Crema de mandarina

Dies enrera, quan vaig fer el post del púding de mandarina, la Txell i el Kike de La cuina vermella em van suggerir que provés la crema de mandarina de la Mireia Carbó. I ara que n'és l'època i a més ens agraden molt les mandarines, he decidit provar-la. I us haig de dir que ens ha encantat!! Gràcies parelleta!! :) És extraordinàriament deliciosa!!! Una crema fresca i amb un gust substancial de mandarina, impressionant!! L'Alfred ja l'ha posat a la seva llista de favorits! ;)


Ingredients: (per 4 racions)
  • 500 mL de suc de mandarina
  • ratlladura de la pela d'una mandarina
  • 125 g de sucre
  • 2 ous
  • 25 g de farina de blat de moro (tipus Maizena)
Preparació:

S'escalfa el suc de mandarina en un cassó juntament amb el sucre. Per altra banda, es baten els ous amb la farina de blat de moro amb el túrmix i s'aboca en el cassó. Es remena com si féssim una crema catalana i quan arrenqui el bull, es retira del foc i es deixa refredar a temperatura ambient. Es reserva a la nevera fins el moment de servir.

Bon profit!

10 comentaris:

Gemma ha dit...

ës boníssima, oi? A vegades, la congelo en una glaçonera i després la trituro amb el robot de cuina. Queda un gelat d emandarina bon´ssim!

El cullerot Festuc ha dit...

A casa tb és un clàssic!!! El més emprenyador es exprimir les mandarines...xo la reepta és facilíssima!!!
Petunets,
Eva.

Maria ha dit...

Què! Ja disposada a no parar de fer coses bones, eh? Al super també venen suc de mandarina expremut, per als mantes com jo..

OLLES I SOMRIURES ha dit...

Doncs quina crema més bona i fàcil de fer. Me l'apunto.
Salut!!!!

La cuina vermella ha dit...

Eiiii Mercè!!! a que és boníssima i quantes bones idees han sorgit en els comentaris!!!
Gràcies per citar-nos. Mil petons bonic!

Mercè ha dit...

Gemma, ens va agradar molt i molt!!! Molt bona idea fer-ne gelat! Tot i que hauré d'indagar amb quin estri ho podria triturar, doncs no tinc robot! :(

Eva, ja ho pots ben dir! Vaig acabar amb el braç fet pols!

Maria, quina sort poder trobar suc de mandarina al súper (aquí no n'hi ha). Tot i així imagino que deu quedar millor amb el suc natural, però és una bona alternativa per quan no hi ha massa temps!

Olles i somriures, apunta-la i ben amunt de la llista de pendents! Si us agraden les mandarines, aquesta crema us encantarà!!

Parelleta vermella!! Si, si! Quanta raó que teniu!! Gràcies per la suggerència!! :) Petons!

Unknown ha dit...

Merce, crec recordar que algun cop ens hem equivocat de suc i vam comprar un de "tangerine". No se si et servira, xq de vegades ve combinat amb orange-tangerine, pero algo es algo. No recordo tampoc la marca pero era algun minute maid o tropicana de l'albertsons o supers similars. Potser en troves! Mes que res per no acabar amb agulletes al brac, jejeje.

Mercè ha dit...

Anna, gràcies per la "tip"! :) Així el dia que en vulgui fer i em faci mandra esprimir-les ja ho buscaré! Merci!!

Roser ha dit...

Té molt bona pinta Mercè!
Me l´apunto! Llàstima que avui només tenc 3 mandarines.Pensava que tenc moltes taronges...però potser no serà el mateix, oi?

Mercè ha dit...

Roser, la Mireia Carbó al seu llibre "La cuina que no amoïna" la fa amb taronja i de fet una amiga meva em va comentar que l'havia fet amb taronja en comptes de mandarines i també li va encantar. Així que si tens taronges et sortirà igual! Ja em diràs què tal!