Ensaïmades de cabell d'àngel


Què tal? Quant temps feia que no escrivia en aquesta finestra!!! 
Bé, espero que no m'hàgiu trobat molt a faltar, perquè ara mateix em falta temps per poder fer tot el que voldria i per tant la freqüència amb què publiqui receptes serà més esporàdica. La prova és que pel repte d'aquest mes de les Cooking challenge arribo tard! Però ja ho diuen... més val tard que mai!!
Aquest mes l'estimada Rosa del blog Quocinando ens va proposar preparar ensaïmades. I com jo al blog ja en tenia de normals i amb crema cremada, aquesta vegada he preparat les clàssiques farcides de cabell d'àngel. Espero que us agradin!





Podeu trobar la resta de propostes a continuació:


Logo Cooking Challenge


Dificultat: mitja-alta


Ingredients: (per a 2 d'uns 35 cm de diàmetre o bé per a 14 de petites)

- Per a la massa mare:
  • 10 g de llevat fresc de flequer
  • 10 g d'aigua tèbia
  • farina necessària (uns 20 g)
- Per a l'ensaïmada:
  • 3 ous
  • 100 g d'aigua
  • 150 g de sucre
  • 500 g de farina de força
  • 25 g (30 mL) d'oli d'oliva
  • 250 g de llard
  • cabell d'àngel
  • sucre glaç
Preparació:

- Per a la massa mare:

S'escalfa una mica l'aigua fins que sigui tèbia (uns 30-40ºC). S'hi dissolt el llevat. I es va afegint farina fins que la massa ja no s'enganxi a les mans. Es treballa fins que la massa tingui una mica d'elasticitat i es deixa reposar en un lloc aïllat de corrents d'aire fins que dobli el seu volum.

- Per a l'ensaïmada:

A la panificadora, amassadora o sinó en un bol, es barregen els ous batuts (com si féssim una truita), l'aigua i el sucre, i es bat fins que quedi una massa cremosa.
S'hi afegeix la massa mare i es barreja. S'incorpora la farina, i s'amassa fins que la massa quedi ben lligada i elàstica (uns 15 minuts si ho feu amb panificadora).
S'hi afegeix l'oli i es treballa fins que la massa se l'hagi "begut" (5 minuts més).
Es forma una bola i es col·loca dins un bol tapat amb un drap de cuina en un lloc aïllat de corrents d'aire (per exemple, dins el forn). I es deixa llevar durant 1 hora i mitja. (Jo la vaig deixar 2.5 hores).
Passat el temps de llevat, s'unta la superfície de treball amb oli. Es talla la massa en dues porcions iguals, o bé en porcions d'uns 60 g per fer-ne de petites.
I amb l'ajuda del corró, s'estiren fins que quedi una massa gairebé transparent -punt clau- (si es trenca no passa res).
S'unta amb abundant llard (perquè tingueu una idea de la quantitat que se n'hi posa us recomano que us mireu el vídeo), es forma una tira amb el cabell d'àngel i s'enrotlla com si féssim una cigarreta.
Un cop enrotllades, es col·loquen cargolades sobre una safata de forn folrada amb paper de forn ben untat.
Es deixen llevar en un ambient aïllat de corrents d'aire (dins el forn) unes 12 hores i amb certa humitat, per això es ruixen les parets del forn amb aigua.
Quan ja hagin llevat, es ruixen les parets i les ensaïmades amb una mica d'aigua i es couen al forn (prèviament escalfat) a 200ºC amb l'escalfor de baix fins que siguin rosses, uns 12-15 minuts.
Es deixen refredar a temperatura ambient i s'empolsimen amb sucre glaç.

Bon profit!

6 comentaris:

GEMMA ha dit...

M'encanten les ensaïmades!! Iaquesta te molt bona pinta!
No pateixis per publicar poc...a mi em pasa el mateix. Quan no es pot, no es pot. Jo també vaig a pas de tortuga amb el meu...jeje
Petons

Sílvia A. ha dit...

Mmmm una bona ensaïmada mallorquina quins destjos!!!!

Lourdes ha dit...

¡¡Necesitas tiempoooo!! Hay que ver lo liada que estás!! Pero al menos en este reto te disfrutamos.
Besotes.

Quo ha dit...

Qué pinta más rica... mmnnn la próxima vez las preparo con crema quemada... salen deliciosas!
besitos y gracias por participar guapa!

Unknown ha dit...

Quants dies sense llegir res de tu, ja pensava que no tornaves, molts ànims per a que puguis dedicar temps per les teves receptes, no acostumo a escriure però ets el meu blog de referencia i volia que ho sapiguesis, segur que com jo tens milers de seguidors.

Per anar fent gana ha dit...

son bonisimes . m'encanten