Kaua'i

Aloha!!
Ja torno a ser aquí! Aquest matí hem tornat de Kaua'i, encantats d'haver passat uns dies esplèndids a una illa impressionant i sense massa ganes de tornar a la feina. Ah, i plens de picades de mosquit! I és que aquesta època és l'estació humida a Kaua'i i els mosquits abunden molt. Malgrat ser l'època plujosa el temps ens ha respectat força i hem pogut fer gairebé tota la llista d'objectius que ens havíem proposat: fer el "tarzán" a les Kipu Falls, caminar part del Kalalau trail fins les Hanakapi'ai falls, fer kayak pel Wailua river i enfangar-nos fins dalt per arribar a les Secret Falls, fer "snórkel", contemplar el Waimea Canyon, ... És a dir, recórrer tota la illa de dalt a baix i endinsar-nos dins la selva.
He preparat un parell d'àlbums de fotos que espero que us agradin. El primer són fotos dels diferents indrets de l'illa i el segon, una pinzellada de la fauna i flora que s'hi pot trobar (evidentment falten totes les meravelles que es poden contemplar sota l'aigua, els porcs senglars, tortugues, etc). Com podreu veure és una illa molt verda i verge... i una de les peculiaritats que té és que es podria considerar l'illa com un galliner immens. I és que vagis on vagis, als racons més inesperats hi ha galls (com el de la foto) i gallines per tot arreu! Així que no calia posar el despertador per aixecar-se al matí! ;)


Aquí teniu el primer dels àlbums:


I aquí teniu el de la fauna i flora:


També vam tenir ocasió de viure un Lu'au. El lu'au és una celebració hawaiiana que consisteix en menjar el "kalua pig" acompanyat de "Poi" (puré de "taro") amb un mai tai a la mà. El "kalua pig" es cou al terra (imu) durant tot el dia amb l'ajuda de les pedres volcàniques que mantenen la temperatura molt elevada, sense perill que explotin.

(Kalua pig acabat de treure del terra)

Mai Tai (beguda alcohòlica amb rom)
I aquí un petit recopilatori de la resta de plats del sopar:


Per cert, tota la fruita és deliciosa i la gelatina de coco ens va encantar a tots!

I finalment, la festa acaba amb els "hula dancers" que han incorporat en les seves dances les influències dels diferents colonitzadors: xinos, japonesos, polinesis i neozelandesos.



Per acabar, us deixo amb l'IZ, un cantant hawaià, que amb el seu ukulele i la seva música va saber transmetre l'harmonia, pau i immensitat que transmet l'illa de Kaua'i.



P.D.: Espero no haver-me fet pesada amb tanta foto i explicació! Malama pono! (Cuideu-vos!)

15 comentaris:

Gemma ha dit...

Quines vacances més xules i exòtiques! Tot em sona estranyísim, les noms i els ingredients... segur que és un viatge d'aquells per recordar tota la vida!
Els paisatges són realment espectaculars, ja m'agradaria a mi anar-hi a fer alguna excursió...
Quina enveja!

Sara Maria ha dit...

Quina enveja!! Bé, ara cap a Catalunya... A la trobada blocaire!!! Ens hi veiem!

ARA ha dit...

Pobreta ella, q malament q s'ho passa. sniff sniff

El cullerot Festuc ha dit...

Mercè benvinguda altre cop!!!! Quina envejaaaaa nenaaaa!!! I de la dolenta, eh??? jejeje!!! Quins paissatges tan bonics...segur que heu tornat amb les piles ben cargades!!! ;)
Petunets,
Eva.

La cuina vermella ha dit...

Estimada Mercè, bentornada (t'hem trobat a faltar!).
Quin viatge més meravellós, quines ganes de submergirse dins aquelles aigues tant espectaculars... Felicitats.

Núria ha dit...

Mercé quines vacances més guapes!!! Miraré les fotos a casa, amb més calma...tinc només mig horeta per mirar cosses al descans.

Núria

Cuinagenerosa ha dit...

carai, noia, quina enveja que tinc (com tothom, veig). m'alegro que us ho passessiu tan bé i espero que tornis amb la bateria ben carregada per tornar a fer postres tot el dia.

Maria ha dit...

Benvinguda guapa, et saludo i ni llegeixo el post, que són gairebé les cinc i encara no he dinat ni el tinc fet.
El disfrutaré després, com si el viatge l'hagués fet jo...
Petons

xaro ha dit...

com pots veure ens tens a tots amb les dents llargues, quina enveja!!!!
Es realment espectacular!!!
I d'aqui quatre dies cap a Cassà..
(una mica diferent,eh?)

Anna ha dit...

quina caña...les fotos són molt xules, no vem visitar aquesta illa, però ja es veu que veu aprofitar molt el temps!

Mercè ha dit...

Gràcies a tots pels vostres comentaris! Doncs sí, és d'aquells viatges que es quedaran gravats a la ment. ;) Ha servit per trencar el ritme frenètic que portàvem feia bastant temps!
Per cert, Anna... doncs l'Alfred ja havia estat a Oahu i Big Island, i aquesta diu que és molt més bonica amb diferència (més autèntica). Així que a la pròxima ja ho saps! ;)
I d'aquí no res... cap a caseta hi falta gent!

josep ha dit...

Fantàstic reportatge, d'un viatge fantàstic. Veiem que vàreu aprofitar el temps al màxim. A mi que m'agrada molt la geografia, recordo que fa anys estudiava les muntanyes i els volcans, i de Hawai (Kaua'i) sempre recordo el Mauna Loa i el Mauna Kea, hi vàreu anar?.
Una abraçada i fins aviat

Mercè ha dit...

Josep, i tant que vam aprofitar el temps! Encara no sortia el sol i nosaltres ja ens aixecàvem! És la millor manera de visitar i veure els llocs! ;) No vam anar als volcans que esmentes, només vam estar a Kaua'i. I com que Kaua'i és la illa més antiga de l'arxipèlag, el volcà que té ja no està actiu, i està tot verd. És la foto del Mount Wai'ale'ale.

Unknown ha dit...

Merce, bonissim el reportatge!! Quin lloc, impressionant! I quina pena no haver-nos quedat alla! jejeje

Mercè ha dit...

Anna, gràcies! Si ens hi haguéssim quedat perdria l'encant! Llavors ens mal acostumaríem! ;) D'aquesta manera, ens queda un molt bon record a la memòria.