Pastís de mango

Del viatge de Kaua'i, evidentment ens vam emportar un parell de llibres de receptes típiques hawaiianes. I avui he provat de fer aquest pastís, o més aviat coca, de mango. És una recepta senzilla amb un toc d'aquesta fruita... ideal per un bon esmorzar o berenar! ;)
El mango és una fruita tropical que avui en dia es troba a tot arreu. Tot i així, haig d'esmentar que la fruita que vam provar allí era sucosa, dolça... en resum, deliciosa!!!
I una servidora ignorant, es volia endur fruita autòctona per poder fer-ne alguna recepta. ;) Així que la decepció va ser en arribar a l'aeroport i passar el control d'agricultura, quan ens van dir que només es permetia portar cocos i pinyes! :( Així que ja ho sabeu!

Malgrat que és una recepta que prové d'un clima temperat, com aquí ja comença a fer "hivern" doncs he decidit decorar-la amb un aire més fresquet. ;)

Ingredients:
  • 300 g (2 tasses) de farina
  • 15 g (3 cullerades petites) de llevat en pols (tipus Royal o baking powder)
  • 250 g (1.5 tasses) de sucre
  • un pols de sal
  • 225 mL (1 tassa) d'oli
  • 4 ous
  • 2 mangos
  • 1 cullerada petita de vainilla líquida
Preparació:

En un bol es barregen la farina tamisada amb el llevat en pols, el sucre, la sal i l'oli. Per altra banda, es baten els ous fins que quedin ben espumosos. I s'incorporen a la mescla anterior amb cura (sense treballar-ho massa) per tal que no es desmuntin.
Es tallen els mangos a trossets petits i s'afegeixen a la massa.
Es deixa reposar la massa durant 20 minuts. Mentrestant, es preescalfa el forn a 180ºC (350ºF).
Passat el temps de repòs, s'aboca la mescla en un motlle prèviament untat (en aquest cas he fet servir un motlle quadrat de 20 cm per banda) i es cou al forn durant 45 min-1 hora (fins que l'escuradents surti net). Es deixa refredar amb la porta del forn entreoberta. I quan està a temperatura més baixa es treu del motlle i s'acaba de deixar refredar sobre una reixeta fins al moment de servir (d'aquesta manera el fons no queda moll).

Bon profit!

12 comentaris:

Eva Flores ha dit...

Aquesta coca de mango té una pinta deliciosa!

pt!

El cullerot Festuc ha dit...

Que original Mercè!!! un bescuit amb mango...ha de ser ben bo!!!!
Això dels aeroports és per escriure un llibre!!!! A nosaltres a Nova Zelanda ens volíen posar una multa de 600$ per portar una poma....aisssss...
Petunets,
Eva.

Gemma ha dit...

Ja trobava a faltar les teves llaminadures... m'agrada aquesta coca, jo en faig una semblant amb plàtan, però amb mango molt millor!
Per què sí la pinya i el coco i per què no el mango??????????
Increïble :(

xaro ha dit...

Millor no parlem d'aeroports...!!
Aquest pastís de mango t'el copiaré segur pq es una de les meves fruites preferides (quan en trovo del bo, es clar, que ja costa).

La cuina vermella ha dit...

Mare meva, aquesta gentussa dels aeroports... ara no sé com m'ho faré, perquè amb tota la ferralla que porto a l'esquena segur que pita l'arc detector de metalls (hauré d'anar amb les radiografies quan vulgui viatjar...).
En fi, aquest bescuit deliciós i tropical. petons.

Francesc ha dit...

Quines fotos i quin viatge més bonics! De pesada res. I la recepta del pastís, molt abellidora.
M'he mirat el vídeo aquell del cantant i trobe que el "Malama pono!" hauria d'aplicar-se'l ell mateix. Amb eixa "humanitat" tan desmesurada, la seua salut deu anar una mica...descompensada. Salutacions

La Taula d'en Bernat ha dit...

Una recepta ben diferent, i uns detalls molt nadalencs!
Felicitats a la pastissera!!!

Glòria ha dit...

Ja m'imagino aquest pastís!. Deu quedar com una coca, però ben amorosida pel mango!.

I no us els vareu menjar, abans d'abandonar-los a l'aeroport?, ja, ja.

Fins aviat

Anònim ha dit...

Quin viatge més bonic que has fet i les fotos precioses, l'aeroport com sempre es passen una mica però es el que hi ha i no s´hi por fer-hi més. El pastis em caire nadalenc i tropical es perfecte.
Enhorabona...

Mercè ha dit...

Eva, tal com diu la Glòria és una coca amorosida amb el mango.

Eva, $600 per una poma?? Increïble! A mi em va sorprendre perquè estava viatjant dins el mateix país! Que encara es pot arribar a entendre si canvies de país!

Gemma, la versió de plàtan també la faig... quan hi torni ja la penjaré. ;) El perquè del coco i pinya sí, i la resta no, doncs no en tinc ni idea! Perquè portàvem papaya i plàtans (que la varietat d'allí era deliciosa)... i se'ls van quedar :(

Xaro, ja em diràs si t'agrada quan el facis!

Txell, crec que amb què portis un paper signat per un metge ja va bé. Però sí, no deixa de ser empipador. :s

Francesc, aquest cantant va morir l'any 1997, i va ser per culpa de problemes respiratoris relacionats amb l'obesitat. Si t'hi fixes, al vídeo es veu com tiren les seves cendres al mar... aquest vídeo és un homenatge.

Anna, gràcies!

Glòria, entre que no teníem massa temps i que portàvem força fruita no ens ho vam menjar. Quina ràbia em va fer!

Teresa, és ideal per un bon berenar o esmorzar! ;)

OLLES I SOMRIURES ha dit...

Quina bona recepta, m'agrada la idea de fer servir els mangos per fer pastissos. Tinc uns quants, m'atreviré a fer-lo, a veure que tal aquesta importació.
Salut!!!

Mercè ha dit...

Olles i somriures, és una recepta senzilla i que se'n poden fer mil variants! Tal com va dir la Gemma també queda molt bona amb plàtan.