Pastís de poma de la Gemma

Satisfacció. Aquest seria l'altre títol que hauria posat a l'entrada d'avui.
Fa uns dies em va escriure la Gemma, una vilafranquina seguidora d'aquest blog, i d'entre d'altres coses em deia això:
... ara sé cuinar una mica millor i a més m'agrada i és gràcies a tu.

Aquest e-mail de la Gemma, com molts d'altres que m'escriviu, m'afalaguen. Fan il·lusió.
A vegades, quan poso una recepta al blog, no m'acabo d'imaginar si hi haurà gent que li interessarà, si us atrevireu a provar-la... i aquests e-mails i comentaris que m'escriviu responen a tots aquests dubtes que a voltes em sorgeixen.
És evident que sou molts els que visiteu aquesta cuina, sinó no m'explico com està a punt d'arribar a les 900.000 visites!!! :) Però l'anonimat de tots vosaltres que passeu de forma silenciosa fa que una no s'acabi d'imaginar l'abast real d'aquest aparador. ;)
He comentat moltes vegades que el blog m'ha portat moltes satisfaccions: conèixer gent amb la que comparteixo una mateixa afició, fer nous amics, l'intercanvi de receptes, millorar la presentació dels plats, millorar la fotografia... però també diré que últimament en el món blocaire (gastronòmic) també s'estilen les competicions, i el sectarisme... imagino que aquest és un defecte de l'ésser humà: el de sempre voler més de tot (més visites, més seguidors, més popularitat... ser el millor o d'entre els millors). I en tot això no hi ha res de dolent, sempre i quan es faci des del respecte. Perquè al cap i a la fi, tots venim d'allà mateix... ningú ha nascut savi i a cada pas de la vida n'aprenem un xic més.
Bé, doncs amb la Gemma, a banda d'intercanviar algun e-mail, també vam intercanviar receptes i aquesta que us porto avui és la que ella em va passar.
El resultat és un pastís finíssim. Que te'l menges sense adonar-te'n! ;) Com li he dit a ella, no serà pas la primera i última vegada que el prepari. :)
Gràcies Gemma per aquesta recepta tan bona!!


Ingredients: (per a un motlle de 22 cm de diàmetre)
  • 160 ml de llet
  • 160 ml d'oli de girasol
  • 125 g de farina
  • 150 g de sucre
  • 2 ous
  • 8 g d'impulsor (tipus Royal)
  • 3 pomes
  • ratlladura de llimona al vostre gust
  • (Opcional: un rajolí de Cointreau)
Preparació:

Primer de tot, es pelen les pomes i es tallen a trossets petits, reservant-ne 3/4 de poma que farem servir per a decorar.
En un bol gran, s'hi barregen tots els ingredients, excepte la poma que hem reservat per decorar i la ratlladura de llimona. Es tritura tot ben fi amb l'ajuda del túrmix.
A continuació, s'hi barreja la ratlladura de llimona (si n'hi poseu molta, el gust de llimona predominarà sobre el de poma).
S'aboca la mescla dins un motlle prèviament untat amb mantega.
Es llesca la poma reservada a làmines ben fines i s'escorren unes gotes de llimona al damunt per tal d'evitar-ne la oxidació (que es tornin marrons). Es col·loquen les làmines de poma al damunt de la mescla fins que cobreixin tot el pastís.
S'enforna dins el forn prèviament escalfat a 250ºC durant 30 minuts procurant que no es cremi (si cal, es tapa amb paper d'alumini), i 15 minuts més a 160ºC fins que sigui cuit (fins que l'escuradents surti net).
Es deixa refredar i ja està llest per servir. (Tant es pot servir tebi com fred).

Bon profit!

39 comentaris:

Sílvia A. ha dit...

Tens tota la raó! quan connectes amb algú i fas una nova amistat és molt maco, però quan observes aquestes competicions blocaires mmmm ja no m'agrada tant.
El pastís boníssim!

Cristina ha dit...

Estic d´acord amb les teves reflexions; i també la recepta que deu ser deliciosa.

Anònim ha dit...

El més maco de tenir un bloc és la gent que hi ha darrere dels altres blocs :) I si a sobre et donen receptes tan bones com aquests, molt millor!!
Petonets
Sandra

Catieu ha dit...

Visca la Gemma i la seva recepta!!! Té una pinta deliciosa!! Jo me l'emporto directe a pendents....
Petonets a les dues.

Visc a la Cuina ha dit...

M'encanta l'última foto... també! Gràcies Gemma, i gràcies Mercè per compartir aquest pastís amb nosaltres!

Cuinagenerosa ha dit...

m'ha fet molta gràcia aquesta entrada, perquè a mi també em fa molta il·lusió rebre notícies dels lectors. no he tingut, però, la sort que cap m'enviï una recepta tan bona com aquesta, però és clar que la gemma no podia haver triat millor per veure la seva recepta magníficament interpretada.

lourdes ha dit...

Hola Mercè i bona nit
Ja estic de nou per Girona, i puc entrar a mirar les teves receptes.
Aquesta, fa temps que la faig, peró, els trossets de poma no els trituro, ja que els tallo molt petits, quan la menges ni es noten. La vaig veura fer, una cuinera d'Olot, i sempre més l'he fet així. Surt boníssima i agrada a tothom.
una abraçada

J33600 ha dit...

T'ha quedat genial!! m'encanta! s'assembla molt a la que fa la meva sogra i al meu marit li encanta.
T'ha quedat genial!
petonets!

Gemma ha dit...

Ei, jo en faig un de molt semblant, el vaig llegir a l'Eva del Cullerot Festuc (http://elcullerotfestuc.blogspot.com/2010/11/pastis-de-poma.html) i queda boníssim! El fet de triturar les pomes a dins fa que quedi finíssim, oi? Sensacional!

Helena ha dit...

Jo em quedo amb el fet de compartir joies amb la resta de gent, aprendre de receptes que acabes fent teves i al cap d'un temps passaran a les altres generacions si déu vol!. Recordo que abans de fer-me el blog vaig començar a passejarme per 3 blogs, i un d'aquests era el teu, se'ns dubte em tenien realment fascinada les fotografies i encara em fascines ;)
Petons guapa!

trifasic de baileys ha dit...

Si que té una pinta deliciosa si!! el primer pastís que vaig fer va ser el de poma!! m'encanta! ara fa temps que no el faig....m'apunto la teva idea! petons

Núria ha dit...

Es veritat...jo vaig començar el blog arrel dels vostres...i la veritat es tot un mon que val molt la pena...
El pastis te un aspecte deliciós....
molts petons

Anònim ha dit...

Unes paraules molt boniques, Mercè! Tens tota la raó, a vegades sembla que l'afany de més i més ens persegueixi, i la veritat, la senzillesa és el millor premi que ens podem donar.
Una forta abraçada i felicitats per la recepta, la Gemma n'ha d'estar la mar de contenta d'aquesta entrada.
Una forta abraçada i continuu posant-me la dia del teu blog, que feia dies que no et visitava, ups!
Petonets!!!!

Eva Flores ha dit...

el món blogger canvia molt i tens raó quan comentes el dificil que és fer-se a la idea de l'abast dels blocs.
La recepta de la Gemma és una autèntica delicia, de les que no et canses de preparar.
pt!

Sonia ha dit...

Realment es el millor de tenir bloc, la gent q hi ha darrera fent les receptes...i si a sobre et donen receptes com aquesta, no pots demanar mes, Merce! :-)

Mima ha dit...

Com m'agraden aquests pastissos ràpids i fàcils de preparar i boníssims !!! Petonarros

joana08 ha dit...

Tens raó, jo no m'hagués imaginat mai, la gent tan maca que hi ha per el món blogueril. Sempre fa il.lusió que algú et pregunti o et digui alguna cosa. Es fan amics/amigues.
I la tarta....perfecta.
I les fotos....una passada!!!
Petonets.

Teresa ha dit...

Una recepta deliciosa! que provarem.... I també moltes gràcies a tu, perquè també tens alguna cosa a veure amb els inicis de comacasa-res!!! Cuina per a llaminers va ser un dels primers blocs que vaig visitar, m'hi va portar el nom...8sóc molt llaminera...) petó

Luisa Morón ha dit...

Pues la verdad que si, llevas razón en todo lo que has comentado. Esto de la competición no lo entiendo. Y esto de compartir receta es estupendo. Este pastel de manzana tiene una pinta genial. Bss

BuenasMigas. ha dit...

Estic totalment d'acord. A mi el que més satisfacció em fa és tenir el reconeixement de les persones anònimes (sobre tot els més joves) que discretament passen pel meu bloc i que veient-lo s'han animat a cuinar. Això és molt bonic.

Pel que fa al món blocaire gastronòmic ... efectivament hi ha molta competitivitat, estic d'acord, és una cosa que es palpa, i moooolt! Sort que també hi ha gent honesta i maca.

Una abraçada guapa, encara que gairebé mai et comento, segueixo el teu treball molt a prop.

Quo ha dit...

Tienes toda la razón, esto tiene muchas satisfacciones. Ver que la gente te lee incondicionalmente, que prepara tus recetas... es genial. Aunque también es cierto lo del sectarismo, pero como eso pasa en todos los ámbitos de la vida, pues aquí también. Si te sirve tus recetas me encantan, cuando preparo alguna lo hago sabiendo que va estar riquísima y que va a salir bien, tus fotos son preciosas, Mercé, cada vez más y mira que has llegado a un nivel que es difícil y tu eres un solete. Como no vas a tener todas esas visitas?????
El pastel, a mi lista de recetas de manzana....
besitos

Judith ha dit...

Bon dia bonica!! quina entrada més maca que has fet avui. Mira crec que a la vida ens hem de quedar amb les coses bones, i tot i que per degràcia hi hagin "mal rollos" millor seguir endavant, perquè com be dius tu, és molt gratificat tenir comentaris de gent que li agrada el que fas!!!!! a més, el teu bloc és una passada!!!! molts petonets i a doblar la xifra de visites!!!

Judith ha dit...

Que n'és de bonic compartir receptes a mi personalment m'agrada que la gent provi les meves receptes perquè sempre em poden ajudar a millorar-les!! No creus???
La Gemma és una gran persona podem apèndre molt d'ella.

Susanna i Juan Pedro ha dit...

Mmm.... una pinta excepcional! Me l'apunto!!
La veritat que aquest món de la gastronomia és una passada, no pares de conèixer gent que et segueix, aprèns noves receptes, adaptacions de receptes teves... Per tant, estic totalment d'acord amb tu!!

Maria Dolores ha dit...

Cuant m'agraden estos pastisos, son les receptes que sempre queden bé.
Un abraç.

El cullerot Festuc ha dit...

Mercè, ara t'anava a dir que si era com el que t'ha posat la Gemma que et vaig agafar del teu blog. Aquell queda boníssim...i pel que vec és molt semblant a aquest...L'haurem de probar per veure la diferencia! :)
Petunets,
Eva.

GEMMA ha dit...

Jo nomes penso que si de les receptes que penjo, alguna li pot servir a algú per fer-la, ja estic contenta.
El pastis de poma m'encanta de totes les maneres. aquest l'he de provar.
Petonets.

MªJose-Dit i Fet ha dit...

Comparteixo les teves paraules, però suposo que si una persona és envejosa, insolidària i arribista en la vida "real" també ho ha de ser en la vida "blocaire"...al menys hi ha gent que val la pena, com la Gemma, que vaja recepta t´ha passat, ha de ser deliciosa y crec que has sabut interpretar-la formidablement...quines fotosssss!
Molts petonets

Isabel ha dit...

Felicitats per tot, per les persones i per les receptes...

petonets

Fem un mos ha dit...

Tens molta raó amb les teves reflexions, i aquest pastis fantàstic
Petons

maria cosbel la bisbal ha dit...

Que n'es de bonic que hi hagui gent amable i amb ganes de compartir idees i receptes.
N'he après molt en els vostres blocs i us estic molt agraida ,no canvieu i continueu aixís.
I gràcies a la Gemma una recepte més per provar.
Molts records.

Ingrid ha dit...

Sempre és molt bonic veure com la teva feina i la il.lusió que poses en les teves receptes arriben a la gent!!
Un pastís deliciós Mercè!
Un petonet

Mayte ha dit...

Hola guapa, alguna vegada em "parlat" per mail, però feia temps que no t'escrivia. Jo et visito molt, i he fet vàries receptes que m'han sortit genial. I m'agraden tant les teves fotos... Continua així... Petonets,

Mayte.

Suny Senabre ha dit...

Una receeta estupenda la que te han pasado. Tiene que estar deliciosa!!! Las tartas de manzana desde simpre me han gustado mucho.
Es cierto que hay de todo, pero afortunadamente te encuentras con personas maravillosas. A mi tampoco me gustas esas competiciones. Se trata de disfrutar de lo que haces.

Un besito guapa,

Lydia ha dit...

Ta ha quedado muy bien presentada, me encanta!

el taller de cuina ha dit...

Fa molt bona cara aquesta recepta de la Gemma!
I és clar que provem de fer les teves receptes! són fantàstiques i són de fiar!!

Ruben ha dit...

Jo quedo apartat d'aquestes competiciones i sectarismes: quedaria sempre últim XDDD
Em sembla que l'última foto ho diu tot!
Fa un temps vaig fer el millor pastís de poma que he tastat mai, i poc després el vaig fer amb pera; encara va quedar més deliciós.

Miriam ha dit...

Ahir vaig fer aquest pastis, i he de dir que estava sensacional! Li vaig afegir una base de galeta triturada, com les que porten els pastissos de formatge i li quedavaaa...

Mil gracies per la recepta i felicitats pel blog!

Midnight Chocolate ha dit...

Hola! vaig fer aquest pastís per l'aniversari del meu pare i va ser un èxit! jo li vaig afegir un crumble de canyella :)

Avui mateix l'estic penjant al meu bloc!

El teu bloc és molt maco, sempre segueixo les receptes que poses! I les fotografies magnífiques!

una abraçada :)

Laura