Polvorons

Aquesta recepta és típica d'aquestes dates... i de fet ja n'he vist unes quantes versions pels blogs gastronòmics. Aprofitant que per Nadal hi ha moltes postres i totes molt dolces, aquest any he decidit fer-los abans, d'aquesta manera tot queda més repartit i no quedarem tant embafats!
Com que els polvorons ens agraden però amb un ja ens quedem tips, aquest any els he fet més primets per no quedar-nos amb aquella massa a la boca que a voltes costa d'engolir. ;)


Ingredients: (per unes 30 unitats com les de la foto)
  • 100 g d'ametlla torrada
  • 80 g de sucre
  • 80 g de llard
  • 200 g de farina
  • ratlladura de la pell d'una llimona petita
  • un polssim de canyella
  • sucre glaç
  • mantega
Preparació:

S'escampa la farina en una safata de forn i es torra fins que sigui daurada i es deixa refredar.
Es tritura l'ametlla ben fina fins que quedi una espècie de pasta humida.
Es barreja amb un forquilla el sucre amb el llard fins que quedi ben barrejat. S'hi afegeix la ratlladura de llimona, la canyella i la pasta d'ametlla, i es barreja. S'afegeix la farina i es treballa amb les mans fins que quedi una massa fina i compacta. Es deixa reposar durant un quart d'hora.
Passat el temps de repòs, s'estira amb el corró fins que quedi d'1cm de gruix (aquesta vegada la vaig estirar més per fer-los més prims). Es tallen amb la forma desitjada i es col·loquen en una safata de forn prèviament untada. Es couen durant 10-15 minuts a 180ºC (350ºF). Es deixen refredar i quan estan a temperatura ambient, s'empolsimen amb sucre glaç. I ja estan llestos per servir!

Bon profit!

9 comentaris:

Maria ha dit...

Mira que be, els polvorons..
Tu no hi poses clara d'ou i els tinc que provar també així, per comparar amb els que jo faig.
Que fàcils i resultons queden,veritat?

Núria ha dit...

Tinc que animar-me i fer-los. Seria la primera vegada... i tinc ganes de veure els resultats!!
Així primets deuen quedar molt bons...

Núria

josep ha dit...

Així primets han de ser més bons que gruixuts, que, com tu dius, costen d'empassar. Els teus companys i amics deuen al·lucinar si proben alguna de les coses que cuines no?
Una abraçada

El cullerot Festuc ha dit...

Aquest Nadal a casa tambñe els probaré de fer per primer cop!!! A mi tampoc m'entusiasmen gaire...amb un ja faig el fet...xo aquests casolans han de ser ben bons!!!
Petunets,
Eva.

Gemma ha dit...

Jo tampoc els he fet mai, a casa és de les coses que agraden menys... però casolans i primets com els teus segur que són boníssims, a veure si m'atraveixo a fer-los!

La cuina vermella ha dit...

Queden a la llista de pendents. En tinc moltes i moltes ganes de fer-los. Petons.

Anònim ha dit...

Primer la Maria i ara tú amb els polvorons i quina bona pinta que tenen... No se'm dona massa bé fer pastissos, però amb el que m'agraden els polvorons ho hauré de probar, ja et diré com a anat.

Mercè ha dit...

Maria, ja vaig veure que tu hi posaves clara d'ou. Què hi fa la clara? Ajuda a lligar? Són facilets, i a qui els hi agraden, queden boníssims! ;)

Núria, doncs ja veus que no són complicats de fer! Així prims, a tothom els hi han agradat més perquè no embafen tant.

Josep, de moment aquests polvorons només els hem provat catalans! ;) Però sempre que algú no català ho prova, com dius tu, queden al·lucinats.

Eva, anima't i prova'ls de fer. Aquesta vegada que els he fet més primets m'han agradat més... no es fan tan pesats a la boca ;)

Gemma, a mi m'agraden, però dels de botiga amb un parell o tres durant les festes ja en feia prou. Així més prims, són ideals! ;)

Parelleta vermella, doncs els polvorons és d'aquelles receptes que sempre pensem que han de ser complicades i els venen a un preu! I fets a casa, queden la mar de bons!

Teresa, prova'ls i ja ens ho diràs!

Sophia ha dit...

I discovered Polvorons this winter while i was in Barcelona.. and wow, amazing stuff! They should make these all year around, not just during the holiday seasons :)

Merce! thanks for the recipe! I"m definitely going to try to make them this season :D

kisses!