English muffins

Quan vivia a Estats Units, un dels esmorzars que em preparava sovint eren les (english) muffins. Lleugerament torrades i untades amb un xic de mantega i melmelada són delicioses!!
I dies enrera, navegant per la xarxa vaig topar amb una recepta d'english muffins. Me la vaig mirar i vaig pensar que no eren difícils de preparar. Així que cap a la cuina hi falta gent! I el resultat no podia ser millor. Ben iguals que les que menjava. Bé, diria que millors!! ;) Acabades de fer, quan se sent encara la oloreta de la farina torrada... mmmmm!!




La recepta l'he adaptat d'aquí.

Dificultat: mitja

Ingredients: (per a 16 unitats)
  • 300 g de farina de força
  • 6 g de sal
  • 12 g de sucre
  • 100 ml de llet sencera
  • 100 ml d'aigua
  • 15 g de mantega
  • 15 g de llevat fresc de flequer
  • sèmola de blat i de blat de moro
Preparació:

En un bol, s'hi afegeix en el següent ordre: la sal, el sucre, la farina, l'aigua i la llet (tèbia), la mantega i el llevat fresc.
S'amassa lleugerament fins obtenir una mescla homogènia que s'enganxa moltíssim a les mans.
Es deixa reposar durant 30 minuts dins un bol tapat amb un drap de cotó.
Passat aquest repòs, amb les mans untades amb un xic d'oli, s'amassa de manera que es porten els extrems de la massa cap al centre, tot formant una bola. Es torna deixar reposar dins un bol tapat amb un drap durant 15 minuts més.
Es torna a treballar la massa de la mateixa manera i es torna deixar reposar dins el bol tapada amb un drap de cotó durant 15 minuts.
Es torna a treballar igual i es deixa fermentar fins que dobli el seu volum.
A continuació, s'empolsima la superfície de treball amb una mescla (50/50) de sèmola de blat i de blat de moro. Es passa la massa al damunt de la superfície i amb l'ajuda d'un corró, s'estira la massa deixant-la amb un gruix d'1 cm.
Am l'ajuda d'un talla-galetes de 8 cm de diàmetre, es van tallant cercles de massa. (Amb la massa restant, es forma una bola, es deixa reposar 15 min, i es torna a estirar i tallar cercles, i així es va repetint fins que no quedi massa).
Es col·loquen els cercles al damunt d'una safata de forn folrada amb paper de forn i s'empolsimen amb la barreja de semòla de blat i farro. Es tapen amb un drap de cotó i es deixen llevar fins que doblin el seu volum.
Una vegada fermentats, s'escalfa una paella amb el fons gruixut a foc mig-baix i  quan sigui ben calenta, s'hi couen les muffins (col·locant-les al revés, és a dir, el que a la safata era la part de dalt, ara serà a baix). Es couen 2 min per cada costat, i després s'acaben de coure 4 min més per banda (cal controlar el foc i procurar que no es cremin).
Es deixen refredar a temperatura ambient i ja estan llestes per cruspir!

Bon profit!

2 comentaris:

Unknown ha dit...

T'han quedat perfectes!!! Mai els he provat, igual ja va sent hora!!

Bet Carbonell ha dit...

Algun dia els haurem de provar de fer