Cheesecake de Nandu Jubany


Avui us proposo una altra recepta molt fàcil de fer: el cheesecake d'en Nandu Jubany, que a la vegada va obtenir la famosa recepta del pastís de formatge del restaurant La Viña de Sant Sebastià. L'única dificultat és conèixer el vostre forn i trobar el punt just de cocció perquè el pastís de formatge quedi amb la textura cremosa ideal. Com diu en Nandu, feu-lo que triomfareu! Té una textura cremosa, espectacular!

Nota: aquí us l'explico tal com la vaig fer jo, però depenent de la mida del motllo i del forn de cadascú, variarà. Cal jugar amb el forn per trobar la textura ideal.

Dificultat: baixa

Ingredients: (per un motlle de 18 cm de diàmetre)
  • 550 g de formatge cremós (Philadelphia) a temperatura ambient
  • 4 ous
  • 200 g de sucre
  • 15 g de farina de blat de moro (Maizena)
  • 250 ml de nata líquida (del 35% de matèria grassa)
  • un pols de sal

Preparació:

Primer de tot, es preescalfa el forn a 200 ºC.
Seguidament, es prepara el motlle. Per això, es mulla un tros de paper de forn (de la mida suficient per recobrir fons i parets del motlle), s'escorre (d'aquesta manera s'adapta molt més fàcilment a la forma rodona del motlle) i es col·loca bé dins el motlle de manera que recobreixi el fons i les parets.
En un bol, amb l'ajuda d'una forquilla, es barreja el formatge amb els ous i el sucre (aixafant-ho com si féssim un puré). (Aquí podeu veure el vídeo del restaurant original). A continuació, s'hi afegeix la maizena i es continua remenant.
Quan obtinguem una mescla ben homogènia i fina, s'hi afegeix la nata líquida i un pols de sal.
S'aboca tota la barreja dins el motlle folrat amb el paper humitejat i s'enforna durant 35 minuts a 200 ºC amb escalfor a dalt i a baix i llavors, s'augmenta la temperatura fins a 220 ºC durant 10 minuts més. Per aconseguir un torrat ben uniforme de la superfície, si cal, poseu un parell de minuts el grill.
Es deixa refredar dins el forn tancat durant mitja hora, i llavors es deixa refredar amb la porta del forn entreoberta.
Per assaborir-ne tots els matisos, us recomano menjar-la a temperatura ambient.

Bon profit!

1 comentaris:

Teresa Sans ha dit...

200gr de sucre per mi es masa, queda molt dolça .