Llet fregida


Capritx

Per Setmana Santa, una amiga em va portar unes torrijas d'una de les seves pastisseries madrilenyes preferides. I a casa ens van encantar. Tant! Que van ser vistes i no vistes! I feia uns dies que em venia el record d'aquell gust de les torrijas i no sé com, vaig anar a parar a la llet fregida que té un sabor molt similar. I com en el blog encara no l'hi tenia, doncs llet fregida de postres. Boníssima! Això sí, no supera aquell record de les torrijas. ;)





La recepta és una mescla d'aquestes dues: aquesta i aquesta.

Dificultat: baixa

Ingredients: (per a 4 persones)
  • 500 ml de llet
  • una branca de canyella
  • pela d'una llimona
  • 75g de sucre
  • 50 g de farina de blat de moro (Maizena)
  • farina
  • 1 ou
  • oli
  • sucre
  • canyella en pols
Preparació:

En un cassó s'escalfa la llet juntament amb la branca de canyella i la pela d'una llimona. Quan arrengui el bull, es retira del foc i es deixa infusionar tapada fins que arribi a temperatura ambient.
Es cola i es reserva en un cassó.
En el vas del túrmix, s'hi barreja un xic de la llet infusionada i a temperatura ambient, i la farina de blat de moro, amb l'ajuda del túrmix, fins que quedi ben desfeta sense grumolls.
En el cassó amb la llet infusionada, s'hi afegeix el sucre i la farina de blat de moro dissolta. Es torna al foc mig-baix tot remenant sense parar per tal d'evitar que s'enganxi i es formin grumolls (uns 20-30 minuts). És important coure-la a foc baix per tal que la farina quedi cuita, sinó la llet farinejarà.
Quan espesseixi bé (quan la llet tingui molta consistència i li costi degotar d'una cullera), es retira del foc i s'aboca en una safata formant una capa d'un gruix d'uns 2 cm.
Es reserva a la nevera (sense tapar) fins el dia següent.
Es col·loca la llet al congelador durant 1 hora per tal de tallar-la millor.
Es talla en petites porcions; s'arrebossen amb farina i es passen per un ou batut.
Es fregeixen en una paella amb l'oli ben calent.
Quan encara són calentes, s'arrebossen amb sucre i canyella en pols.

Bon profit!

5 comentaris:

Rosa Ballerina ha dit...

Quina bona pinta!!! Saps que mai l'he provada? l'he vista molts cops a la carta de restaurants, m'ha semblat curiós el nom però he passat de llarg.
No crec que m'agradés massa però, dius que s'assembla a les torrijas i mai m'han agradat gens gens, encara que mai se sap, potser em sorprendria.

Petonets!!

MªJose-Dit i Fet ha dit...

Nena amb aquestes fotos tan maques que fas tot ve de gust ;)
A casa no tenim costum de fer torrijas encara les he tastat i les trobo molt bones. Les teves es veuen una passada, segur que et van quedar espectaculars. Un petonet estimada :*

trifasic de baileys ha dit...

que bona que es lallet fregida!! tot i que es massa empalagosa pel meu gust! t'ha quedat de vici, quina gana que m'ha entrat! petons

Ly ha dit...

Vaya!! y yo, no se por que, siempre pensando q ese era un postre canario!!! no me entero de nada :(
que buena pinta tiene, no lo he ehcho nunca, así que me animaré con tu receta, seguro que mi madre me lo agradece :)
bss

Anònim ha dit...

No n'he fet mai, ni torrijas ni llet fregida. Les trobo unes postres molt de tardor-hivern, i les provaré!