Pastís de formatge i xocolata

Dia de Sant Esteve. Dinar... Què puc fer per postres??
Després de donar-hi voltes, vaig pensar que a la majoria dels començals que érem els agrada molt la xocolata. Així que vaig sortir per aquesta galàxia internauta i vaig veure aquest pastís de formatge i xocolata als blogs La cocina de Auro i food & cook. Em va semblar un pastís senzill de preparar i d'aquells que fan goig. I alhora, la combinació de la xocolata amb el formatge cremós havia de ser molt suau de gust i amb certa potència de xocolata. I així va ser! Tot un èxit!!!

La recepta original porta una mica de whisky, però com hi havia menors a taula no n'hi vaig posar.

Ingredients:

- Per a la base de pa de pessic:
  • 2 ous
  • 40 g de farina
  • 40 g de sucre
  • 25 g de cacau en pols
- Per al farcit:
  • 200 g de xocolata de postres
  • 325 g de formatge cremós (tipus Philadelphia)
  • 300 mL de nata líquida
  • 300 mL de llet sencera
  • 75 g de sucre
  • 2 sobres de quallada Royal
Preparació:

- Per a la base:

Es baten els ous amb el sucre fins que quedi una mescla espumosa i blanquinosa. S'afegeix enla farina tamisada i el cacau en pols. I es barreja amb compte per tal de no desmuntar els ous. S'aboca la massa dins un motlle desmuntable de 23 cm de diàmetre (si és de silicona, millor), i es reparteix uniformement. Es cou al forn, prèviament escalfat, durant 10 min a 180ºC (350ºF).

- Pel farcit:

En un recipient, es dissolen els dos sobres de quallada en pols amb una mica de llet.
En un cassó, s'escalfa la llet (excepte la petita quantitat que hem utilitzat per dissoldre la quallada), la nata líquida i el sucre. A continuació, s'hi afegeix la xocolata a trossos i es remena fins que es desfaci. Llavors, s'hi afegeix el formatge cremós prèviament batut (per tal que tingui una textura més líquida). I es barreja bé fins que quedi una barreja homogènia sense grumolls. S'hi afegeix la quallada dissolta amb la llet i es fa bullir durant 3 minuts sense deixar de remenar. Finalment, s'aboca sobre la base de pa de pessic i es deixa refredar. Quan estigui a temperatura ambient, es reserva a la nevera fins al moment de servir.
I just abans de servir, es decora al gust. En aquest cas, el vaig empolsimar amb cacau en pols.

Bon profit!

P.D.: Aquest pastís és d'aquells que és millor fer-lo el dia abans, així el gust és més intens i la textura més definida.

18 comentaris:

angels ha dit...

Aquest son dels pastissos que a mi m'agraden fer, com a casa (jo no) son molt de xocolata, me'l posaré a "favorits"perquè desprès sinó no els trobo. Petons

Gemma ha dit...

Uau, unes postres ben potents per a un dianr de Sant Esteve, eh?
El formatge i la xocolata a casa també ens agraden molt, de manera que jo també me'l poso a favoritos, però jo sí que hi posaré el rajolí de whisky :)

El cullerot Festuc ha dit...

Aquest pastís ja l'havia vist en molts blogs i em crida l'atenció el fet de barrejar xoco i formatge...es nota molt el gust??? De textura deu ser com el de 3 xocolates al portat quallada, oi???
T'ha quedat fantàstic!!! Jo li posaré tb whisky!! jejeje!!
Petunets,
Eva.

Maria ha dit...

Quina presentació més bona t'ha quedat i segur que de gust també. Vull fer el de marbre d'ahir, ja et diré.
Petons

Sara Maria ha dit...

Déu del cel, això si que és celestial!!! Un mes a la llista, però crec que passarà al davant d'altres.

dolorss ha dit...

Bon any!!! veig que tornes a la "rutina".
Pastis del millors, bonissim.

Anònim ha dit...

vaja, jo tampoc he provat mai la combinació de xocolata i formatge... això que són els meus dos aliments preferits!! xDD t'ha quedat preciós!!

La cuina vermella ha dit...

Si que has fet feina durant aquestes vacances, eh?! Doncs molt bon pastís i molt ben decorat. Noia, ets la reina californiana dels pastissos.
petons.

Unknown ha dit...

Oi tant!! ja li hem dit que monti un pastisseria aqui, pastissos com aquests que fa ella no es veuen sovint per aqui.

Núria ha dit...

Ohhhhh!! Que bó...Em sembla que tinc que anar a preparar el sopar, perque tinc una gana...jeje

Mercè ha dit...

Àngels, doncs si els agrada molt la xocolata aquest pastís és èxit assegurat! ;) Petons!

Gemma, si si... com aquests dies de festa ningú mira prim a l'hora de menjar, aquest pastís era ideal! ;) El toc de formatge és molt bo. :) Posa'l ben amunt de la llista de pendents! ;) Petons!

Eva, el formatge li dóna una textura refrescant i suau. I sí, s'hi nota, però el Philadelphia té molt poc gust, així que jo considero que el gust de formatge és molt lleuger i el de xocolata, similar al teu pastís per xocoaddictes. La textura és un pèl diferent al de 3 xocolates perquè el formatge li dóna més suavitat/cremositat. Petonets! :)

Maria, gràcies! :) El gust boníssim! No en va quedar ni un trosset! ;) Doncs ja em diràs què tal t'ha sortit! Petons!

Sara Maria, aquest és d'aquells que passa al davant de molts! ;) jeje L'has de provar!

Dolors, sí aquí estem de nou! :) I aquest pastís deliciós!

Nurks, t'acabo de descobrir! Ara visitaré el teu blog! :) Doncs a mi m'agrada molt la xocolata, i la combinació amb el formatge m'agrada molt. Li dóna un toc més refrescant. A veure si una estona en faig un altre (de formatge i xocolata) que fa temps que no he fet.

Parelleta vermella, home això tots, no? Són dies de menjar molt i bé que s'ha de cuinar! ;) Doncs és un pastís deliciós! Us el recomano! Petons!

Anna, jeje... gràcies. :) Si posés una pastisseria perdria tota la gràcia ;). Aquest pastís us el recomano 100%!!

Mercè ha dit...

Núria, ens hem creuat! jeje Aquest pastís deliciós!!! Petons!

Glòria ha dit...

Déu n'hi do!, no vas parar, eh?. Jo no he provat la combinació de xocolata i formatge, suposo que la xocolata deu dominar. Per què és tan bona la xocolata?.

Fins aviat

OLLES I SOMRIURES ha dit...

Per fer règim. Ideal. Començaré el mes vinent. Salut!!!!!

Mercè ha dit...

Glòria, com tu dius el gust de la xocolata domina i molt! Tot i així, també es nota el toc suau del formatge. Doncs aquesta combinació te la recomano (sempre i quan us agradin les dues coses!).

Olles, jejeje... règim??!! No home no! Que s'ha de menjar per ser feliç! ;)

Anna ha dit...

un pastís de primera! a la llista!

Anònim ha dit...

Que bo!!!

Avui era l'aniversari d'un company de feina i li he fet! Boníssima la combinació del formatge amb la xocolata, mig dolç mig salat...mmmmmh!!

I l'altre dia vaig fer el tirmasú i també va quedar boníssim! Li vaig fer unes petites aportacions: a la capa del mig, just abans de tornar a posar melindros, li vaig afegir una capa de cacao pur en pols, i després altre vegada per decorar. El cacao pur, que potser no és tan freqüent de trobar però que li dona un gust més intens i no tan dolç.

Moltes gràcies per aquestes receptes tan fantàstiques! La pròxima crec que seran els brioxos de xocolata...

Petons!

Eulàlia

Jordi ( Girona) ha dit...

l'acabo de fer per l'aniverssari del meu pare. m'ha quedat perfecte ja os dire quan el provem demà.

Jordi