulipes amb macedònia

"Change has come to America!"
Dimarts dia 20 de gener del 2009, a les 12:00pm EST es feia història al país dels somnis fets realitat. Així doncs, Barack Obama es convertia en el primer president negre dels Estats Units. (El somni del Dr. King fet realitat). Un acte històric que vam seguir en directe a la conferència on he estat els últims quatre dies. Aplaudiments, optimisme i somriures al final del primer discurs com a president. Un president que té la llista de tasques pendents molt llarga... Tant, que fa pensar amb Santa Claus. De moment, ha repartit molta il·lusió. Tant és així, que molts mitjans de comunicació titulaven: "comença l'era de l'heroi Obama". Veurem quant dura l'eufòria.

I per pair tota aquesta alegria, us presento una recepta ben saludable!! ;)


Ingredients:

(fruites de temporada)
  • pinya
  • mandarines
  • pera
  • poma
  • maduixes
  • mango
  • sucre
- Per les tulipes: (per a 6 tulipes)
  • 100 g de farina
  • 100 g de sucre
  • 90 g de mantega fosa
  • 4 clares d'ou
Preparació:

En un bol, es barreja la farina amb el sucre. S'hi afegeix la mantega fosa (a temperatura ambient) i les clares (sense batre). Es remena fins que quedi una massa homogènia amb tots els ingredients ben incorporats.
Sobre la safata d'anar al forn, s'hi col·loca un silpat (film de silicona) o paper pel forn untat amb mantega. Per a cada tulipa, s'hi tira una cullerada ben generosa de la mescla anterior i s'extén ben bé amb l'ajuda d'una cullera. S'enfornen a 200ºC -400ºF- (amb el forn prèviament escalfat) fins que quedin daurades (uns 7 minuts).
Es retiren del forn, i quan encara són calentes (i manejables) es col·loquen dins un bol o motlle perquè la massa agafi la forma de tulipa.

Per a la macedònia, es pelen les fruites i es tallen a trossos petits i s'ensucren al gust.

Bon profit!

14 comentaris:

cocina con sabor ha dit...

Que bona aquesta tulipa de macedònia i a més és un postre molt vistós.

Una abraçada

Carme

Gemma ha dit...

Mercè, has fet unes postres a l'alçada de la celebració: fresques, sanes i originals, com els canvis que tothom espera del nou president. Felicitats!

El cullerot Festuc ha dit...

T'han quedat fantàstiques aquestes tulipes!!!! A veure si l'Obama cumpleix les espectatives de tanta gent...Almenys el canvi ja s'ha fet!!
Petunets,
Eva.

Maria ha dit...

Sempre he volgut fer tulipes i ho veia complicat i al contrari, semblen molt sencilles. Les provaré de fer.. He mirat la coca de la cocina de Auro i no hi porta ametlla i sucre a la planxa del damunt i les clares són a punt de neu.
A mi em sembla que no ha de quedar tan gustosa i que és més fàcil de fer la nostra, perquè les clares, tal qual. A més si fas tu la crema, ja et sobren les clares que aprofites per dalt.
Petonets guapa, quina enveja estar a Amèrica en un dia així, ha de ser emocionant. Esperem que no decebeixi de tant que s'espera d'ell..

Maria ha dit...

Quan dius la mantega fosa ( a temperatura ambient) que vols dir? Que s'ha de fondre a temperatura ambient?? o que s'ha de posar al foc perquè es desfaci o que ha d'estar tipus pomada, tova ? Vull que em surtin tan be com tu..

Mercè ha dit...

Carme, és una manera de presentar unes postres de sempre de forma original. ;) Una abraçada!

Gemma, gràcies. :) Com tothom està de dietes ara, vaig pensar de fer alguna cosa amb fruita, que sempre passa bé. :) Petons!

Eva, gràcies! :) Si, aquí hi ha molta eufòria. I el dilluns sobretot, no va passar res més al món. ;) Petons!

Maria, gràcies per la suggerència! M'apunto la teva recepta doncs! :) Quan dic la mantega fosa, vull dir que la fonc al microones o en un cassó al foc i la deixo refredar (abans d'afegir-la) fins que està a temperatura ambient (de forma líquida). Són senzillíssimes de fer! Ah, i quan facis el cercle amb la pasta fes-lo gran gran, sinó no tindràs prou massa per fer la tulipa. Petons!

Margarida ha dit...

Mercè, són unes postres perfectes per a la gent llaminera que vol menjar sa, i per a tots aquells a qui fa mandra menjar fruita.
Ideal per als nens: la fruita, presentada així, entra millor!

dolorss ha dit...

Postres sans, saludables, bonics i de celebració.. que més vols?

Anònim ha dit...

Noia gràcies per la recepta de les tulipes, sembla fàcil peró una mica entretingut, ja me les imagino farcides amb xocolata o maduixes amb nata o crema... guauuuu!!!
Fins aviat.

angels ha dit...

Espectacular les tulipes, no sabia fer-les, ahir li preguntava a la Gemma que fer amb les clares de la crema? s'hauran de provar. Petons

Maria ha dit...

Ok, entès. Gràcies.....

La cuina vermella ha dit...

Mercè, des d'aquí també hem viscut intensament el dia 20 de gener! Ja està mans a la feina, i sembla que guantànamo ja té els dies comptats!
En fi, ja ho sentirem a dir, de moment tenim aquestes saboroses tulipes que animarien fins i tot als republicans!! petons.

Anna ha dit...

molt resultones les tulipes!

Francesc ha dit...

T'han quedat unes tulipes molt gracioses. Jo també em pensava que preparar-les era molt difícil. Ara veig que no.
Per cert, em vaig papar tota la investidura d'Obama i tot l'espectacle d'abans i de després. No sé perquè, però crec que una bona part del món hem fet una alenada de tranquil·litat que ens mereixíem de feia temps.