Corball al forn

Una de les coses que trobo a faltar de la nostra terra (entre moltes altres) és el peix i marisc frescs. Així que quan vaig a casa són de les coses que intento menjar més. ;) I aquests dies de Festes, volia fer un llobarro al forn. Total, que li vaig demanar a la meva mare, un dia que anava al mercat de Girona, que en comprés. Aquell dia la peixatera no tenia llobarros, però li va recomanar el corball. "Ja veuràs com a partir d'ara, em demanaràs aquest peix en comptes de llobarro" li va dir la peixatera. Així doncs, la meva mare va tornar amb aquests dos exemplars a casa. I crec que aquesta vegada, la peixatera tenia tota la raó! Un peix de textura molt fina i gust suau... deliciós!!! :) I m'atreveixo a dir, que el corball li passa al davant al llobarro (a la meva llista de preferències)!!


Bé, sense més preàmbuls, aquí us presento la recepta tal com la vam fer:

Ingredients: (per 4 persones)
  • 2 corballs grossets
  • 3 cebes mitjanes
  • 3-4 patates
  • 2 tomates
  • pinyons
  • sal
  • oli
  • all
  • julivert
Preparació:

Es tallen les patates a rodanxes primes (no molt fines) i la ceba, ben finament. En una paella amb l'oli calent, s'hi fregeixen les patates i les cebes. A continuació, es col·loquen al fons de la plata d'anar al forn amb els corballs al damunt.
Per altra banda, es prepara una picada d'all, julivert i pinyons. I s'hi afegeixen dues tomates passades pel túrmix. Es reparteix la salsa pel damunt del peix amb un raig d'oli i la sal al gust.
Es cou al forn a 180ºC (350ºF) durant 25-30 minuts.

Bon profit!

22 comentaris:

cocina con sabor ha dit...

Que bó ha d'estar aquest peixet, fets al forn m'encanten i amb aquesta recepta ha de quedar boníssim!

Petons

Carme

El cullerot Festuc ha dit...

El corball crec que mai l'he probat...almenys no me'n enrecordo!!! Però si un dia en vec a plaça, m'animaré a comprar-lo!!! El peix fet al forn és dels millors sistemes de cocció per mi...devia estar boníssim!!! Allà no teniu peix fresc?? Bé, suposo que amb un altre gust, oi? És com quan vam anar a Cuba i vam menjar llagosta...que no tenia res a veure amb les d'aquí!!! ;)
Petunets,
Eva.

Anna ha dit...

Mercé, tu visita a mí blog me ha encando, aunque me ha dado coraje que el comentario que pusistes en mi bizcocho no saliera,pienso que eso puede pasar con más de uno y me cabrea. Tu blog me ha encantado lo veo super interesisante, ya seguiremos visitandonos para descubrir la una de la otra nuevas recetas. Tu Corball al forn, se vé exquisita. Besos.

Pebbles ha dit...

El peix al forn és un dels meus plats preferits. Amb aquesta salseta tenia que estar d'allò més bo. El Corball no l'he probat mai, però si el veig al mercat ja el provaré.
Petonets!!

Sara Maria ha dit...

No l'he provat mai el corball... No m'entusiasme el peix, pero potser en trobo un que m'agrada... L'haure de provar

Marta Padenous ha dit...

...Corball? no tinc el plaer de coneixe'l...però...quan el trovi el probo!

Ptns

Anònim ha dit...

Hola,tinc un amic que va estar 6 mesos a California fent uns cursos i també es queixava de que no menjava peix... El corball no l'he probat mai, m'encanta el peix al forn, fet d'aquesta manera ha de quedar boníssim.
Petonets.

Maria ha dit...

Jo tampoc se quin peix és aquest... Be, si t'ha agradat a tu, el provaré quan el trobi..
Petons.

Francesc ha dit...

No coneixia aquest peix. Però la pròxima vegada li preguntaré a la meua peixatera a veure què me'n diu. Trobe que t'ha quedat una recepta molt bona. Salutacions

Cuinagenerosa ha dit...

t'has de prodigar més amb receptes salades al bloc, mercè, perquè et surten ben bones, i a més ens presentes un peix que veig que ningú coneixia. l'aspecte és molts semblant al del llobarro, si en veig sóc dels que també el provaré.

Margarida ha dit...

Hola, Mercè!
A part de donar-nos classes de cuina, ens il·lustres! Jo tampoc coneixia el corball. Potser aquí al Maresme té un altre nom, però em sembla que el meu peixater no l'ha tingut mai. A mi m'encanta el llobarro i el besuc de la piga (que és molt diferent del besuc que la gent coneix).
Provaré de fer la teva recepta. Ha d'estar boníssima.

La cuina vermella ha dit...

Tampoc l'he tastat mai, però veient el teu, i com la majoria el proper cop que el vegi a plaça anirà cap el cistell!
petons baby!

la vella carmanyola ha dit...

Corball?? no n'havia sentit mai a parlar. Però a l'Andreu i a mi no ens fa por res de peix per lo tant l'encarregarem a la peixateria de la Vila i ja et direm el que!

Records!

Gemma ha dit...

Jo tampoc he tastat mai el Corball... mira que hi ha peixos diferents, oi? L'altre dia em va passar una cosa semblant a te mare: anava a comprar dorades i la peixatera em va dir: vols tasta el "Casell"? Resulta que és un peix poc conegut que només se'n pesca tres o quatre cops l'any. I està boníssm!
Estic d'acord amb el Manel: les receptes salades et queden molt bé!

MªJose-Dit i Fet ha dit...

No n´he menjat mai de corball, bé podria ser que aquí s´anomenés d´altra manera...a mi també m´agraden molt els peixos al forn...i ohhh aquestes mares que ens fan cas en el nostres dessitjos!!!!!

Mai ha dit...

i tant que li passa al davant, no hi ha color!!! al forn o amb un suquet amb patates, quina delícia.
Nosaltres en diem Corvina i és molt apreciat tot i que no se´n veuen gaires per les peixateries, a Cambrils de tant en quant.
Si la mare t´ha cuidat així raó de més per extranyar casa oi?
una abraçada

OLLES I SOMRIURES ha dit...

Com que no, el que passa es que no sabeu quin és aquest peix, la corvina. Jo si que ho he tastat,

http://www.espacionatural.com/4images/details.php?image_id=3066&sessionid=46e2d249be58002195eecc1857

molt bona. Salut!!!!!

Anna ha dit...

no l'havia sentit anomenar, però pel que dius deu ser molt bo. Amb els pinyonets ha d'estar ben bo. Tens raó que en general, a l'estranger és més difícil trobar peix fresc...recordo quan vaig estar vivint a Canadà que no en trobava, i el que era fresc era caríssim.

Mercè ha dit...

Carme, a mi també m'agraden molt els peixos fets al forn. I aquesta recepta es pot fer amb molts: llobarro, orada, etc. Petons!

Eva, nosaltres tampoc l'havíem provat abans! I és un peix que no és gaire abundant. Així que pot ser difícil trobar-lo. Aquí el peix fresc de les peixateries no existeix (ni el peix ni les peixateris). Tot ha de ser net, i normalment ho venen amb filets. :( Petons!

Ana, bienvenida a mi blog! :) Ahora ya te tengo fichada, así que ya te iré visitando. ;) Petons!

Eva, els peixos fets al forn a mi també m'agraden molt! :) Petons!

Sara Maria, a la meva germana tampoc li entusiasme el peix. I aquest tampoc li va fer el pes. No sé, si no el proves no ho podràs dir! ;)

Marta, nosaltres tampoc el coneixíem i pel que va dir la peixatera no és molt comú.

Teresa, encara que no sigui aquest peix específic, però amb una orada o llobarro també queda molt bo! ;)

Maria, el vaig trobar més fi que el llobarro. Una delícia!! ;) Petons!

Francesc, doncs si no el trobes pots fer la recepta igualment amb un altre! ;) Una abraçada!

Manel, gràcies! :) D'aquí endavant ja intentaré afegir més receptes salades. ;) Petons!

Margarida, mira ara la que m'ha instruït has sigut tu! Jo tampoc la conec el besuc. Però queda apuntat per la pròxima vegada que torni! ;) Una recepta senzilla de fer i amb un resultat molt bo. Prova-la! Una abraçada!

Txell, doncs si el proves ja m'ho direu! Petons! :)

Anna, crec que quan tots l'hàgiu tastat, haurem de fer una enquesta a veure quin us agrada més: llobarro o corball! :p Petons!

Gemma, veus... jo tampoc l'he provat el casell. Un altre d'apuntat! ;) Gràcies! :) Petons!

Maria José, tota la raó. Una sort tenir mares així!! :) Petons!

Mai, gràcies per introduir un altre nom del mateix peix! Potser la gent el coneix més com a corvina. Però a Girona en diem corball, quines coses! Una abraçada! :)

Olles, gràcies per la teva aportació! I veig que els que l'hem provat ens ha agradat a tots! :)

Anna, tu sí que m'entens! ;) Doncs li pots encarregar a la peixatera: corball o corvina, i a veure si us agrada! Petons!

RUBEN ha dit...

Vinga! Una altra recepta cap a la llista de pendents! No, si al final m'hauré de comprar una llibreta més gran! Quin pinta!!

ELS PEIXOS ha dit...

Ja veuràs que segons a qui , el corball queda el primer ...o sigui que el llobarro va desprès del corball.
Era el peix preferit d'en Josep pla !!!!
És un peix molt fi , i lo millor que té ara mateix , que és molt més barat que el Llobarro, quan sigui més conegut , ja veuràs com el pagarem més car.
Una abraçada, Mercè.

Gemma ha dit...

tinc el corball al forn!gracies per la recepta!a veure com queda...