Gelat de vainilla


Els que em seguiu habitualment, us haureu adonat que les receptes de gelats no abunden en aquest blog i és per un motiu molt senzill, els gelats no m'entusiasmen, però tampoc em desagraden. A més a més, sempre que els he volgut provar de fer a casa (no tinc cap màquina de fer gelats) doncs s'hi noten molt els cristalls de gel a dins. Dies enrera, quan vaig veure l'entrada de la Bet del blog Tasta Rutes amb una entrada titulada "el gelat de vainilla" vaig pensar que ho havia de provar. La veritat és que seguint la seva recepta jo sí que hi he notat una miqueta els cristalls de glaç, però n'he fet una segona versió augmentant la proporció de grassa i disminuïnt la d'aigua que fa que no es formin els cristalls de gel.
I la descripció que van fer a casa quan el van tastar, va ser: "uf! que bo! Aquest gelat em recorda al gust del gelat de vainilla d'abans!"







Dificultat: baixa

Ingredients: (per a un motlle tipus plum-cake de 1 L)
  • 700 g de nata líquida
  • 100 g de llet sencera
  • 8 rovells d'ou
  • 160 g de sucre
  • 2 beines de vainilla de Madagascar
Preparació:

Es parteixen les beines de vainilla al llarg i s'enretiren les llavors de dins.
En un cassó, es barreja la nata amb la llet i les llavors i beines de vainilla.
Es porta a ebullició i s'enretira del foc. I es deixa infusionar durant 10-15 minuts ben tapat.
Per altra banda, es baten els rovells d'ou juntament amb el sucre amb l'ajuda de les barnilles elèctriques fins que quedin blanquinosos.
Quan la mescla de la nata sigui tèbia, s'afegeix als rovells d'ou i es bat un minut.
S'aboca la barreja en un cassó i es torna al foc mig-baix. Es cou durant 15-20 minuts fins que espesseixi una mica.
S'enretira del foc i es deixa refredar a temperatura ambient. Es cola per eliminar les beines de vainilla.
A continuació, es deixa 1 hora al congelador i passat aquest temps es bat amb les barnilles elèctriques. Es repeteix aquest pas dues vegades més.
Finalment, s'aboca dins un motlle tipus plum cake i es deixa congelar un mínim de 6 hores. (Si voleu servir-lo a talls, és recomanable utilitzar un motlle de silicona per desemmotllar el gelat més fàcilment).

Bon profit!

2 comentaris:

JUEGO DE SABORES ha dit...

Increíblemente cremoso para haberlo hecho sin heladora. Y como yo tampoco la tengo, puede que me anime a hacer mi primer helado utilizando tu receta.
Petons
Blanca de JUEGO DE SABORES

Bet ha dit...

Hola Mercè,
Fa molt bona pinta, sí que veig que t'ha quedat molt cremós, tot i que amb aquesta quantitat de nata no m'estranya! ;)
Tal com dius sembla dels d'abans, amb la nostra recepta sempre ens queda molt bé, suposo que és qüestió de tenir paciència remenant, ja que de cristalls no en trobem.
Una abraçada i bon estiu!